Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Учимо из сваког меча, свака победа је подвиг

Црвена звезда је већ дошла до половине такмичења у групној фази Евролиге. У четвртак гостује екипи Лаборал Куће, коју су прошле сезоне победили оба пута, али ипак завршили иза њих на табели. Тренер Дејан Радоњић је рекао да је екипа из Виторије фаворит у овом мечу јер нема пораз на свом терену, али да његови играчи увек дају све од себе како би направили неко изненађење.

– Задржали су мали број играча из прошле сезоне, али су ангажовали доста квалитетних појединаца, искусне кошаркаше. Уз то, имају и потенцијал. Драстична промена тима је гаранција да амбиције, које су високе, могу да испуне. Ангажовање Вујачића говори и томе какве су им аспирације. Ту је Перкинс са огромним искуством, Сан Еметерио, Џонсон и Бертанс, којег врло добро знамо. На центру је Хамилтон и јасно је да се лако препознаје њихов квалитет – рекао је Радоњић, а затим ушао у још дубљу анализу:

– У овом тренутку немају пораз у Евролиги на свом терену. Имамо тежак распоред до краја, чак четири гостовања на шест мечева. Имамо најмлађи тим у Евролиги, та младост носи и одређене моменте. Подгрејали смо неке наде квалитетним играма, али морам да поновим да је свака победа за нас подвиг. Имамо огромну жељу да у сваком мечу изгледамо врло добро, зато желимо да покушамо да изненадимо Лаборал у Виторији.

Млади стратег истиче да играчи имају огромну жељу да направе брејк, што би умногоме олакшао посао у борби за пласман у ТОП 16 фазу.

– Ово је квалитетна група, надам се да ће наша жеља донети резултат. Олимпијакос је прошле недеље одиграо против нас најбољи меч до сада. Стичемо искуство, бићемо бољи, сваки меч у Евролиги је велика школа за нас.

За крај, Радоњић се вратио на утакмицу са Солноком, коју је Звезда добила доминантном игром током свих 40 минута.

– Радује ме озбиљност показана против Солнока. Утакмица је ишла у правом ритму, распоредили смо минутажу и посебно ме радује Џенкинсонова игра – закључио је Радоњић.

Повезане вести

4 comments

ds нов 12, 2014 at 15:48

Nedovic izjavio da se vraca u Evropu,jaoo kad bi dosao kod nas ali nema sanse,ne prica se o tome a mislim i da mu nije ponudjeno.Vjerovatno ce to biti Valensija,steta dobijaju jos vise na snazi i necemo ih moci dobiti kao ni Galatu,Laboral nam je jedini izlaz.Treba se cuvati Bertansa po izjavi vidim da je naostren za nas,kao i Bogdanovic bilo je utakmica gdje nas je sam pobjedio a imaju u timu jos jednog grobara.Najbolju smo sansu propustili,ovo je jedini izlaz.A od tih prica da ce nas Olimpijakos pustiti nema nista,jer da smo uzeli u Areni bili bi na korak ka prolazu.To je samo bratski izmedju navijaca klubovi na to i ne gledaju mi smo se vise potrudili oko njih nego sto ce oni oko nas,sto se same organizacije i slicnih stvari tice.

Reply
Delija mp нов 12, 2014 at 12:33

A da zamenis Radonjica ili Djordjevica na klupi?Prioritet je ABA liga,ne kazem da treba otpisivati Evro ligu ali mi moramo konacno da osvojimo u Evropis sta uradimo,a nadam se prolazu u TOP16,verujem u brejk u Spaniji

Reply
Zvezdin sin нов 11, 2014 at 18:28

Radonjit tako priča kako bi skinuo pritisak sa tima, i to ne razume svako. Verujem u pobedu, Zvezda je jaka plus imamo pozitivnu tradiciju sa špancima… Granitna odbrana i vera u sebe donose trijumf! SREĆNO uz vas smo.

Reply
Marko нов 11, 2014 at 14:02

Nemoj mi se na mladost tima izvlaciti,daj vec jednom vjeruj,pruzi podrsku i uradi nesto ove sezone.Veoma bitna utakmica,posto smo neocekivano izgubili od Neptunasa ovo gostovanje je jedino gdje mozemo pobjedu izvuci.Ne znam kakav tim imaju ove sezone slabiji ili jaci nego predhodne,ali mi smo jaci a i islo nam je sa njima nadam se da ce se nastaviti tako.Ujednacena grupa osim Olimpijakosa ne zna se ko bi mogao proci.Batali ovaj mjesec Aba ligu iako nas ceka gostovanje i kod Cedevite jos jedan evroligaski mec i test,ali plasman u top 16 sada treba da nam je jedini cilj.Nadam se da i trener tako razmislja,jer raspored je gust dosta je gostovanje i nece to pojedini izdrzati mozda cak i neki nosioci igre,a znamo da Zvezda najbolje djeluje timski i kada su svi ukljuceni.Pokreni Dangubica jos vise,ovo je samo mali dio svega sto moze,neka Djenka nastavi ovako ako je napokon usao u formu,a daj sansu dvojici iz FMP-a u Aba ligi i Tejicu naravno.

Reply

Leave a Comment