Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Човић: Пун Пионир и аплаузи нека буду награда

Кошаркаши Црвене звезде побрали су све симпатије за одличну игру и убедљиву победу над Лаборал Кућом у петом колу Д групе Евролиге. Своје задовољство није крио ни председник црвено-белих Небојша Човић.

– Мислим да сваком навијачу и те како импонује када види на који начин игра и побеђује Црвена звезда. Сигуран сам да им све ово враћа осмех на лице и чини посебно задовољним. После година у којима је клуб посртао, био практично пред гашењем уз много труда и рада за само пар сезона дошли смо у ситуацију да европске великане, редовне учеснике елитног такмичења, клубове са знатно већим буџетом као што је Лаборал Кућа победимо на њиховом терену са 20 разлике. Све нас то чини јако поносним јер је то потврда да смо на правом путу – кратко је застао Човић и потом додао:

– За велики тријумф у Виторији играчи и стручни штаб заслужују све честитке. Али, не ради се овде само о одличној игри и важној победи. Реч је пре свега о једном искреном и поштеном односу према грбу и дресу који носе, односно према клубу који представљају. Звезда је у Виторији изгледала као изузетно организован тим, одлично припремљен, са јасним циљем у коме су сви до једног максимално пожртвовани да остваре жељени резултат. Е, то је оно што нам треба и што смо желели да постигнемо. Биће сигурно утакмица које ће се губити, то је нормално, јер је спорт као и живот састављен од победа и пораза. Али, овако борбен приступ и пожртвовање морају да буду константа – наглашава Човић, али истиче велико жаљење због повреде Стефана Јовића:

– То је велики хендикеп за екипу. Зато ће сви његови саиграчи морати да се потруде да надоместе његово одсуство. Клуб ће учинити све да му омогући најбољи могући медицински третман како би се у потпуности и што пре опоравио.

Црвена звезда је тренутно првопласирани тим АБА лиге и другопласирана екипа у Д групи Евролиге. Први човек црвено-белих поново је истакао да овако добри резултати на старту сезоне не смеју да створе еуфорију:

– Морамо сви да останемо са обе ноге чврсто на земљи. Када кажем сви ту мислим на играче, стручни штаб, руководство клуба, запослене, али и навијаче. Победа у Виторији била је важна, али није пресудна. Пред нама је још много битних утакмица, а прва је већ у недељу против Крке. Желимо да упишемо још један тријумф, а за то ће нам бити неопходна помоћ навијача. Нећу престати да понављам колико су нам навијачи и њихова подршка неопходни у остварењу наших циљева и зато их позивам да у што већем броју у недељу дођу у Пионир. Нека пуна дворана и аплаузи буду награда играчима и стручном штабу за фантастичан резултат у Виторији, а сигуран сам да ће све то бити додатни мотив да Звезда забележи још једну победу – закључио је Човић.

Повезане вести

1 comment

Villa нов 15, 2014 at 19:22

Amin.

Reply

Leave a Comment