Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Пробаћемо да нађемо њихове слабе тачке

Све је спремно за нови спектакл у Комбанк арени. Ипак, за разлику од претходних утакмица на којима атмосфера била за памћење, меч између београдских и атинских црвено-белих ће бити нешто посебно и до сада невиђено у највећој дворани на Балкану.

У прилог томе најбоље говори податак да су улазнице за меч између Црвене звезде Телеком и Олимпијакоса распродате за само неколико сати од пуштања у продају. Баш из тог разлога капије Комбанк арене биће отворене чак два и по сата уочи почетка утакмице, односно од 16 часова и 30 минута. Контроле на улазима ће бити ригорозне и одузимаће се сви тврди предмети, а КК Црвена звезда апелује на све навијаче да фер и спортским навијањем допринесу да спектакл у петак доживи свој врхунац јер ће у супротном бити нанета велика штета клубу.

Баш као и у претходним евролигашким мечевима у Комбанк арени на нивоу 200 ће бити постављен ФАН СТОРЕ где ће навијачи бити у прилици да купе мајице са обележјима свог вољеног клуба, као и посебно дизајниране мајицу за предстојећи меч ‘’ортодоx бротхерс’’ по цени од само 990 динара.

Пред утакмицу против Олимпијакоса своје импресије је изнео Бранко Лазић који је у последњих неколико утакмица показао да се враћа у праву форму после неугодне повреде коју је задобио на прпремама. Лазић није крио одушевљење што ће се меч играти у пуној Комбанк арени:

– Хвала навијачима што ће доћи у толиком броју о чему најбоље сведочи податак да су све карте распродате у првом дану. Свесни смо ко нам долази у госте. Најмање што се од нас очекује је да поновимо издање са претходне две утакмице на нашем терену, а ја се надам да ћемо победити – рекао је бек црвено-белих, а потом прокоментарисао предстојеће дуеле са Василисом Спанулисом:

– Сигурно је да ће бити тешко. Спанулис је искусан играч и свој квалитет доказује из године у годину. Ми ћемо покушати да га уведемо у контраритам и да његове поене и асистенције сведемо на, за нас прихватљив број – рекао је Лазић који је потом причао о почетку сезоне:

– Имао сам повреду због које готово месец дана нисам имао контакт са лоптом. Како сезона буде одмицала очекујем да ћу пружати још боље игре и да ће уз добар рад на тренинзима све доћи на своје место – истакао је Бранко Лазић.

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић такође је своје излагање започео говорећи о амбијенту и загарантованом спектаклу у Комбанк арени:

– О специфичности овог дуела, а посебно о односу навијача оба тима, најбоље показује податак да је продаја карата трајала само неколико сати. Долази нам тим који је у последње три године два пута био првак Европе и који је годинама у самом врху. Пред почетак сезоне су имали проблеме са повредама Дардена и Принтезиса. Можда се очекивало да због тога стартују другачије, али они могу да буду веома задовољни почетком јер су показали да и ове сезоне претендују да се прикључе у сам врх Евролиге. Пред наш меч се повредио Лоџески и према последњим информацијама које сежу до нас неће наступити, али се Дарден враћа који је највеће појачање Олимпијакоса у претходном прелазном року. Они су доминантни у нашој групи, а када буду комплетни ући ће у борбу за сам врх – рекао је тренер црвено-белих који је потом додао:

– Спанулис је у сјајној форми. Он није само МВП претходног месеца у Евролиги, него је обележио последњу деценију у европској кошарци. Он даје посебност читавој игри, преузима одговорност и једноставно нема потребе више трошити речи о његовим квалитетима. Његова вредност на тржишту је далеко већа од читавог нашег тима заједно. Није он ту сам, има ту доста и младих играча који су пројектовани да у Грчкој репрезентацији наследе Дијамантидиса и Спанулиса. Такође, имају веома неугодну центарску линију коју не карактерише висина, већ снага и покретљивост играча. Требало би истаћи и Брента Петвеја који у последње време можда није у жељеној шутерској форми, али својим квалитетом не допушта да се ми у то уздамо. Морамо да будемо спремни на све опције – рекао је Радоњић и затим истакао:

– Пред нама је тежак меч. Они имају много одиграних мечева као што је овај и који су далеко важнији од овог. Ми смо мотивисани да покушамо да направимо још један подвиг у Комбанк арени пред својом публиком – рекао је Радоњић који је при том истакао да је здравствени билтен у екипи добар и да ће црвено-бели наступити у пуном саставу.

Тренер Црвене звезде Телеком је затим упитан да ли би евентуална победа над Олимпијакосом била велики корак ка Топ 16 и како би то утицало на екипу:

– Не – кратко и самоуверено рекао је Радоњић, а потом додао:

– Не би то значило. Има још шест мечева и у оваквој групи поредак може да се промени у само једном колу. Рано је за било какве оцене јер има још пуно да се игра. Сваки меч је за нас битан. Свакако да ће домино ефекат оваквих мечева бити позитиван, у Евролиги и поготово у АБА лиги – истакао је стратег црвено-белих који је затим причао о утицајима Василиса Спанулиса и Маркуса Вилијамса на своје екипе:

Њихове улоге су битне и њихов учинак даје посебан тон, али савладати Олимпијакос са једним играчем је немогуће. Читав тим мора да буде на максимуму – рекао је Радоњић.

Уследило је питање да ли Олимпијакос има слабу тачку:

– Наћи ћемо је – уз широк осмех је рекао Дејан Радоњић и на тај начин направио праву увертиру за предстојећи спектакл.

Повезане вести

Leave a Comment