Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Двострука победа Звезде

Дупли програм у „Шумицама“ – дупла победа Звезде. Одбојкаши и одбојкашице Црвене звезде су остварили максималне победе у шампионату Србије и уписали нове бодове у трци за шампионску титулу.

У последњој утакмици петог кола Wiener Städtische Суперлиге Србије, одбојакши Црвене звезде су дочекали новог суперлигаша, екипу Инђије, и победили са 3:0 у сетовима (25:15, 25:16, 27:25). На овај начин, настављена је серија победа нашег тима, и направљена добра увертира пред реванш утакмицу II кола Купа изазивача која очекује наше одбојкаше у среду, у Израелу.

Нема се шта много рећи о прва два сета ове утакмице – једноставно наш тим је доминирао од почетка до краја. Примера ради, на половини првог сета већ је било +6 за црвено-беле (12:6), а предност је наставила да расте до коначних 25:15. Слично је било и у другом сету.

У трећем сету је дошло до пада у игри наше екипе, што су гости знали да искористе и дођу до осетног вођства. Ипак, Звезда је појачала темпо у завршници сета, и почела да стиже противника. Имала је Инђија два поена предности у самој завршници (21:23), али црвено-бели нису дозволили гостима да узму сет, већ су успели су да га потпуно преокрену у своју корист и победе на разлику – 27:25, а тиме и заврше посао у три сета.

У победничкој екипи најефикаснији је био Филип Стоиловић са 14 поена, док се код гостију истакао Шкрбић са 12. У наставку можете погледати комплетну статистику са ове утакмице преузету са званичног сајта нашег одбојкашког клуба:

Црвена звезда – Инђија 3:0 (25:15, 25:16, 27:25)

Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 100. Судије: Дарко Савић и Светалана Зотовић. Трајање меча: 72 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 7, Јевтић (либеро), Стефановић, Стоиловић 14, Гмитровић 8, Копривица 9, Милутиновић 5, Нејић, Мартиновић, Кецман, Павловић 2, Буцуљевић 5. Тренер: Драган Кобиљски.

ИНЂИЈА: Шкрбић 12, Црњански 6, Јањушевић 2, Вујовић, Пешут 8, Јањић 5, Грковић 2, Чоловић, Обрадовић, Елезовић, Мицић 1, Перишић (либеро). Тренер: Владимир Шаренац.

Након утакмице одбојкаша, на терен су изашле и наше одбојкашице које су такође одиграле утакмицу петог кола шампионата Србије. И оне су дочекале екипу која је од ове сезоне члан елите – Крагуј из Крагујевца, и такође су оствариле максиналну победу – 3:0 (25:17, 25:14, 25:17).

Звезда је одлично отворила ову утакмицу, и после неколико одличних сервиса Аделе Хелић, било је већ 6:1 за наш тим. На техничком тајм-ауту је било +6 за црвено-беле, а предност је наставила да расте и после паузе до максималних +12 након сервиса Мине Поповић (20:8). Гошће су до краја сета само успеле да смање разлику, а Звезда добија овај сет са 25:17.

Слична прича и у другом сету који је Звезда добила још убедљивије – 25:14.

Гошће су боље отвориле трећи сет и повеле са 6:2. Недуго затим, предност је анулирана (10:10), да би са још два узастопна поена (од тога први ас поен Бојане Миленковић), Звезда отишла на технички тајм-аут са два поена предности. Серија је настављена и након паузе (15:10). Настављена је одлична игра нашег тима, предност је и даље расла, па су и овај сет наше одбојкашице добиле убедљиво – 25:17.

У Црвеној звезди најефикаснија је била Адела Хелић са 19 поена, а пратила ју је Мина Поповић са 14. Код Крагујевчанки, највише поена је постигла Сара Павловић (11). Комплетна статистика је дата у наставку:

Црвена звезда – Крагуј 3:0 (25:17, 25:14, 25:17)

Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 100. Судије: Ј. Јовановић (Београд), С. Симић (Обреновац). Трајање меча: 68 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 3, Поповић 14, Хелић 19, Миленковић 10, Кецман 8, Миловић 2, Росић (либеро), Пушић (либеро), Чанак 2, Брђовић, Букилић 2, Ашоња. Тренер: Бранко Ковачевић.

КРАГУЈ: Павловић 11, Брковић 8, Мачужић 2, Дончић 3, Лекић 2, А. Петровић 3, Милосављевић (либеро), Игњатовић, С. Петровић, Димитријевић, Давинић. Тренер: Драган Мратинковић.

И одбојкаши и одбојкашице Звезде су оправдали улогу фаворита, и заслужено освојили нове бодове.

Браво, момци!

Браво, девојке!

Повезане вести

Leave a Comment