Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаДруги пишуКошарка

Uvalin: „Mnogo zaostajemo“

Mihailo Uvalin i Mirko Pavlović

Nakon povratka sa turnira u Španiji i mečeva sa Saragosom i Unikahom, trener našeg košarkaškog kluba dao je intervju „Sportskom žurnalu“ koji prenosimo u celosti.

Trener košarkaša Crvene Zvezde, Mihajlo Uvalin, istakao je da je učešće na turniru u Saragosi veoma značajno za sticanje iskustva mladog tima. Veliki problem timu sa Malog Kalemegdana predstvljale su povrede Cvetkovića i Janga, koji nisu ni otputovali, zatim Drče i Nedovića koji su u Španiji doživeli peh.

– Strašno zaostajemo u fizičkom delu. Protiv Saragose smo razvaljeni u skoku, više nego protiv Unikahe. Kada se sve sabere, turneja u Španiji je bila dobra za nas. Ali je pitanje da li je došla u dobrom trenutku. Jednostavno, ne možemo da biramo ni mesto ni vreme za utakmice sa ovako dobrim protivnicima. Sve u svemu, ima dosta praznog hoda, ali nam pre svega nedostaju čvrstina i iskustvo – rekao je Uvalin.

Iako su nastavili niz poraza, strateg crveno-belih veruje da će povratkom povredjenih igrača doći i bolji rezultati. Pored već pomenutih košarkaša, dugo van stroja su i Boris Bakić i Strahinja Dragićević.

– Sada smo bukvalno ostali sa jednim plejmejkerom, Katnićem i trojicom spoljnjih igrača. To nam stvara ozbiljne poteškoće – zaključio je Uvalin.

Treba napomenuti da je rukovodstvo košarkaškog kluba odlučilo da odustane od učešća na turniru u Mađarskoj zbog velikog broja povređenih igrača. Navedeni turnir trebao je da bude poslednja provera pred gostovanje u Češkoj u okviru 1. kola NLB lige.

Повезане вести