Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

МЦЗ анализа: Звезди (не) треба помоћ

Стадион: Маракана

Гледалаца: 14.000
Судија: Мајо Вујовић
Жути картони: Босанчић, Павићевић (Црвена звезда) – Брежанчић, Матић (Чукарички)
Црвени картон: Брежанчић 27.минут

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Павићевић, Планић, Лазић, Мијаиловић, Ковачевић (од 72.Ристић), Босанчић, Катаи (од 46.Деспотовић), Печник (од 72. Јовић), Лазовић, Ракић.

Чукарички: Стевановић, Стојковић, Пјасентин, Укох, Брежанчић, Тодоровић (од 38.Јанковић), Реган, Бојић (од 81.Остојић), Матић, Срнић, Стоиљковић (од 60.Павловић).

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су против Чукаричког на Маракани у 12.колу ЈСЛ. У утакмици без голова и доста узбуђења Црвена звезда је изгубила нова два бода и сада је на минус четири бода од првог места.

Ненад Лалатовић је на терен послао исти тим који је савладао Рад. Да је Ристић био на терену уместо Катаиа, најбоље што Црвена звезда има у овом тренутку.

И добро су започели меч црвено-бели. Чукарички се ослањао на брзоногог Срнића, који је имао потпору у одличном Регану и Матићу. У 4.минуту је Срнић опробао шут, али Рајковић сигуран. Наредних 15 минута у потпуности припада Црвеној звезди, а могло је и да одлучи коме ће припасти бодови. Нејц Печник је био најбољи појединац Црвене звезде на овом мечу, али много тога је утицало да не доносе победу. У 7.минуту, Босанчић за Павићевића, Павићевић одлично проналази Печника, чији покушај главом иде преко гола Стевановића. У 14.минуту, после краће гужве лопта долази до Лазовића, одличан центаршут, Печник је надвисио Стојковића у скоку, а Укох је са саме гол линије избацио лопту и спречио већ виђен погодак. Укох је одлично испратио акцију. Када један дефанзивац изађе на противника, други покрива простор и прати лопту. Печник заиста није имао среће, као ни Црвена звезда. Доминацију Црвене звезде прекинули су Реган и Срнић. Индиспонирана одбрана Црвене звезде је немо пратила пас Регана кроз средину и чекала један на другог, ко ће први да изађе на пас. Када није нико изашао, лопта је пронашла Срнића, који је отишао мало удесно и шутирао, Рајковић опет сигуран и брани покушај Звездиног детета. Следе два минута која су могла бити пресудна. У 25.минуту, Брежанчић прави први фаул над Лазовићем са леђа и добија жути картон. Босанчић одлично изводи прекид, направљен је блок за Печника, који погађа пречку! Већ два минута касније, Брежанчић фаулира Лазовића, добија црвени картон, а Звезда стаје. Реган је прешао на позицију левог бека до 38.минута и прве измене, а Црвена звезда није створила ништа вредно помена. Практично се тада Чукарички изједначио са Звездом по броју играча, јер Катаи је играч мање.

Добро прво полувреме, три одличне шансе за Печника. После црвеног картона када се очекивало да Црвена звезда направи опсаду пред голом Чукаричког, десило се супротно.

На полувремену, невидљивог Катаиа је заменио невидљиви Деспотовић. Лалатовић из 4-2-3-1 прелази у 4-4-2. Али, није помогло, јер је уласком Деспотовића Црвена звезда опет имала 10 играча, а Чукарички се боље снашао у тој ситуацији.

Печник је и у другом полувремену био најагилнији. Прошао је неколико пута, пробио, али је изостао завршни пас. Прва озбиљнија ситуација десила се у 55.минуту. Лазовић је ломио Стојковића, сломио, шутирао али право у Стевановића. Стојковић је избио лопту, а Планић и Лазић без икакаве потребе, панично, умало направили катастрофу. Сам је био Стоиљковић на половини Црвене звезде и вршио притисак на централни тандем. Прво је Планић погрешио, одмах затим и Лазић, а Планић је преслабо хтео да врати лопту до Рајковића, који је истрчао испред Стоиљковића, избио лопту, али у судару умало се и повредио. Срећом, стегао је зубе, наставио утакмицу, а ми са нестрпљењем очекујемо вести са прегледа.

Деспотовић је у наставку довео публику до лудила својим несхватљивим потезима. Свађао се са гравитацијом, лоптом, ногама, самим собом. Ипак, у 66.минуту је успео да упосли Ракића, који реагује идентично као против Доњег Срема и шутира право у Стевановића. У 68.минуту, после прекида, Павићевић проналази Планића, али и његов покушај иде право у Стевановића. У 72.минуту, Лалатовић убацује Ристића и Јовића и креће на све или ништа. Одмах је Ристић извео прекид, али Планићев покушај иде поред Јовића и поред гола. У 79.минуту контранапад Чукаричког који је могао да буде кобан. Реган до Матић, Матић правовремено до Срнића, Рајковић главом интервенише. Већ у наредном нападу, најбоља прилика на утакмици. Босанчић је одиграо до Деспотовића који одлаже до Ракића, Ракић је предриблао једног играча гостију, затим заобилази голмана, и промашује празан гол. Имао је Ракић и самог Јовића на другој стативи, али није га ни видео. До краја меча, није било прилика и опасности.

После искључења Брежанчића, Чукарички је направио гужву на средини и чекао грешку за контранапад преко Срнића. Реган је био играч утакмице, и управо је он био творац сваке опасности гостију. Црвена звезда се изгубила у страху јер је време одмицало, а после промашаја гол је био све краћи. Остаје питање, зашто је Деспотовић дошао у Црвену звезду.

Лалатовић је урадио све што је могао и једина критика иде због Катаиа у стартној постави и због замене Печника. Покушао је прво са два нападача, иако је Деспотовић одмагао, па последњих 20 минута и са три, али без успеха. Четири стопостотне шансе, 10 шутева у оквир гола… Печник није имао среће, а Ракић је могао и морао боље да реагује у две ситуације. Лалатовић са клупе није могао да постигне гол.

Све што је Чукарички урадио је ишло преко Регана и Срнића. Срнић је далеко бржи од свих Звездиних дефанзиваца, па је можда прилику могао да добије Никола Антић на левој страни. Реган је био играч утакмице и са ове тачке гледишта остаје жал што Деспотовић и он нису заменили стране. Одиграо је на позицији левог бека после искључења Брежанчића, одличан је био на средини. У другом полувремену гости су згуснули средину и покушавали да искористе простор преко контранапада и Срнића, што им је успело у 79.минуту и што показује осам офсајд позиција. Истина је да је црвени картон променио ток утакмице, али нико није крив фудбалерима Црвене звезде до њих самих што то нису искористили. Прескакањем средине и дугим лоптама када је у нападу Деспотовић, а штопери гостију далеко јачи, паметнији и доминантнији је нелогично. Измена Јовић уместо Деспотовића и останак Печника би била опаснија. Одбрана је у овом мечу тотално подбацила, али оно што највише брине је реализација и колико је шанси потребно да би Црвена звезда у Јелен Суперлиги постигла гол. 15 голова у 12 мечева није за забринутост, него за посматрање.

statistika_fudbal

Индивидуални учинак:

Предраг РАЈКОВИЋ – Још једном је спасио Црвену звезду. Умало се због кардиналних грешака Планића и Лазића није повредио. Констатно је најсветлија тачка Црвене звезде.

Саво ПАВИЋЕВИЋ – Добар меч за Павићевића. Наместио је прилике за Печника и Планића, умало није постигао гол у 30.минуту, када је погодио стативу, али је био у сумњивом офсајду. И дефанзивно и офанзивно одрадио свој посао.

Богдан ПЛАНИЋ – Направио је кардиналну грешку која је могла да има дупле последице. Срећом, није. Имао је једну прилику у 68.минуту. Био је индиспониран, заједно са Лазићем.

Дарко ЛАЗИЋ – Најлошији меч Лазића ове јесени. Није био сигуран, правио је грешке у тандему са Планићем. Закрпио је сва Мијаиловићева излетања, која су му можда и одмогла да буде бољи.

Никола МИЈАИЛОВИЋ – Још један лош меч. Евидентно је да када нема Печника да му чува леђа током његових испада и излета и нападу, противник кажњава дубину и простор који оставља иза себе. Лазић је овог пута успео да закрпи грешке нервозног капитена, који је био као шериф на терену, али да није било Рајковића, Срнић би поново био кобан. Нема снаге за цео меч, а уместо да игра рационално и чува снагу, он је губи у нападу и ствара противницима ситуације, што изазива и љутњу код Лалатовића током меча.

Александар КОВАЧЕВИЋ – Није био толико запажен због самих дешавања на терену. Замењен је у 72.минуту због тактике, што се и осетило седам минута касније, јер није било никог на средини терена приликом контре гостију.

Милош БОСАНЧИЋ – Заслужио је прелазну оцену, иако није блистао. Да су његови саиграчи били као у првих пола сата на Врачару, био би и он бољи. Имао је неколико добрих пасова, добро је сарађивао са Печником, покушавао је, учествовао је код свих акција, али није могао сам.

Александар КАТАИ – Иако је био у стартној постави, нисмо сигурни да ли је и био на терену. Због њега Лалатовић прави грешку.

Дарко ЛАЗОВИЋ – Одлично прво полувреме, лоше друго. Неки медији кажу да га је Стојковић затворио, са чим се не слажемо. Пробијао је, натерао Брежанчића да направи црвени картон, мало престрого. У другом полувремену један продор и ударац, премало. И он је растерећенији када је Печник на позицији другог крила.

Нејц ПЕЧНИК – Да је постигао гол, дефинитивно најбољи играч утакмице, уз Регана из Чукаричког. Три гол прилике, али заиста није имао среће. Не би се сложили да је он кривац. Честе промене позиција су имале утицаја на њега, као и то да није прошао припреме. Имао је и у другом полувремену пре измене продоре, али је изостао завршни пас. Није требало он да напусти игру. Подсетио је на прошлу сезону.

Ђорђе РАКИЋ – Ушао је у серију од седам мечева без голова и невероватне промашаје. Морао је и могао боље да реагује и у 68. и у 80.минуту. Стално је у шанси, али што пре је потребан гол. Превише неискоришћених прилика, које су морале да буду реализоване.

Ђорђе ДЕСПОТОВИЋ (од 46.минута) – Ако је услов да се игра у Црвеној звезди да се обуче мајица Делија или Црвене звезде, онда има 4 милиона навијача који би били неупоредиво кориснији од Деспотовића. Не зна где се налази на терену, пријем је исти као од мартинелу. Изгубљен у простору и времену. Увек је два метра иза играча када треба да иде на скок. Свађао се и са гравитацијом. Ретко који играч је успео овако да изнервира навијаче, притом на Западу. Много већи промашаји од Ракићевих је његов долазак. „Играч“ мање. Једини плус је што је успео да два пута упосли Ракића.

Лука ЈОВИЋ (од 72.минута) – Чим је ушао, био је у прилици. Имао је дуел са Матићем, када су се сударили главама. Није имао неки висок утисак.

Михаило РИСТИЋ (од 72.минута) – Најбољи појединац тима у протеклим мечевима је други пут узастопно на клупи. Извео је прекид одмах по уласку, али није имао неки већи утисак за 20 минута.

Ненад ЛАЛАТОВИЋ – Неправедно је један део јавности њега већ унапред окривио. Као тренер за сваки неуспех је он највише крив, али ни Карло Анћелоти са појединима не би имао већи успех. Његова кривица је што Катаи одузима место Ристићу, као и измена Печника, који је био најбољи играч на мечу. Лазовић је био зрелији за излазак. Покушао је и са два нападача, затим и са три. Остало је он да уђе и постигне гол за победу.

Следи последња репрезентативна пауза и пријатељски меч против Удинезеа. У преостала три меча полусезоне више не знамо шта да очекујемо. Надамо се не Катаиу и Деспотовићу у саставу.

 

Повезане вести

8 comments

Luka нов 11, 2014 at 18:34

Analiza pojedinačnih učinaka fudbalera je iznenađujuće dobra, i praktično joj se nema šta dodati. Jedino što je greška u ovom tekstu je traženje opravdanja za Lalatovića. Ako je svima jasno (a jeste) da se Kataiju ne igra fudbal, a da Despotović i ne ume da ga igra, onda nema nikakvog izgovora za njihovo stavljanje u prvi tim. Da ne idem sad dalje i pominjem da uporno igraju Gavrić i Mijailović i da su uporno najgori na terenu, a da su za klupu prikovani Jović (i nekako da razumem) i Ristić (potpuno neobjašnjivo).

Reply
Rajko Delija нов 11, 2014 at 17:50

Analiza je potpuno tačna.Nemogu da razumem Laleta kakvu to ima taktiku ako je uopšte ima.Despotović(odlično si ga opisao) nije fudbaler već samo smetalo na terenu a Katai duplo golo na kvadrat.Avramovski mlad i perspektivan reprezentativac nije u timu Lale ga ne gotivi(nije ga on doveo) a igra mu smotani Gavrić (al došo na Laletov zahtev, bolje da nije). Pečnik bio najbolji na utakmici valjda je zato i zamenjen da slučajno ne bude još bolji.Džoni nije onaj od prošle godine mnogo igra tvrdoglavo i bez rezona(sam sebe smatra za glavnog). Rakić nije nikakav golgeter niti je ikad bio. Luka je još mlad biće on dobar, a kad čitam kako Onjilo daje golove pitam se zašto smo ga oterali a doveli ove karapampule pa on je za njih klasa. Lalatović se kao trener potpuno pogubio zbog neiskustva, još je mlad za Zvezdu nije dovoljno samo da je veliki Zvezdaš što on i jeste ali mu treba iskustvo a on to još nema.I najzad treba da smo načisto (i mi navijači i uprava) hoćemo li titulu(onda oterati nesposobne i dovesti prave igrače) ili stvaramo tim od naših Zvezdinih mladića(onda oni i nek igraju a mi ih istrpimo i podržimo).

Reply
Senad нов 11, 2014 at 13:10

Nemoj da me pogrešno shvatite,ali nema tu šta mnogo da se analizira.Zapravo,nepotrebna je bilo kakva analiza.
Ljudi moji što se mi zamaramo oko ovih momaka koji igraju,zašto ne pogledamo istini u oči i realno sagledamo situaciju,činjenica je da nema kvaliteta.Pa nije ovo Fudbal menadžer pa da uđeš na editor i povećaš im ocjene.Oni bolje ne mogu,koliko god to mi željeli,i zašto onda da ih pljujemo?Pa nisu oni krivi,krivi su oni što su ih dovodili.Svaki prelazni rok dovedemo 10 igrača,i što je najsmješnije zovemo ih pojačanjima.Treba razgraničiti pojmove „novi igrač“ i „pojačanje“.Mi pojačanje nismo doveli par sezona.Postavimo malo hipotetički stvari;da ove igrače iz Zvezde prebacimo npr u Radnički Kragujevac(nemam namjeru da omalovažavam,prvi su mi pali na pamet) i pod uslovom da se zanemari da su prethodno bili igrači Zvezde,šta mislite kako bi prošli,sredina tabele maksimalno.Još uvijek dobijamo neke utakmice zbog respekta,i što se ostali klubovi ne smatraju ravnopravim sa nama,ali sve manje i manje.Nekad sa sa „Marakane“ nije vraalo bez trice u mreži minimum,a danas sve više bodova odlazi,gostovanja neću ni da pominjem.Nisko smo pali,prenisko

Reply
Dragan Jagodina нов 11, 2014 at 11:33

Jedan je razlog zasto Lale mora da ode!!!! DESPOTOVIC!!!!
Ako lale misli da ovaj treba da igra jer vredi, onda nije on za trenera. Ako Despotovic igra samo zato sto drugi zele a Lale mora da ga stavi u tim, onda nek ode da mu ne naredjuju oni sto manje od njega znaju.
Drugo , providna igra sa jedniom centralnim veznim, Bosancicem tesko da moze da prodje. Lazovic uz jednu aut liniju, Pecnik uz drugu…. malo je da jedan kreira igru. Sta kad ga zatvore sa svih strana…. tako da .. Bosancic mnogo dobro igra , koliko ima prostora za to… najveca greska je sto , ipak, Babovic nije u timu, mnogo zna!!!!!

Reply
Delija mp нов 11, 2014 at 13:48

Nasi kriminalci sa tribina ne zele da vide Babovica u Zvezdi,evo ima sada,nema kukanja.Dosao bi kao slobodan igrac i bio bi za ovaj tim pojacanje.Mi volimo da smo principijali za ono sto je za nas klub dobro,zato smo i pred gasenjema zbog Dunjica i ostalih krimosa.

Reply
josif нов 11, 2014 at 11:07

Jedini igrac koji zna da da pas i ima dobar pregled igre je Danijel Avramovski ali decko sedi na tribinama,Lalatovic ga ne gotivi,nije doveden na njegovo insisitiranje i zato decko ne igra.Zato mu igraju mutavi Gavric,neznalica Despotovic i duh Katai.Ako ostanemo na minus 4 bice dobro,u decembru se zahvaliti Lalatovicu i pomenutoj trojci,dovesti 3-4 igraca i nismo bez sansi da odbranimo titulu.Pozz.MKD

Reply
dexy122 нов 11, 2014 at 11:34

Slazem se u vezi Avramovskog. Pokazao je da ima levicu i da sa jednim dodirom moze da izbaci igraca, i protivnickog i naseg. On ili Ristic u svakom trenutku moraju da budu na terenu.

Reply
pera нов 12, 2014 at 09:10

Po čemu si ti zaključio da je Despotović neznalica. Prijatelju moj diže se prašina na pogrešan deo tima. Ne čini se ništa da se napad ustali da igra bilo ko ali na svakoj utakmici i svakom treningu ista postava bilo bi vidljivo da igrači imaju ideju. Ovako stalno su druge kombinacije i tu nema napretka u kvalitetu. Po meni napad bi morao da izgleda ovako Lazović, Bosančić, Rakić(Despotović), Ristić i Pečnik kad je u timu a ako nije onda dva špica Rakić i Despotović ili Katai. Ovaj tim nije dovoljno trenirao zajedno i mnogi su došli bez priprema. Zvezda mora da nadtrči sve protivnike i to je problem ove sezone. Ne trčimo dovoljno.

Reply

Leave a Comment