Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Јовановић: Желим да оправдам очекивања

„Звездина деца“ су на утакмици против Удинезеа показала да стручни штаб са правом може да полаже велике наде у будућност Црвене звезде.

1380348_838489836211914_5253984501558833949_nЈедан од фудбалера који се родио исте године када је Дејан Станковић дебитовао за Црвену звезду је и Вукашин Јовановић. Звездин млади штопер је добро обавио дефанзивне задатке, и заједно са својим друговима из последње линије, успео да допринесе томе да Црвена звезда не прими гол.

– Осећај је феноменалан. Знали смо да ће бити сјајна утакмица, и управо је таква и била. Удинезе је одлична екипа која бележи запажене резултате у Серији А. Готово 70 одсто нас који смо играли против Удинезеа је гледало Декија на телевизији док је на Светском првенству бранио боје наше земље. Ја сам чак скупљао лопте кад је он играо против Италије на Маракани. Мислим да је један дечачки сан за мене остварен – рекао је Јовановић, и наставио:

– Направио је феноменалну каријеру, и заслужио је овакву опроштајну утакмицу, с обзиром на све што је урадио. Уколико доживим само половину онога што је он доживео, бићу срећан човек. Заслужио је све ово, он је велико фудбалско име за нашу земљу.

Јовановић је нагласио да је за Звезду сада најбитније да побеђује, и сматра да је право место за победу Крагујевац, у наредном колу првенства.

– Очекује нас јако тешка утакмица у Крагујевцу, против неугодног домаћина. Нама је утакмица против Удинезеа значила много на психолошком плану, победили смо, тако да идемо у Крагујевац по три бода. Све осим победе ће бити неуспех за нас. Желимо да будемо што ближи вечитом ривалу на табели, и да се потом добро спремимо за други део сезоне.

Управо у другом делу сезоне, на пролеће, Вукашин Јовановић би могао да забележи и значајнију минутажу.

– Зато сам и потписао уговор за Црвеном звездом, јер су ми рекли да сам будућност клуба и да од мене доста очекују. Сваки минут који будем добио, да ли против Удинезеа или неког другог, покушаћу да искористим и то одмах, а не да чекам сезону или две. Надам се да ћу оправдати очекивања навијача, управе и тренера – закључио је Јовановић.

Повезане вести

2 comments

Ujak нов 19, 2014 at 16:27

Sto se nejavljas na telefon? Sad si popularan sta? Nemoj ja usi da cupam

Reply
pera нов 19, 2014 at 15:34

Bravo sine i mnogo je dobro što ima vas koji ste sakupljali lopte kao klinci na stadionu. Najabitnije za igrača ovako velikog kluba je da znaju gde igraju i za koga igraju. Narod kaže novac može da ima svako ali poštovanje ne može svako. E to je poenta doživeti poštovanje u klubu koji voliš to pare ne plaćaju. To je Zvezda klub za koji vredi dati i nešto više. Srećno sinko i da budeš bar na nivou Dekija jer šta je idol ako ga ne prevazidju klinci.

Reply

Leave a Comment