Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Учинак некадашњих играча и тренера Звезде у Евролиги

У 5. колу Евролиге, Црвена звезда је савладала Кућу Лаборал и дошла до треће, можда и кључне победе у борби за пласман у наредну фазу најелитнијег европског такмичења.

Поред сјајне партије нашег тима, у петом колу такмичења наступили су бројни играчи који су некада носили црвено-бели дрес, а неки од њих забележили су одличне партије.

Бајерн – Фенербахче 86:93

У дуелу који је обележио Американац Гаудлок, који је убацио десет тројки и укупно 34 поена за гостујући тим, забележили смо и добре учинке некадашњих Звездиних играча. Немања Бјелица био је одличан у победничком тиму и забележио 12 поена (3/7 за два, 2/6 за три), уз 7 скокова за нешто мање од 27 минута на терену. Владимир Штимац је, са друге стране, у редовима Бајерна, који води Светислав Пешић, имао 10 поена (3/7 за два, 1/2 за три, 1/2 са линије пенала), 3 скока и 1 асистенцију, а на терену је провео 15 минута и 30 секунди.

Емпорио Армани – Туров 90:71

Екипа из Милана забележила је у овом мечу другу победу у овогодишњем такмичењу, а у редовима гостију наступио је некадашњи кошаркаш Црвене звезде, Урош Николић, али се није прославио. Он је за нешто мање од седам минута на паркету остао без кошгетерског учинка, али је ухватио три лопте и забележио исто толико фаулова.

Лимож  – ЦСКА 76:86

Један од најбољих плејмејкера у Европи, Милош Теодосић, велики навијач Црвене звезде и репрезентативац Србије поново је био у центру пажње у европском кошаркашком свету. Његов ЦСКА је славио наизглед убедљиво, али треба рећи да је Лимож водио и са 12 поена разлике, да би Руси фуриозно завршили утакмицу, добивши четврту четвртину резултатом 27:5! Тео је у последњих 10 минута забележио 7 поена, 4 асистенције и 3 скока, а укупно 16 поена, 12 асистенција и 4 скока, за индекс 26, за 32 минута на паркету.

Ефес – Реал Мадрид 75:73

Ефес је остварио велику победу против Реала Мадрида, а допринос у редовима турске екипе дао је и Милко Бјелица, некадашњи кошаркаш нашег тима. Он је постигао 11 поена, уз 3 скока и 1 украдену лопту, за 17:18 проведених на паркету.

Барселона – ПАО 78:69

У овом мечу није било некадашњих играча Звезде, али ћемо поменути учинак Владимира Јанковића, сина легенде Звезде, Бобана Јанковића, који је за 31 минут на терену убацио 6 поена, уз 2 скока, 3 асистенције и 3 украдене лопте.

Цедевита – Алба 67:80

Берлинска Алба, која је била у центру пажње кошаркашке јавности пре неколико недеља, када је савладала НБА шампиона, екипу Сан Антонија, успела је синоћ да забележи веома битну победу у 5. колу Евролиге. Након три пораза на почетку, они су везали и други тријумф, а после Лиможа били су бољи и од хрватске Цедевите, прилично убедљиво. Екипа коју са клупе предводи Саша Обрадовић сада се налази на 4. месту групе Б, са скором 2:3.

Повезане вести

3 comments

mariachi нов 15, 2014 at 13:52

Uh, Ovo je dobra rublika 🙂

Reply
Александар нов 15, 2014 at 14:35

Наставићемо са овом праксом и даље, мада немамо много некадашњих играча у ЕЛ ове сезоне. 🙂 Зато смо допунили Теом и Јанковићем. 🙂

Покушаћемо колико време дозволи да применимо исто и на Еврокуп. 🙂

Reply
Бранимир нов 15, 2014 at 16:15

Врло похвално!
Увијек сам говорио да треба чешће и јаче пратити учинак ФМП као развојног тима Црвене Звезде. Ти млади играчи који се играју у сениорској конкуренцији Србије сигурно заслужују да пратимо њихов рад. Свакако очекујемо да и идуће године у први тим укључимо два нова играча.

Reply

Leave a Comment