Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Ватерполисткиње тријумфално почеле нову сезону

Ватерполисткиње Црвене звезде кренуле су у одбрану титуле победом против екипе Таш 2000 у првом колу шампионата Србије резултатом 11:5.

Екипа Таша, за коју наступају играчице из Звездиног погона, била је равноправан ривал у првој четвртини, која је завршена резултатом 2:2. У наставку утакмице ствари долазе на своје место, па црвено-беле решавају други период игре у своју корист резултатом 4:1, за плус три на полувремену (6:3). Одбрана екипе Милоша Брадића била је на високом нивоу, па противнички тим није успео да погоди мрежу у трећој деоници, коју Звезда решава у своју корист резултатом 3:0, за убедљиву предност од 9:3. Последњи период игре завршен је са мирољубивих 2:2, а освајач дупле круне је успешно почео ново првенство тријумфом са укупних 11:5.

Најефикасније у тиму Црвене звезде биле су Јована Пантовић, Јована Дујовић, Наташа Симић и Нада Мандић са по два постигнута поготка, док је у екипи Таша Нађа Новаковић успела да постигне три гола.

Црвена звезда – Таш 2000  11:5 (2:2, 4:1, 3:0, 2:2)

Београд – Базен: Tашмајдан. Гледалаца: 200. Судије: Петровић и Бељин. Искључења: Црвена звезда 6, Таш 2000 7.

Црвена звезда: Александровић, Пантовић 2, Ћоровић 1, Николенџић, Дујовић 2, Симић 2, Мандић 2, Ђорђевић 1, Васковић, Ивковић 1, Јаковљевић, Вујовић, Радојичић. Тренер: Брадић.

Таш 2000: Лазић, Илић, Рудић 1, Марјановић, Јосифовић, Лука, Новаковић 3, Илић, Дамњановић 1, Војиновић, Ружић, Згоњанин, Мишковић. Тренер: Згоњанин.

Црвена звезда већ у другом колу игра дерби првенства на гостовању против екипе Сенте, са којом је претходне сезоне водила велику борбу за шампионску титулу.

Повезане вести

Leave a Comment