Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Тријумф Звезде у Нишу после прекида

Рукометаши Црвене звезде савладали су екипу Железничара на гостовању у Нишу резултатом 28:27 у оквиру седмог кола Супер лиге Србије. Екипа Ненада Перуничића се одлепила средином првог полувремена, стекла завидну предност и на крају заслужено славила у мечу који је обележио прекид и повлачење домаће екипе са терена у финишу.

10610489_824353707625527_2480055907136046399_nЦрвено-бели су од самог почетка знали шта желе у Нишу. Домаћи су последњи пут повели у седмом минуту са 3:2, а затим црвено-бели контролишу дешавања на терену до самог краја. Имали су вођство од 5:4, а нешто касније на семафору је писало 6:6. Звезда је од тада заиграла још боље и одлучније, чврсто у одбрани, па је стекла и пет голова разлике за 13:8. Железничар је покушавао да се врати у игру, али је Воја Брајовић погодио мрежу домаћих и вратио плус пет (14:9). До полувремена је предност екипе Ненада Перуничића ипак смањена. Виктор Матичић је у финишу првог дела реализовао седмерац, а нишки играчи су смањили на 13:16 после првих 30 минута.

Београдски тим је наставио са одличном игром на почетку другог полувремена, па је предност поново достигла пет голова разлике (25:20). Ипак, домаћи тим постиже два гола у низу, па тренер црвено-белих реагује тајм-аутом. Међутим, ситуација се одвија у корист Железничара. Постижу гол из контре, а затим Златановић брани седмерац Матичићу. После једне спорне лопте која је завршила у ауту, клупа домаћих је оштро протестовала, јер су судије доделиле лопту Звезди. Дејан Златановић, чувар мреже домаћих и најбољи голман у лиги, бранио је на високом нивоу, али није могао да заустави ударац Дарка Тодоровића из седмерца, после кога је Звезда повела са 26:23. Железничар у 56. минуту из седмерца стиже на само гол заостатка (25:26), а црвено-бели узвраћају поготком младог Дејана Бабића, који се одлично снашао у једној ситуацији и затресао мрежу за 27:25. Железничар поново смањује на само гол заостатка, а Бабић поново постиже гол за 28:26 у корист Црвене звезде. Рукометаши Железничара губе лопту, а затим се повлаче са терена незадовољни суђењем у тренутку када је на семафору време показивало 58. минут и 39 секунди. Играчи Звезде честитају један другом заслужену победу у мечу који је обележило повлачење са терена домаћих и скандал какав дуго није виђен у српском рукомету. Међутим, играчи Железничара су се ипак вратили на терен, па је меч настављен, а у преосталом времену домаћи су успели да ублаже пораз на коначних 27:28.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Стефан Радоничић са седам погодака, Виктор Матичић се шест пута уписао у стрелце, док је Војислав Брајовић постигао пет голова. У екипи Железничара Милан Павлов је забележио осам, а Давор Басарић шест погодака. Црвено-бели су иначе допутовали у Ниш без два врло важна играча, Стефана Алчаковића, који има стомачни вирус и Уроша Вуковића, који има проблема са лактом.

Железничар – Црвена звезда 27:28 (13:16)

Ниш – Дворана: Чаир. Гледалаца: 400. Судије: Боричић и Марковић. Седмерци: Железничар 5 (4), Црвена звезда 6 (3). Искључења: Железничар 22, Црвена звезда 12 минута.

Железничар: Јеловац, Поробић 1, Павловић 3, Б. Стефановић 1, Долић, Г. Денић 4, Пернар, С. Стефановић, Митровић, Мађар, Стојановић, Дамњановић, Павлов 8 (3), Петковић 4 (1), Златановић (15 одбрана, три седмерца), Басарић 6.

Црвена звезда: Симић, Поповић, Слободан Димитрић, Протић 3, Антељ, Радоничић 7, Тодоровић 2 (1), Цупара (10 одбрана, један седмерац), Шотић, Нешовановић 2, Матичић 6 (2), Станко Димитрић, Бабић 3, Л. Денић, Брајовић 5, Милутиновић.

Црвено-бели су овом победом избили на друго место са девет бодова, колико има и Железничар. У следећем колу Звезда дочекује последњепласирану Колубару.

Повезане вести

2 comments

Nikola нов 9, 2014 at 13:02

Ahahahah zasluzena pobeda 😀 Mene bi bilo sramota da ovo napisem :facepalm:
Vredi napomenuti da su za utakmicu između niške i beogradske ekipe delegirane sudije iz prestonice iako nije običaj da sudije budu iz jednog grada odakle je tim.
Koji su teško oštetili niški tim koji je utakmicu završio sa dvojicom igrača i golmanom, bez trenera na klupi 🙂
Ove dve recenice dovoljno govore koliko je zasluzena pobeda bila 😀

Reply
Luka нов 10, 2014 at 14:32

OK, suđenje je bilo više nego diskutabilno i sudije su, da se ne lažemo, pomogle Zvezdi da dođe do bodova. Ali dešavalo se i obrnuto prethodnih sezona, pa mi nismo napuštali teren.

Reply

Leave a Comment