Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда након много осцилација сломила Крку, Јака уз помоћ Цирбеса пресудио земљацима

Црвена звезда је у осмом колу АБА лиге забележила и осму победу. Вечерас је, пред нешто више од 3500 гледалаца у Пиониру савладана Крка, резултатом 85:78.

Након сјајне прве четвртине и доброг почетка друге (29:15 у једном тренутку), уследио је велики пад нашег тима, који је трајао готово двадесет минута. Било је јако неизвесно у Пиониру, а онда је за три минута Звезда серијом 14:1, као против Будућности решила утакмицу, на крилима Јаке Блажича и Мајка Цирбеса.

У првој четвртини, Звезда је била сјајна. Кренули су одлично Марјановић и Дангубић, четвртину завршио серијом поена и асистенција Џенкинс, па је наш тим водио 22:9, великом серијом 10:0. Међутим, Армстед са три тројке и Болчина са 10 поена успели су у другом делу да шокирају публику, јер су Словенци убацили 31 поен у другој четвртини! Довољно да поведу у два наврата, али су црвено-бели преко Цирбеса, пре свега, смогли снаге да се врате у игру и заврше овај период вођством 41:40.

У трећој четвртини није било много поена, па ни већих серије неке од екипа. Видели смо смењивање у вођству, а разиграо се Вилијамс, који је дошао до 8 поена и 6 асистенција, али није било већих резултатских промена. На крају, након 30 минута је било 58:56 за госте. У последњој четврини, макар на њеном почетку, све је било исто. А онда је, у 33. минуту кренула страшна серија Звезде. Тада је наш тим од 61:63 дошао до 75:64, на крилима Јаке Блажича и Мајка Цирбеса и практично решио меч. До краја, Звезда је рутински привела утакмицу крају и забележила и осму победу у исто толико утакмица у овој сезони АБА лиге.

Сјајну партију пружили су већ поменути Мајк Цирбес и Јака Блажич, а одлично их је пратио Маркус Вилијамс, који је у овој утакмици био сјајан и забележио чак 10 асистенција!

8. коло АБА лиге

najava krka

Црвена звезда Телеком – Крка 85:78 (22:9, 19:31, 15:18, 29:20)

Хала Пионир

Гледалаца: 3 576

Судије: Дожаи, Милојевић, Манолов

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 14п, 10ас, 2ск, Ребић, Чворовић, Дангубић 6п, 2ск, 2ас, Митровић 7п, 4ск, 2ас, Лазић 8, Блажич 13п, 5ск, 2ас, Калинић 7п, 5ск, Марјановић 6п, 6ск, Тејић 2, Џенкинс 8п, 5ск, 3ас, 2укл, Цирбес 14п, 4ск. Тренер: Радоњић

Крка: Кастрати 3, Ројц 8, Вонгмен 13, Армстед 20, Мулалић 5, Јоксимовић 2, Букер 13п, 10ск, Полутак, Хукић, Затежич, Болчина 14, Лапорник. Тренер: Џикић

ТОК МЕЧА

1/4 (22:9)

На почетку смо видели петорку Вилијамс, Блажич, Дангубић, Тејић, Марјановић. Звезда је одлично ушла у утакмицу и већ на старту дошла до 4:0, а потом и до 12:4, уз неколико промашених шутева за увећање предности и слаб шутерски почетак Вилијамса. „Повукли“ су Блажич и Марјановић, са по четири поена. Потом су смањили гости, мини-серијом 3:0, али је Дангубић четвртим слободним бацањем, па закуцавањем у контри, након одличне асистенције Џенкинса после украдене лопте повећао на 16:7. Ђенка се разиграо у потпуности, везао шест поена и неколико добрих одбрана, а Звезда направила велику серију 10:0. Прекинуо ју је Букер, након два офанзивна скока гостију, а до краја прве четвртине  било је поена на обе стране, за коначних 22:9.

IMG_0736

Ђенка и Дангуба убацили су по 6 поена, а по 4 Боби и Јака.

2/4 (19:31)

На старту другог дела, гости су ушли ангажованије, па су након 5 везаних поена Букера смањили на 22:14, док Цирбес није погодио и прекинуо ту серију. Тог тренутка кренула је серија Звезде од 7:1, допуњена преко Митровића и Лазића, за 29:15. Међутим, гости су одговорили исто као и на старту другог дела и дошли до -9 (20:29). Од тада се неколико минтуа играло поен за поен, а највише поена Звезди је задавао Болчина, који је везао неколико поена, углавном са дистанце. Ипак, уследило је опуштање наших кошаркаша, па су гости новом серијом, 7:0, смањили на два коша заостатка и Радоњић је морао да затражи тајм-аут.

Ни у првом нападу након тога није било боље, јер је Вилјамс промашио своју трећу, а Звездину десету тројку (2/12), а гости у наредна два напада, преко Болчине изједначили! Коначно је Цирбес прекинуо серију 11:0 и погодио испод коша, да би Армстед тројком донео прво вођство свом тиму. Цирбес је потом погодио уз фаул (не и додатно бацање), па је Звезда опет повела, али се у последњи минут ушло са предношћу Крке, 40:39.

До краја, остало је 41:40.

Звезда је примила 31 поен за 10 минута!

Цирбес је убацио 8 поена, Ђенка 6, уз по 3 скока и асистенције и три украдене лопте, Дангубић 6, Лазић 5 поена, а Боби 4 поена и 5 скокова.

3/4 (15:18)

И у трећу четвртину су поенима ушли гости и повели, трећи пут на утакмици, резултатом 42:41, да би, у првом делу веома слаб Вилијамс погодио коначно за два и вратио предност. Крка је направила и +3, али је на пету асистенцију Вилијамса Митровић погодио уз фаул и изједначио. Међутим, Букер постиже свој 13. поен и другу тројку и враћа предност свом тиму.

Добра ствар за Звезду у овим тренуцима је била та што се Вилијамс разиграо и стигао до 8 поена и 6 асистенција до средине треће четвртине.

У овом делу игре није било већих серија, па су се екипе често смењивале у вођству. Џенкинс се вратио у игру, али је одмах промашио два пенала, да би на другој страни гости погодили уз фаул, за највећу предност од старта меча, 58:54. Радоњић је на 01:38 до краја трећег периода затражио минут одмора.

И то је уродило плодом. Калинић је поентирао у контри од коша до коша, смањивши тако на 56:58, али је до краја на семафору остао управо тај резултат, а гости су добили овај део игре.

4/4

У последњој четвртини, Џенкинс и Вилијамс су погодили из даљине, као и Букер на другој страни, па је након два минута на семафору стајало 61:61. Цирбес је на нову асистенцију Вилијамса закуцао и постао други двоцифрени играч у црвено-белом, да би Блажич у контри погодио уз фаул и донео Звезди 65:63, на 06:17 до краја, а Џикић је затражио тајм-аут.

Блажич је промашио додатно слободно бацање, али је потом поново повукао контру, у којој је фаулиран, а овога пута је био прецизан оба пута, за +4. И у следећем нападу Јака је истрчао од коша до коша и шестим узастопним поеном донео Звезди +6 након дужег времена, за серију 8:0. Армстед је промашио једно слободно бацање и смањио на 64:69 заостатак Словенаца, али је Калинић погодио за три у правом тренутку и донео свом тиму +8.

Кренуло је тада и навијање, а Цирбес је украо лопту, Јоксимовић направио намеран фаул, да би Звезда то искористила и дошла до двоцифрене предности, први пут од друге четвртине. До краја, Калинић и Вилијамс су погодили битне тројке, а наш тим рутински привео меч крају, за осму победу у исто толико утакмица!

Повезане вести

3 comments

dejca нов 16, 2014 at 22:46

3.500 ljudi ??
I sad da pitas one sto pozivaju na mobilizaciju ( za podrsku FK tima koji uzgred ne vredi ni 5 para trenutno) dal ih je sramota da se ignorise klub koji igra odlicno, kojima smo ponosni!!!

Reply
pera нов 16, 2014 at 21:30

Teških mesec dana do povratka Jovića. Dečko je Wilijamsa odmarao da bude kreativan. Cirbes odličan a nešto se mora učiniti da Djenka bude onaj pravi i danas su on i Danguba falili timu. Bili smo umorni i zato je utakmica bila na klackalici. Ovaj tim to zna da odigra mnogo bolje. Tribina je razočarala, kao u pozorištu. Bravo za Jaku, u narednim utakmicama u ABA ligi mnogo više minuta za Rebića i Tejića.

Reply
jagodina нов 16, 2014 at 21:11

Next please

Reply

Leave a Comment