Moja Crvena Zvezda
Архива

Bruno, srećan rođendan!

Bruno Mezenga

Na današnji dan pre 23 godine, rođen je napadač Crvene zvezde, Bruno Ferreira Mombra Rosa, poznatiji kao Bruno Mezenga. Bruno je rođen u primorskom, višemilionskom gradu Niteroi.

Prve fudbalske korake načinio je u velikanu brazilskog fudbala, Flamengu, a potvrda da se radi o super talentovanom momku stigla je već 22.maja 2005 godine, kada je sa nepunih 17 godina debitovao u dresu svog kluba u minimalnom porazu od Sao Kaetana. Stručnjaci su mu već tada predviđali sjajnu budućnost i smatrali Adrijanovim naslednikom.  U isto vreme proglašen je i najboljim mladim fudbalerom Brazila.

Ipak, pritisak je učinio svoje, a tako mlad igrač nije uspeo sa njim da se izbori. Odigrao je za Flemengo 18 mečeva, bez postignutog gola, a kasnije bio i na pozajmicama u ekipama Fortaleza i Macae, gde se takođe nije proslavio. U sezoni 2008/09. odlazi  u turski Orduspor, gde postiže 21 pogodak na 32 utakmice i pokazuje svoj potencijal. Vraća se u Flamengo, ali ne dobija pravu šansu, pa sezonu 2010/11. provodi u poljskoj Legiji. U sistemu koji mu, kako sam kaže, nije odgovarao, odigrao je samo 13 mečeva i postigao 2 pogotka, s tim što je uglavnom ulazio sa klupe za rezervne igrače.

U junu 2011, nakon nekoliko neuspelih pokušaja da se angažuju igrači iz Brazila, kao rešenje za navalu Crvene zvezde pojavio se Mezenga, o kojem se pohvalno izrazio i Rambo Petković, koji ga je i preporučio našem klubu i posredovao u njegovom transferu. Navijači su bili skeptični, nakon upoznavanja sa njegovom biografijom i dolaska na pripreme sa nekoliko kilograma viška. Ipak, reči Dejana Petkovića ohrabrivale su Zvezdaše i davale nadu da će klub napokon dobiti pravog golgetera iz inostranstva, nakon mnogo promašaja(Edgar, Salas, Barkos).

Bruno je na kraju priprema ipak zaostajao za saigračima, kada je u pitanju fizička sprema, tako da je sezonu počeo kao rezervni napadač, iza Andrije Kaluđerovića. Ipak, da se radi o pravom strelcu pokazao je već na debiju u Letoniji, kada je samo osam minuta nakon ulaska u igru doneo pobedu svojoj ekipi. U revanšu u Beogradu, odigrao je 34 minuta sasvim solidno, pokazavši da se dobro kreće na terenu i učestvuje u akcijama. U praktično prvom kontaktu sa loptom, pogodio je mrežu Ventspilsa i učinio trijumf crveno-belih ubedljivijim.

Nakon mnogo promašaja i igrača sumnjivog kvaliteta koji su poslednjih godina prodefilovali Marakanom, treba biti oprezan u procenama, ali na osnovu samo 40-ak minuta koje je odigrao do sada, čini se da će Mezenga biti pojačanje za Robijevu ekipu.

Bruno, srećan rođendan, u ime svih Zvezdaša, koji ti žele da se sledeće godine na ovaj dan pripremaš u dresu našeg kluba za poslednju prepreku ka Ligi Šampiona!

Повезане вести

28 comments

Leave a Comment