Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Рукометашице гостују у Инђији

После добрих партија у Челенџ купу против АБУ Бакуа претходног викенда, рукометашице Црвене звезде желе да коначно прекину серију пораза у шампионату Србије на гостовању у Инђији против Железничара. Меч је на програму у недељу од 19 часова у Спортском центру у Инђији.

Црвено-беле су показале два добра издања против азербејџанског представника и недостајало је само мало више концентрације у пресудним тренуцима да елиминишу ривала и наставе такмичење у Европи. Ипак, времена за жаљење нема, јер екипу Славенка Жерајића очекује гостовање против седмопласираног Железничара и нови покушај да се стигне до првих бодова у Супер лиги. Војислава Ђорђевић, капитен Катарина Манчић, Тамара Никић, Јелена Ђорђевић, Снежана Лежаја и њихове саиграчице даће све од себе да понове добру игру из европских дуела, а ако тако буде, резултат овога пута не би требало да изостане. Црвено-беле су после седам утакмица и даље на дну табеле, без бодова, и време је да се то промени, како би клуб у наставку сезоне могао да тражи шансу за излазак из зоне испадања.

У последње три сезоне од шест одиграних мечева у шампионату против Железничара, Звезда има скор од две победе и четири пораза. Један од та два тријумфа забележен је прошле сезоне, када су црвено-беле у првом колу славиле на домаћем терену резултатом 36:28. У другом делу првенства Железничар се реванширао у Инђији резултатом 32:25.

Колико београдски тим има тежак задатак говори и податак да Железничар на домаћем терену ове сезоне има све три победе, против Пролетера (35:31), Наисе (32:26) и Радничког из Свилајнца (22:19). Захваљујући максималном учинку у Инђији, Железничар је тренутно на безбедном седмом месту са осам освојених бодова. Имају одлично склопљен тим који предводе Јелена Бурсаћ, Емилија Вељковић, капитен Бојана Милић, а врло значајне улоге имају Дуња Орловић и Милица Којчић.

Звезда до победе или бар ремија може само уз одличну игру током свих 60 минута, а напредак у игри који је виђен у сусретима против АБУ Бакуа је знак да се нова, млада екипа коначно уиграла и да је време за брејк на незгодном гостовању. Подршка Звездаша из Инђије и околине могла би много да значи црвено-белој екипи у походу на прве бодове у сезони.

                                                      Железничар – Црвена звезда

                                                         9. коло Супер лиге Србије

                                                        недеља, 23. новембар 2014.

                                                           СЦ Инђија, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment