Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Најава: Црвено-бели гостују Железничару у дербију 7. кола

Шампионат Србије у рукомету наставља се после репрезентативне паузе мечевима 7. кола, а екипу Ненада Перуничића очекује нови изазов, овога пута на гостујућем терену. Звезда гостује у Нишу против тренутно другопласираног Железничара, а меч у Спортској хали Чаир игра се у суботу са почетком у 18 часова.

Црвено-бели су након тријумфа у вечитом дербију поражени од Металопластике у Београду. На том мечу није играо Војислав Брајовић, коме је у дербију покидан младеж, али су доктори у међувремену дали сагласност да узданица Црвене звезде може да се врати тренинзима, па ће голгетер клуба из Љутице Богдана бити спреман за гостовање у Нишу. Звезда је паузу у првенству искористила за проверу на турниру у Зрењанину, где је заузето треће место, а шансу да се истакну добили су и млађи играчи. Екипа мора да јуриша на победу у Нишу, јер је тренутно четврта на табели са седам освојених бодова, а иза су Партизан и Спартак Војпут са бодом мање. Евентуални успех на тешком гостовању у Нишу много би значио екипи, а после овог дуела клуб ће ући у серију лакших утакмица, где ће сигурно напредовати на табели и покушати да се врати на сам врх, где је до скоро и био. Црвено-бели су у досадашњем току сезоне савладали Пожаревац (29:26), Планинку (37:17) и Партизан (28:24), ремизирали са Рударом (24:24) и забележили поразе од Југовића (29:30) и Металопластике (24:27). Најефикаснији рукометаш Звезде у досадашњих шест кола је Дарко Тодоровић са 22 поготка, док су по 17 голова постигли Стефан Алчаковић, Урош Вуковић, Младен Шотић и Војислав Брајовић, који је због познатих проблема (прелом носа и покидан младеж) пропустио половину утакмица. Ненад Перуничић често ротира голмане, па је Стеван Симић до сада забележио 32 одбране и три седмерца, капитен Владимир Цупара 31 одбрану и један седмерац, а своју шансу је имао и млади Марко Антељ и одлично се показао забележивши 18 одбрана против Планинке, док је један седмерац зауставио у дербију против Партизана.

8962_824353357625562_7907553026736976278_n

Железничар и Звезда су претходне сезоне одиграли четири меча у шампионату Србије, а скор у победама је 3:1 за црвено-беле. Београдски тим добио је оба меча у Супер лиги: 29:27 у Нишу и 31:28 у престоници Србије, а у плеј-офу је Железничар решио у своју корист утакмицу на свом терену са 31:26, док се екипа Ненада Перуничића реванширала у Шумицама резултатом 34:29. Ипак, Нишлије су победиле у најважнијој утакмици ова два клуба прошле сезоне, када су у финалу Купа на домаћем терену славили са 30:26 и освојили трофеј. Звезда у последње три сезоне у мечевима за бодове има знатно бољи скор од Железничара. Од осам утакмица црвено-бели су пет решили у своју корист, једном је било нерешено, а два пута је тријумфовао Железничар.

Железничар је тренутно други са само бодом мање од водеће Металопластике. У шест мечева уписали су четири победе, реми и пораз. У мечевима са најквалитетнијим ривалима остварили су половичан учинак. Савладали су Југовић у Каћу (35:30), ремизирали у Београду против Партизана (28:28) и забележили пораз у Шапцу против Металопластике (22:25). Реч је о врло квалитетном саставу за наше прилике, а од ове сезоне нишки тим предводи прошлогодишњи капитен и најбољи стрелац Црвене звезде, Милан Павлов, који је у црвено-белом дресу оставио дубок траг и својевремено био један од најбољих играча у екипи која је освојила три узастопне титуле од 2006. до 2008. године. Павлов је ове сезоне први стрелац Железничара са укупно 40 голова. Одмах иза њега је Жарко Петковић са 35 погодака, а корпулентни капитен Давор Басарић је велика снага овог састава и често баш против Звезде пружа врхунске партије. Треба издвојити Милана Поробића и Бојана Стефановића, а голман Дејан Златановић је вероватно најбољи чувар мреже у лиги. Он пружа сјајне игре и ове сезоне, а у досадашњих шест кола забележио је 88 одбрана и шест заустављених седмераца.

10353650_824353354292229_8723585337766627607_n

Нема сумње да ће Звезда бити на великом испиту у Нишу, где је очекује изузетно квалитетан противник, а велику помоћ чети тренера Перуничића могли би да пруже и навијачи црвено-белих, популарне Нишлије, који су претходне сезоне били фантастични и бодрили свој клуб и у тренуцима после изгубљеног трофеја у Купу. Време је да црвено-бели наплате дугове из прошле сезоне, мада ће задатак бити врло деликатан, јер Железничар сада има још јачи тим него у минулом првенству.

                                              Железничар 1949 – Црвена звезда

                                                       7. коло Супер лиге Србије

                                                        субота, 8. новембар 2014.

                                                      СХ Чаир – Ниш, 18:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment