Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Кошаркашице дочекују првака Србије

Црвено-беле даме настављају такмичење у Првој женској лиги Србије, а ривал у шестом колу је актуелни шампион, београдски Радивој Кораћ. Утакмица се игра у суботу у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.

Звезда је у серији од два пораза. Екипа је тренутно седма у лиги са скором од две победе и три пораза, а меч против Кораћа није место на коме би дечји вртић са Малог Калемегдана могао да тражи бодове. Пре само неколико месеци ова два тима су се жестоко борила за титуле у регионалној и домаћој лиги. Кораћ је освојио трофеје, а Звезда је касније остала без комплетног сениорског састава. Сада је ситуација драстично другачија, па је тим који носи име нашег прослављеног кошаркаша апсолутни фаворит у предстојећем мечу. Најбоља кошаркашица најтрофејнијег српског клуба ове сезоне је Александра Катанић. Она је тренутно пети стрелац (16,4 поена), други асистент (7,8 по мечу) и пети крадљивац лопти у лиги (просек 3,4). Плеј црвено-белих пружа одличне игре у континуитету, али неискусна екипа због своје екстремне младости не може да се носи равноправно током свих 40 минута са најбољим клубовима у земљи, што се и могло претпоставити уочи старта сезоне. Мина Ђорђевић је са 8,6 скокова по мечу седма у шампионату, озбиљне роле имају Снежана Богићевић, Невена Наумчев, Јована Вучетић и Милица Бојовић. Велики број ових играчица наступа за клуб и у кадетској лиги, где Звезда за сада доминира.

Екипа Кораћа има максималан учинак од пет победа и налази се на челу табеле. Иако су у летњем прелазном року остале без неколико значајних кошаркашица, ипак је задржан највећи део шампионског састава, па су и ове сезоне главни фаворит за освајање титуле. Јелена Максимовић, Тамара Капор и Ивана Брајковић предводе тим, а ту је и репрезентативка Сања Мандић, затим велико појачање из Вршца Јована Јакшић. Не треба заборавити ни талентовану Кристину Топузовић, која ове сезоне пружа боље партије у регионалној него у домаћој лиги.

Тим Драгана Вуковића нема шта да изгуби у предстојећој утакмици. Треба одиграти максимално растерећено, концентрисано и у високом ритму, па уколико се укаже прилика изненадити фаворизованог ривала на домаћем паркету.

                                                   Црвена звезда – Радивој Кораћ

                                                  6. коло Прве женске лиге Србије

                                                        субота, 15. новембар 2014.

                                         Дворана Баскет сити – Београд, 18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment