Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Најава: Звезда путује у Свилајнац по прву победу у сезони

Рукометашице Црвене звезде покушаће да прекину црну серију од шест пораза на старту шампионата у Свилајнцу против једног од ривала у борби за опстанак. Меч против Радничког игра се у суботу са почетком од 19 часова у Спортском центру Свилајнац.

Није тајна да ЖРК Црвена звезда има финансијских проблема, што се одражава и на резултате клуба. У прелазном року због недостатка средстава нису ангажована појачања која би клубу донела и боље резултате, а најбоље играчице су листом напустиле екипу и пронашле нове тимове. После првих шест кола у Супер лиги млади тим црвено-белих налази се на последњем 12. месту без бодова, са свих шест пораза. Екипа Славенка Жерајића је све утакмице убедљиво изгубила, а последњу против шампиона, крагујевачког Радничког, са чак 28 голова разлике. Ипак, нови мечеви долазе, а овај у Свилајнцу је својеврсна прекретница за београдски клуб. Ако црвено-беле не буду савладале Раднички, онда немају ни чему да се надају ове сезоне у погледу опстанка у друштву најбољих, осим ако се на полусезони не деси неко чудо па клуб дође до новца за ангажовање квалитетних појачања. Најбољи утисак у саставу Црвене звезде ове сезоне је оставила Војислава Ђорђевић, која је први стрелац екипе са 35 голова. Иза ње је капитен Катарина Манчић са 29 погодака, а затим следе Тамара Никић са 20 и Јелена Ђорђевић са 17 погодака. Од голмана највише одбрана је имала Снежана Лежаја, која је зауставила 36 удараца и три седмерца.

У последње две сезоне скор Звезде и Радничког у победама је 2:2 у мечевима за бодове. У претходном шампионату црвено-беле су славиле у Београду са 32:25, а Раднички се реванширао тријумфом у Свилајнцу резултатом 28:26. Поред ових утакмица у минулој сезони екипе су се састале и у оквиру осмине финала Купа Србије, а Звезда је однела победу од 32:29 у Свилајнцу. Надамо се да ће се нешто слично десити и у суботу у вечерњим часовима.

Раднички је једину победу забележио у 5. колу на домаћем терену против београдског Јуниора резултатом 27:22 и тренутно су претпоследње са два освојена бода. Најбољи стрелац екипе је капитен Сања Симић са 35 погодака, а највећу подршку јој пружају Биљана Шароњић, Фердана Паљош и Биљана Максимовић. Рукометашице свилајначког клуба су посебно опасне на свом терену, па ће Звезда морати да буде врло опрезна у покушају да се домогне првог тријумфа у сезони.

Велику улогу могу да одиграју и навијачи Црвене звезде из Свилајнца и околине, јер је овај меч бити или не бити за црвено-беле, па је евентуална подршка од непроцењиве вaжности за клуб који се ове сезоне сусреће са бројним проблемима.

                                             Раднички (Свилајнац) – Црвена звезда

                                                        7. коло Супер лиге Србије

                                                         субота, 8. новембар 2014.

                                                       СЦ Свилајнац, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment