Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Звезда однела три бода из Лајковца!

Одбојкашице Црвене звезде успеле су да савладају Железничар из Лајковца са 3:0, у четвртом колу Винер Штедише лиге. Звезда се мучила у првом и трећем сету, али успеле да окрене ситуацију у своју корист, и заслужено дође до треће првенствене победе у овој сезони.

Први сет:

Домаће су боље отвориле утакмице и дошле до предности 5:2, коју су наставиле да повећавају до 10:5. Најзаслужнија за ову серију била је Ивана Лазаревић, техничар Железничара, која је успела да веже пар добрих сервиса. Са друге стране, узвратила је Љубица Кецман, истом мером, и доводи црвено-беле до само поен заостатка (10:9). Наставља се прилично уједначена игра, у којој су углавном Лајковчанке водиле (12:10 на техничком тајм-ауту), све до 16:17 када Звезда успева да преузме предност. Утакмица се наставља без већих серија поена, и први сет епилог добија на разлику. Гошће су били смиреније и играле су са више стрпљена па добијају први сет (24:26) и то је 1:0 за црвено-беле.

Дргуги сет:

За разлику од првог, врло неизвесног сета, у другом Звезда показује сву своју снагу. После почетног изједначења од 3:3, црвено-беле преузимају контролу и до техничког тајм-аута већ имају предност од седам поена, 5:12. Домаће ни у једном тренутку нису успеле ни да се приближе, а камоли да озбиљније угрозе гошће из Београда. На крају, можда и нерална преност, резултат на семафору 11:25, и 2:0 за Црвену звезду.

Трећи сет:

Иако је Звезда доминирала у другом сету и добила га врло убедљиво, трећи сет је био сасвим другачија прича. Домаће су поставиле блок, који је био непрелазан за црвено-беле, и до техничког тајм-аута имале су осетну предност од 12:6. Звезда се грчевито борила да стигне и престигне ту предност која је износила од 3 па све до 6 поена (15:9). Све до 19:15 чинило се да ћемо гледати и четврти сет врло квалитетне утакмице у Хали спортова у Лајковцу. Међутим, црвено-беле се буде и миц по миц стижу ту предност, да би на крају успеле и да поведу и освоје и трећи сет, и дођу до заслужене победе.

Звезда је зауставила Ракић и Нешовић на по 8 поена и то је био кључ ове утакмице. Најбоље у црвено-белим редовима биле су Хелић и Миленковић са по 17 поена, а пратила их је Мина Поповић са 12.

Сјајну одбојкашку представу могли су да гледају сви коју су ове вечери били у дворани, а и они који су пратили преко ТВ-а. Наше девојке су показале квалитет и сталоженост, у ситуацијама када су морале да јуре предност Железничара, и надамо се да ће тако да наставе. Браво девојке!

Повезане вести

Leave a Comment