Moja Crvena Zvezda
ВатерполоКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Црвена звезда Телеком – Крка

Већ по навици, наши кошаркаши немају много времена за славље и уживање у победама које остварују. Већ сутра се наставља АБА лига, а у оквиру 8. кола угостиће екипу Крке из Новог места.

Крка је одлично стартовала сезону, везала је три победе, али је онда дошло до осцилација у игри и на два гостовања су забележили два пораза. Тренутно се налазе на 4. месту на табели са учинком 5-2. Када су у питању међусобни сусрети са Црвеном звездом, одиграно их је укупно 14, а црвено-бели су славили чак десет пута. У Београду су, међутим, гости забележили две од своје укупно четири победе.

С обзиром да су продали велики број играча који су имали значајну улогу претходне сезоне, а нису доведена адекватна појачања, ни квалитативно ни квантитативно, одличан старт Крке је заиста представљао велико изненађење за многе. Тим су напустили лидери као што су Клобучар, Бећировић и Мурић, а поред њих још и Павић, Буљан и Пајић.

Доведена су само три појачања: Јоксимовић из Олимпије и Вангем и Мулалић из словеначке екипе Хопси. Поред тога, треба нагласити и континуитет на клупи на чијем челу седи наш стручњак Александар Џикић већ трећу сезону узастопно.

Армстед се од почетка сезоне наметнуо као вођа тима и велико појачање. Најефикаснији је играч, има потпуну слободу и све у игри се врти око њега. Постиже 18 поена у просеку уз 4 асистенције. Јоксимовић је донео потребно искуство овој екипи и човек је који често помаже Армстеду у преношењу лопте и започињању напада. Ројц и Кастрати играју на позицијама бекова и играчи су сличних карактеристика. Углавном траже изграђене позиције за шут и не троше превише лопти у нападу.

Мулалић је другачији тип играча, шутира углавном за три поена и има све већу слободу као новајлија. Добро гради и рекет и често покрива високе играче на скоку.

Оно што је претходних сезона фалило овој екипи је била добра игра у рекету. Ове године то делује доста боље, а највише се истиче Букер. Корпулентни амерички центар који је дошао прошлог лета везао је пет мечева са двоцифреним учинком, а просек ухваћених лопти му је 7,9. Његова алтернатива је Болчина, али он до сада није имао запажен учинак. Јасмин Хукић игра на позицији четворке и слично као Букер тек ове сезоне показује сав свој потенцијал. Често се извлачи споља, али нема константан учиннак од почетка сезоне, тако да се не зна у ком смеру може кренути меч за њега. Камерунац Вангем је дошао из словеначког прволигаша, али за сада има само улогу резервисте који јаким дефанзивним темпом умара противника уз сиромашан офанзивни репертоар.

Што се Црвене звезде тиче, екипа се одлично осећа, направљен је чекани брејк у Евролиги, али сенку на све то је бацила повреда Стефана Јовића, за коју се и даље не зна какве је тачно природе. У Пиониру наш тим је већ одавно проглашен за непобедив, а на играчима и нама на трибинама је да тако и остане. Зато сутра дођимо у што већем броју, они који су били против Будућности су видели колико смо значили момцима на том мечу. Јер са нама се може све што се пожели…

Црвена звезда Телеком – Крка, недеља, 19:00, хала „Пионир“

Повезане вести

1 comment

aca nis нов 16, 2014 at 03:08

Ljudi, ima odlican tekst na rsb-u, jahaci apokalipse, mada ste to svi vec procitali, ne sumnjam. Tekst je fantstican, sirite sto vise, sto dalje. Ove sezone igramo fantasticno, ne mogu da verujem da niko nije imao viziju do sada kako ce ovaj tim da izgleda nego su svi hteli sad i odmah. Mora da se napravi zdrava osnova da bi bio stabilan tim.I predsednik i strucni stab to rade odlicno, trener je dobar, ne treba nam bolji. Uostalom, sta bi bilo koji navijac vise hteo od trenera? Sa igracima koje je imao tih sezona, radio je korektan posao, izvlacio je skoro maksimum. Od 2010 smo isli samo uzlaznom putanjom i samo smo bolji, a imamo i najbolje mlade igrace, sto je isto odlicno. Pratim statistiku fmp-a, i Voja Stojanovic i Stefan Lazarevic i Borisa Simanic odlicno napreduju, kao i Marko Guduric koji je stariji i ne sumnjam da cemo kako sezone idu dalje samo biti bolji. Dajte da jednom stanemo uz klub, trenera, igrace, ja sam vec to radio od pocetka i podrzavao i Radonjica i igrace i na zalost bio jedan od malobrojnih a zasluzili su to. Kako mozete da pljujete Radonjica kad imamo vec tri pobede, od toga jedna na strani, prosle sezone dve, a taj partizan nikog nije uspevao da dobije dve sezone na strani a uvek se mucio i to sa boljim igracima nego sto su nasi sad. Ja nista vise ne bih pozeleo od ovoga i neka nastave ovako i Covic i strucni stab, rezultati ce doci. Odlican marketing, rad sa mladima, solidan skauting sa ovoliko para, prvi po poseti u evroligi, najbolji navijaci. Sta drugo nego da uzivamo utakmicama kk koji je zdrav, i puca od samopouzdanja. Naravno, bice pobeda i poraza, ali se vidi zdrava osnova, ne srljamo, imamo jasan plan i toga se drzimo, to je najbitnije od svega od svakog trofeja i evrolige. Bice zanimljivo videti ko ce narednih mesec dana biti drugi plej ekipe, koliko sam ja shvatio Covica, nece nikog dovesti. Mislim da je Rebic nedorastao za nas klub(mada bih jako voleo da se varam), i ja bih voleo da vidim Dangubica tu na mestu pleja jer je fantasticno inteligentan i odlican za pik, ali videcemo sta ce biti vec sutra.

Reply

Leave a Comment