Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Татјана Јелача почиње припреме

Европска вицешампионка и атлетичарка црвено-белих Татјана Јелача због дуге сезоне касно је добила прилику да се одмори, што је потом утицало да не почне са припремама у уобичајеном термину. Због недостатка могућности да тренира у дворани имала је здравствених проблема:

– По повратку са одмора дочекало ме је хладно време. Била сам неопрезна, одмах сам кренула са тренинзима и прехладила сам се. Морала сам да се излечим и кренем пажљивије. Ето зашто би дворана била потребна чак и нама који се не такмичимо у затвореном простору. Посебно је важно да када се зими вратимо из иностраних кампова за тренинге који су у то време у летњим условима. Једна прехлада може озбиљно да поремети дотадашњи рад. Зато се искрено надам да ће наша дворана бити готова 2015. што је посебно битно онима које очекује Европско првенство у „Арени“ – прокоментарисала је Татјана.

Јелача нас је упознала са програмом припрема:

– Раме сам потпуно опoравила и сада све треба држати под контролом. У овом периоду вежбам, радим такозване дужине, непрестано лагано трчање до шест километара. Бацачи морају да нађу праву меру, јер може да се изгуби на тежини предугим трчањем, али мени не би сметало. Вишак телесне масе ми не прија. Не бих да се подсећам времена пре него што сам почела да сарађујем с Драгишом Ђорђићем. У Цириху сам имала 78 килограма, али планирам да до Светског првенства у Пекингу наредне сезоне дођем до 75, а да будем фит у Рију. Не желим брзо да губим тежину да не бих остала без снаге. Од 31. новембра до 22. децембра у плану је одлазак на Гран канарију с тренером Ђорђићем и новим физиотерапеутом Марком Салатићем. Тамо ћу радити скокове, спринт, бацати медицинку…

Татјана се неће такмичити ове зиме јер како сама каже не жели да ремети план тренинга због једног изласка на борилиште. Зато ће се припремати на Куби у јануару и фебруару, а за април је планиран Кипар. Понављањем тренажног процеса од прошле године наша атлетичарка се нада и новим великим успесима.

Повезане вести

Leave a Comment