Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Крка заслужује велико поштовање

После убедљиве победе у Виторији над Лаборал Кућом, кошаркаши Црвене звезде Телеком покушаће да наставе победнички низ на Јадрану. Изабраници Дејана Радоњића у оквиру 8. кола АБА лиге дочекују веома добру екипу Крке, која је у досадашњем току регионалног такмичења само у два наврата осетила горчину пораза. Утакмица против словеначког представника на програму је у недељу, 16. новембра у хали Пионир, са почетком у 19 сати. Улазнице за меч са Крком у продаји су од петка на свим пословницама Евентима, а на дан утакмице са екипом из Новог Места моћи ће да се купе и на билетарници Пионира од 15 сати па све до почетка меча. Цене су непромење тако да карте коштају 300, 500, 700 и 900 динара, а за почасна места тик уз терен потребно је издвојити 5000 динара.

Шеф стручног штаба црвено-белих Дејан Радоњић изразио је велико поштовање према актуелном шампиону Словеније:

– Крка је одлично стартовала у АБА лиги ове сезоне. То је екипа која је одлично вођена од стране Александра Џикића и састављена од играча који имају велико искуство, младост и потенцијал. Имају веома квалитетног плејмејкера Армстеда, који је приказао сјајну игру на самом почетку такмичења. Ту су и играчи попут искусних Хукића и Букера који су дуже у тиму, а не треба заборавити ни талентоване Ројца и Кастратија. Игра им је на веома високом нивоу уз помоћ америчког плејмејкера Армстеда који је своје знање већ демонстрирао у Пиониру, против Партизана – анализирао је Радоњић, а потом наставио:

– Свакако да заслужују велики респект с обзиром да су доживели само два пораза и показали да могу да играју против најбољих клубова у регионалном такмичењу. Меч ће захтевати максималну мобилност, пажњу и концентрацију. Прича о пласману у Топ 16 фазу и рекорду у АБА лиги може да одвуче пажњу, а то је нешто што нама сигурно не одговара и Крка то може да искористи. Евидентан је велики умор, али то је нешто с чим морамо да се носимо, као и са повредом Стефана Јовића. У једном периоду ћемо бити ослабљени, али играчи морају да преузму већу одговорност, да приказују квалитет из меча у меч и да сви заједно надокнадимо и превазиђемо Стефанов изостанак. Подршка навијача нам јако прија и желимо да и сутра Пионир буде пун и да на тај начин дођемо до осме победе у регионалном такмичењу.

Радоњић је истакао да је слабија игра присутна у неким моментима после дуела на евросцени, али да се не ради о потцењивању противника:

– То је потрошња због квалитетних мечева који су одиграни уз путовања, тако да су те осцилације производ управо тога, а не потцењивања противника или опуштања. Једноставно, огромна потрошња у тим утакмицама против тимова највећег квалитета носи одређену тежину, тако да није увек могуће да психички будемо на адекватном нивоу. Морамо да радимо на томе и да будемо високо концентрисани на наредну утакмицу како бисмо савладали врло неугодан тим из Новог Места.

Звездин стратег потом је одговорио на констатацију да је против Солнока блистао Џенкинс, а у дуелу са Лаборал Кућом Цирбес што је доказ да црвено-бели имају играче који из другог плана могу увек да изненаде:

– Мислим да је од почетка сезоне препознатљив наш тимски начин игре, тако да сви играчи кроз то успевају да прикажу и свој индивидуални квалитет. Свако даје целог себе у свакој утакмици и то је нешто што је јасно, али и веома позитивно без икакве дилеме.

Црвено-белима предстоји жесток распоред у наредном периоду, с обзиром да редом следе дуели са Крком, Галатасарајем, Цедевитом, Нептунасом, Партизаном и Валенсијом:

– Распоред који нам предстоји је веома тежак и имамо изузетно квалитетне противнике. Покушаћемо да, без обзира на то што Јовић неће бити са нама у том периоду, одиграмо на високом нивоу и остваримо довољан број победа да бисмо пребродили Јовићев изостанак. Нећемо јурити да постигнемо неке нове рекорде нити ће се екипа припремати на тај начин. Гледамо најпре према Крки, а потом и према свим наредним ривалима. У сваком случају, оно што је приоритет јесте да дамо максимум у сваком дуелу, па ћемо да видимо како ћемо да се снађемо на овај незавидан положај у којем се тренутно налазимо. Немамо много времена да се адаптирамо на ситуацију, али трудићемо се да дамо све од себе да бисмо на крају били задовољни резултатима, што је од посебног значаја – закључио је Радоњић.

Треба истаћи да ће се у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја КК Црвена звезда прикључити једној друштвено-одговорној акцији. Наиме, 16. новембар је Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода и тим поводом кошаркаши Звезде и Крке на загревању пре почетка утакмице носиће мајице са симболичном поруком – МИРАН ПУТ. Годишње у свету у саобраћајним незгодама страда 1.200.000 људи, а у Србији је од 2000. до 2013. године на путевима живот изгубило 12.166 особа. Жеља је да се овом акцијом укаже на овај велики проблем и пробуди свест грађана о важности безбедности у саобраћају.

Повезане вести

1 comment

rs нов 15, 2014 at 21:15

Odmori pojedine igrace,nema potrebe za forsiranjem i svim pobjedama obilo nam se vec jednom u glavu.Treba biti svjez za kraj sezone,a mi se vec sada trosimo jer imamo gust raspored.Snaga sva sada treba biti usmjerena na dalji prolazak u Evroligi.A prvo mjesto u Aba mi mozemo vratiti a i ne mora biti prvo bitan je samo trofej na kraju i ponovno obezbjedjivanje Evrolige.

Reply

Leave a Comment