Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкаши крећу у одбрану трофеја Купа Србије из Старе Пазове

Одбојкаши Црвене звезде су две сезоне узастопно освајали титулу у Купу Србије, чиме су стигли до укупно дванаест титула у овом такмичењу, и само је Војводина, која је освојила једну титулу више, успешнија од нашег тима. И ове сезоне, Црвена звезда има највише циљеве у Купу Србије, а одбрану титуле започиње из истог места где је започела и прошле сезоне – из Старе Пазове.

Одбојкашки клуб Јединство из Старе Пазове је основан 1931. године, а последњих неколико сезона, овај клуб се „шета“ из Прве лиге у Суперлигу, и обрнуто. Прошле сезоне су учествовали у најјачем рангу српске одбојке, али су заузели последње место у шампионату, освојивши само један бод, па су тренутно у прволигашком каравану. После пет одиграних кола, остварили су исто толико победа, па су једни од главних кандидата за повратак у друштво најбољих, а пред меч са Црвеном звездом, победили су Борац из Старчева са 3:1, као гости. Као што је напоменуто, и прошле сезоне смо играли са њима у овом нивоу такмичења, и остварили смо убедљиву победу, а нема разлога да ни овај пут не буде исто. Наравно, према пропозицијама такмичења, у осмини финала се игра само једна утакмица, па би свакако требало бити опрезан, али је познато да наши одбојкаши улазе максимално у сваки меч, па не сумњамо да ће исто бити и против Јединства.

Црвено-бели у Београду имају слабу подршку, али у гостима углавном имају више људи уз себе, примера ради, у прошлом колу домаћег шампионата, у Кладову су имали подршку током меча, а сада је ред на навијаче из Старе Пазове и околине да се покажу, па их позивамо да дођу у халу и помогну нашем тиму да оствари нову победу, и успешно започне одбрану титуле у Купу Србије. Остале утакмице осмине финала Купа Србије су на програму за две недеље, а комплетан списак парова можете погледати на званичном сајту Одбојкашког савеза Србије.

Идемо до нове победе!

Осмина финала Купа Србије:

Јединство (СП) – Црвена звезда,

Хала спортова у Старој Пазови, среда, 12. 11. 2014. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment