Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Осцилације су нормалне после мечева у Евролиги

После сјајне игре у последњој четвртини дербија кола и победе над Будућности из Подгорице, тренер Црвене звезде, Дејан Радоњић је имао доста разлога за задовољство.

„Честитке играчима, хвала навијачима. Мислим да је меч оправдао улогу дербија лиге. Знали смо какав противник долази у Пионир, рачунали смо да огромна потрошња против Валенсије може да донесе одређене ствари које су се и показале у првом полувремену, без концентрације и енергије“, рекао је Радоњић.

Осврнуо се и на утицај мечаса Валенсијом на овај меч.

„Потрошња против Валенсије је била огромна, сигурно ће после мечева у Евролиги бити мечева који ће се играти као што је изгледало у првом полувремену, дешава се да тимови другачије изгледају у Евролиги и домаћим такмичењима и тако ће и бити. У другом полувремену добар тимски приступ, 20 минута игре где је сваки играч дао допринос да на крају славимо против Будућности можда и убедљивије него што је то изгледало у првом делу. Из те тимске игре ће индивидуални учинак бити приказан, али је сада било евидентно да је 20 минута Звезда дисала као један и изгледала као одличан тим и успели смо да као такви останемо непоражени после овог дела“, истакао је Радоњић.

Посета је на данашњем мечу била прилично добра, а и навијачи су носили играче када је било потребно, што је и сам Радоњић приметио.

„Амбијент треба констатовати да смо мало мечева одиграли, не можемо да правимо поређења, баш смо пред меч причали када смо претходни пут играли у Пиониру. Било нам је за уживање да се реванширамо навијачима. Чека нас нова недеља, имамо прилику да мало и да тренирамо, што нисмо могли у ранијем периоду, и да ћемо у крцатој Арени са братским клубом одиграти меч“, рекао је он, „Тимски приступ био изражен, а он ће да доноси мечеве у којем ће Вилијамс и неки други играчи изгледати играти одлично. Али, сви су играчи сада пружили партију да изгледамо тако као што смо вечерас изгледали“.

За крај је поручио да су осцилације нормалне, а да се екипа посебно припрема за сваког противника и труди да извуче максимум у сваком мечу.

„Сваки меч је ствар за себе, лако га је анализирати после, не може да се предвиди, сада је било овако, следећи пут ће бити другачији. То што смо одиграли неки део лошије није проблем, то се и сада видело, посебно због тога против каквих тимова смо играли и у Евролиги и АБА лиги. Будућност показала да је заслужено у врху, верујем да ће бити активни у борби за то и да ће се можда борити и за пласман у Евролигу“, закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment