Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Маркус Вилијамс исписао историју Евролиге!

Mаркус Вилијамс ушао је у историју Евролиге, након што је у трагичном поразу Звезде од Галатасараја имао чак 17 асистенција!

Пре њега, John Linehan, некадашњи кошаркаш Нансија, забележио је 15 успешних додавања, против Фенербахчеа, у сезони 2011/12. Иза њега су остали Theos Papaloukas, који је у дресу Олимпијакоса у сезони 2009/10. против Орлеана забележио 14, док је Tyus Edney, у дресу Бенетона, управо против Олимпијакоса дошао до исте бројке. По 13 су имали Авдаловић, Марселињо Уертас, још једном Папалукас, Пелин, Зизис, Теодосић…

Дефинитивно један од најбољих играча који су носили црвено-бели дрес у последње време.

Браво, Маркусе!

Повезане вести

4 comments

cz нов 22, 2014 at 18:49

Slazes se sa komentarom da Vilijams i kada suterski nije ukljucen mora biti neko ko ce igrati,a ne da zavisimo od Bobija ili njega.Kao sto je rekao,kada se igra jaka odbrana nad njim ostaje samo da uspije proigrati igrace,to i radi sto znaci da nam je ovaj igrac mnogo bitan i prezadovoljan sam njegovom igrom.Iako Cirbes nije puno sinoc igrao pokazao je kvalitet i imamo dva odlicna centra.Mitrovic me odusevljala,apslutno je prisutan na svakoj utakmici koja je do sada Zvezdi bila od vaznosti da na komentarisem svakog pojedinacno ali moram se dotaci igre Djenke i Dangubica.Da je jedan ali samo jedan od njih bio prisutan sinoc mi bi utakmicu dobili.Kad god ih je Radonjic uveo,cak se desilo kad pravi izmjene da su njih dvojica uvijek zajedno,mi smo gubili prednost.Gubljenje lopti Dangibica i promasena slobodna bacanja,do promasaja Djenke na otvorenim pozcijama za tri i kad god je nesto pukusao nije uspjelo.Ne zelim da mislim da je Dangubic prevara od igraca mozda je vise nezainteresovan ako je tako onda kritika ide Radonjicu pa brate kako mozes gledati blijede partije obojice od pocetka sezone.Igrac je koji ima najveci odraz u Evropi,iskoristi to guraj ga pod kos,daj mu loptu isto tako i Djenki daj mu priliku kroz utakmice Aba lige istrpi malo greske dok ne udju u ritam a ne odma klupa,jer mislim da na Djenku to najvise utice.

A postoji jos jedna bitna stvar a to je da nama uvijek fali nesto na kraju za pobjede.Neptunas,Olimpijakos,Galatasaraj sve se moglo dobit kad pogledas,opet kazem ludaci bi bilo da mi trazimo sve pobjede ali zaista malo fali.Problem je nas bio sto smo prednost na kraju ispustili,do nepravljenja faula nad Ercegom i ta cudesna trojka ali sta je tu je.Steta zaista jer bi sigurno otisli u top 16 i pokazali zube,ovako se svasta moze desiti.Prilika je idealna bila jer imaju problema i ta razlika od 7 na kraju je i velika.Svakako i protiv Valensije treba ici na pobjedu.

Reply
Бранимир нов 23, 2014 at 02:05

Слажем се. Дангубић и Џенкинс су играчи који морају учествовати у ротацији и који морају имати своје минуте. У важним утакмицама које се губе на једну лопту не може се приуштити луксуз за признавање играчу већег кредита без покрића. То су управо показале задње двије изгубљене утакмице, пар изгубљених лопти противник кажњава, прави серију и одлази на недостижну предност. Још када се промаше слободна бацања, партизанима је загарантовано славље. Морамо их трпити, нарочито Дангубића, муке смо видјели док смо га потписали. Како се одрећи тако квалитетног и атлетског играча? Џенкинс нека сам одлучи шта му даље ваља радити.

Reply
Бранимир нов 22, 2014 at 10:22

Вилијамс је дефинитивно играч какав нам је био потребан. Ипак, задње двије утакмице су показале да се он може зауставити када се на њега изврши прави притисак, због тога је и у реализацији био катастрофалан. Важно је да у таквим ситуацијама имамо расположене играче који ће растеретити игру и преузети реализацију асистенција које он несебично нуди. Могао је барем да буде ефикаснији код слободних бацања, која су и овог пута одлучили утакмицу.
Ја сам, ипак, задовољан. Мислим да идемо правим путем и треба да подржимо тим и играче. Калинић је постао прави ослонац екипе, на Јовића и Цирбеса се може озбиљно рачунати. Дангубић је још увијек импресиониран, а Џенкинс недовољно заинтересован па играју са једва пола снаге и могућности. А знамо сви да могу много више и боље.

Reply
Villa нов 22, 2014 at 10:16

Kad bi kosarka bila muzika, on bi bio Mocart. Imao bi i 20 asistencija da su Bobi i Luka pogadjali one suteve pod faulom. Srecan sam sto takav majstor igra za klub koji volim.

Reply

Leave a Comment