Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Дуга је сезона, не можемо увек бити добри

Црвена звезда је уз доста муке наставила серију победа у регионалном такмичењу и остала једина непоражена екипа и након осам кола. После меча тренер Радоњић је био задовољан победом с обзиром на то у каквом ритму се тренутно налази екипа.

„Понављао сам да може да дође до падова, али треба имати на уму да се ради о одличном противнику, ипак је било потребно да одиграмо много организованије да бисмо их савладали. Мало ћемо покушати да се опоравимо и да се спремимо за наредне мечеве“, рекао је Радоњић.

Он се потом осврнуо и на сам меч.

„Наша озбиљност према Крки била је на задовољавајућем нивоу. Крка је показала какав је тим, ми смо имали добар приступ, али сезона је годину дана, не може се у сваком мечу бити добар. У дужем периоду је тако нешто реалност, не треба критиковати, то може бити контрапродуктивно. На три дана смо у игри, тако је било и прошле сезоне, мислим да је добро из оваквих мечева изаћи са победом и одмах размишљати о следећем мечу. Сам ток утакмице, почетак као да је улио превелику дозу самопоуздања. Наставак је ишао на тим крилима, а из једне ситуације и лоше одбране, било је потребно вратити се својим принципима. У последњој четвртини одиграли смо добро и успели да победимо“, додао је тренер ’црвено-белих’.

У наредних 20 дана екипу очекује веома тежак распоред.

„Мислим да је задовољство увек у победама, па је веома комплексно дати одговор на то питање, али имамо неке идеје и жеље. Најбитније је да будемо квалитетни и да из овог периода изађемо без оптерећења. Распоред је такав да ако изађемо без неког резултата који би могао да нас кошта, онда би то било велико задовољство за нас“, казао је Радоњић.

Евидентно је да је на овом мечу већу минутажу од Бобана Марјановића имао Цирбес.

„То су интерне ствари, планове које имамо спроводимо у сваком мечу, није све тако случајно“, закључио је Радоњић.

Никола Калинић истакао је да је екипа успела да се врати после очајне друге четвртине.

„Једна тешка утакмица, иако је било објективних разлога, били смо опуштенији, али то је недопустиво. После сјајне прве цетвртине одиграли смо ужасно у другој и до краја је била егал утакмица. Ипак, успели смо да преломимо и два бода су најважнија“, навео је Калинић.

Повезане вести

5 comments

cz нов 17, 2014 at 19:35

Jeste duga sezona.oscijalcija ce biti i suludo bi bilo da mi navijaci zahtjevamo sve pobjede a jos ovako gust raspored.Sigurno da mozemo bolje,ali opravdanja u ovom momentu postoje od umora pa nadalje.Vec sam par puta pisao ovaj mjesec kao i sledeci bitne su nam jako utakmice u Evroligi,cak sam mislio i da cemo sinoc odmoriti neke igrace i iz jednog razloga mi je krivo sto to nismo uradili jer je utakmica bila dosta neizvjesna,i dodatno nas je umorila pogotovo nosioce igre ali s druge strane mozda Radonjic ima u planu da tako nesto uradi sa Cedevitom i ne izgubi prvo mjesto i pored tog eventualnog poraza,vidjecemo sve.

Sto se same igre tice mi mozemo jos da je unaprijedimo i rastemo ali to zavisi od trenera,ja pristalica njega nisam to se zna 😀 ali nisam pljuvac jednostavno svega kad se sjetim u protekle dve godine nije svejedno i potpuno povjerenje nemam,nadam se da ce ove godine zadobiti to povjerenje i postati pravi trener za duzi period.Cirbes se oslobadja,odlicno i on saradjuje sa Vilijamsom,jedini problem vidim u Djenki i Dangubicu.I mislim da je pomalo i trener kriv zbog situacije u kojoj se Djenka nalazi,sad je vjerovatno Kalinic njemu prvi izbor,mozda i grijesim,minutaza mu se smanjila i Radonjic ga izvodi bukvalno cim jednu gresku napravi i time njegovo samopozudanje pada.On kao stranac,kvalitetan igrac sto je pokazala predhodna sezone,ne moze ovako da propadne jer sa njim mi smo jos za klasu bolji.Popravio je odbranu,tu je vec drugu sezonu i treba ga ukljuciti u akcije,davati mu loptu sada smo izgubili i trojke jer nam je najbolji trojkas bio.I da,krivim trenera zbog toga kao i Dangubica koji je strasan igrac on je u mladjim kategorijama igrao pleja tako da i on moze razigravati igrace,vise sudjelovati u napadu nema njegovih prodora kao u Megi,jos se ne pokazuju te sposobnosti koje ima tako da i iz njega treba izvuci maksimum vidi se da nam fale obojica.

Reply
pera нов 17, 2014 at 15:50

Veliki je peh što se povredio Jović sada kad je pokapirao akcije i počeo da daje pravi doprinos igri tima. Opet moramo da se dovijamo sa Djenkom na jedinici. Možda je prilika da u utakmicama ABA lige koje slede damo veću šansu klincima da igraju i napreduju. Zašto ne reći otvoreno Rebić mora da grize i razmišlja jer mu je ovo prilika da se nametne u tim. Tejić je po meni odavno deo tima i samo je pitanje kada će deliti minute sa kapitenom pola pola.

Reply
ZVEZDAŠ нов 17, 2014 at 12:43

RADONJIĆU ODLAZI
Samo 17,5 poena u prosjeku pobjedjujes po utakmici u ABA ligi.
Skoro si obezbijedio TOP 16 u EL.
Selektovao si odličan tim.
SRAM TE BILO

ODLAZI

🙂

Reply
slobodan нов 17, 2014 at 09:27

Ne razumem, cemu ova pravdanja. Odigrali smo ok utakmicu, posle napornog gostovanja u Spaniji. Krka je 3. na tabeli, sasvim je u redu pobediti 10tak razlike, bitno je da je serija nastavljena. Igralo se malo opustenije, ali mislim da je u ovom trenutku bilo svejedno pobediti sa 30 ili 10 razlike. Nemojmo biti razmazeni i traziti dlaku u jajetu. Sve je dobro, idemo dalje! Treba cuvati snagu i igrati onoliko koliko je potrebno.

Reply
Delija mp нов 16, 2014 at 23:43

Cirbes sve bolji i bolji,pravo pojacanje 5-ce su nam odlicne,Dzenkins da popravi sut i Dangubic moze mnogo bolje.Jaka odlican,mnogo znaci ekipi.radonja je odmorio malo nosioce igre koliko je mogao,ali rezultat nije dao da Cvorovic i Rebic odigraju,ali bice vremena i za njih.

Reply

Leave a Comment