Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Човић: Ово је страшан догађај

Поводом велике несреће која се догодила у Истанбулу и погибије навијача Црвене звезде, председник црвено-белих Небојша Човић дао је интервју агенцији БЕТА који преносимо у целини:

Први човек кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић оценио је вечерас да је организација утакмице против Галатасараја у Истанбулу била „срамна“, и рекао да ни „бесконачно победа“ није вредно људског живота.

„Ово је страшан догађај. Просто да човек не поверује. Изјављујем најдубље саучешће породици. Утакмице се не играју да би се људи убијали“, рекао је Човић агенцији Бета.

Један навијач Звезде убијен је у Истанбулу у тучи која је избила пред дуел Евролиге са Галатасарајем. „Организација утакмице је била срамна, понашање полиције било је срамно. Били су потпуно упознати са свиме што може да се догоди. Невероватно је да полиција баци сузавац на навијаЧе Звезде, а да онда у тај дим утрче турски хулигани и са ножевима да боду наше навијаче“, рекао је Човић.

Он је одговорио да навијачи из Београда нису ишли у организацији клуба, али да се Звезда укључила чим је чула да су у Истанбул дошли њени навијачи. „Навијачи нису ишли у организацији клуба, али када смо добили информацију да су се појавили навијачи Црвене звезде у Истанбулу, ступили смо у контакт са нашим конзулатом и господином Марковићем смо предузели све да не дође до оваквог инцидента“, рекао је Човић.

„Направљена је комуникација и нашег конзулата и турске полиције, Звезда је ступила у контакт и са Галатасарејм и Евролигом, и са турским амбасадором у Београду, а реаговало је и наше министарство иностраних послова. Од раног јутра смо предузели све да не дође ни до каквих проблема и ове страшне несреће“, рекао је Човић.

Он је казао да нема информација да ли је још неко повређен у тучи која је избила испред хале „Абди ИпекЧи“. Звездини навијаЧи су допутовали уИстанбулна утакмицу Евролиге, али полиција није хтела да их пусти у халу, без обзира на то да ли су имали карте.

„У халу је могло да стане још много људи, и обезбеђена су средства да се уредно плате карте, тако да није постојао никакав проблем да група српских навијача буде присутна на утакмици. Али, како су сазнали да долазе навијачи, тако је њихов клуб у сарадњи са полицијом објавио да су наводно продате све карте. А постоје фотографије на којима се види да су лагали“, рекао је Човић.

Први човек црвено-белих истакао је да је Звезда била добар домаћин Галатасарају у првом мечу. „Галатасарај је био гост у Београду и дочекан је домаћински, без иједног проблема. Зато сада одвратно звуче замене теза да су Срби криви за све“, казао је Човић.

Њега је посебно разљутила изјава тренера Галатасараја Ергина Атамана, који је навијаче Звезде назвао „терористима“ и казао да су они напали домаће навијаЧе.

„Срамота је што сада појединци покушавају да замењују тезе. Турски тренер је дао одвратне, непримерене изјаве…Тренер је учитељ, а такав учитељ треба да се стиди своје изјаве. Не треба нам победа. БесконаЧно много утакмица и бесконачно много победа нема вредност једног живота, младог живота“, рекао је Човић.

Звезда и конзулат Србије заједно су организовали повратак преостале групе од неколико стотина навијаЧа да се врате у Србију.

„Сада се са конзулатом максимално бавимо тиме да сви остали навијачи безбедно стигну својим кућама. Близу су изласка из Турске, добили су пратњу. Али, они су дошли разним средствима, аутобусом, личним ауитомобилима, авионом…Па зар је могуће да је забрањено доћи и навијати за свој тим?“, закључио  је Човић.

Повезане вести

Leave a Comment