Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Андреа Страмаћони: Против Звезде као у Серији А!

Тренер Удинезеа, Андреа Страмаћони данас је одржао прес конференцију посвећену сутрашњем дуелу на „Маракани“. Страмаћони је истакао да је срећан што Удинезе има толико репрезентативаца и саопштио које играче ће повести у Београд, као и да утакмицу сматра као првенствену. Конференцију вам преносимо у целости.

Поносни смо што имамо толико играча на репрезентативној дужности, Срећан сам због Бруна Фернандеза и Лукаса Еванђелисте, који ће дебитовати за младу репрезентацију Бразила.

Зар није било боље по тим да сте задржали Панајотиса Конеа?

Национални тимови имају право да буду примарни. Грчкој репрезентацији су били потребни наша два играча, и ја желим Ранијерију срећу, нисмо могли да их задржимо.

Зашто Алан, Терео, Данило, Ерто и Ди Натале неће путовати у Београд?

Било би превише рискантно да поведемо Алана и Тереоа у Србију. Тото није још спреман да заигра. Што се тиче Данила и Ерта не би добили потребан простор.

Да ли је важно победити сутра?

Увек је важно победити, чак и у пријатељској утакмици, која служи за пробе и за давање савета. У последњој пријатељској утакмици смо постигли три гола и урадили доста добрих ствари. Ја желим јаке пријатељске утакмице да бих могао да добијем праву слику, која нам је потребна.

Колико ће играти Станковић?

Ми смо организовали ову утакмицу пре много времена, а Црвена звезда је питала да ли би Дејан могао игра и буде део утакмице. Ако он хоће и може да игра супер, нема проблема, али то неће учинити овај меч мање важним по нас.

Да ли ћемо видети неке експерименте у тиму сутра?

Експерименти су корисни само ако могу да искористе у првенству.

Шта мислите о предлогу да се број измена повећа са 3 на 5?

То би доста променило меч. Две измене су увек у тренеровој глави, јер трећу користите у последњим минутима, у принципу. У овом случају, промениће из корена припрему утакмице, радикално.

Шта мислите о Мацаријевој суспензији и отказу?

Моја глава је у Удинезеу и ја сам комплетно фокусиран на Удинезе. Не желим да причам о дешавањима било где друго.

Да ли ће Ди Натале и Видмер бити спремни за Кјево?

Тото нам је прекопотребан, превише је фундаменталан за нас, код куће посебно. Није спреман још, али верујем у наше медицинско особље. Видмер се није још опоравио.

Да ли је то пореметило планове у Палерму?

Најбитнија ствар у Палерму је да узмемо бодове. Играли смо тешку утакмицу, али освојили смо један бод. Сад можемо да се посветимо опоравку играча.

Да ли мислите да Тото може до 200-тог гола у Серији А против Кјева?

Бићу искрено срећан због тога и заиста се надам да може.

Страмаћони је позвао 21 играча за пут у Београд. На списку се налазе, голмани Келава и Мере, Алхасан, Белмонте, Бубњић, Бошњевиц, Кода, Домици, Фараони, Пасквале, Ваге, Гиљерме, Жадсон, Халберг, Жади, Жанкто, Пинци, Геихо, Муриел, Пртајин и Запата. Утакмица Црвена звезда – Удинезе игра се сутра од 17 часова на „Маракани“.

Повезане вести

Leave a Comment