Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда дала гас у последњој четвртини и остала једина непоражена на Јадрану

Прошло је више од две године када је тог 19.10.2012. против Игокее Црвена звезда у Пиониру последњи пут осетила горчину пораза у АБА лиги. Будућност је имала прилику да прекине ову традицију, јер је у једном тренутку водила 12 поена разлике (26:38), а након три четвртине гости су имали пет поена предности (54:59). Ипак, када је на испит дошао карактер и жеља изабраници Дејана Радоњића су и овог пута добили високу оцену.

Наиме, почетком последње деонице Звезда је захваљујући највише фантастичној одбрани и великој жељи направила невероватну серију 19:1 и повела 72:61. Одлични Подгоричани су поклекли половином последњег периода и било је јасно да ће Црвена звезда Телеком славити у дербију 6. кола регионалног такмичења. Звезда је до краја утакмице успела да повећа разлику на прилично убедљивих 83:69 и на тај начин у великом стилу задржи епитет непобедивости ове сезоне у АБА лиги и још једном сачува Пионир као несвојиву тврђаву.

Почетак утакмице је потпуно оправдао епитет дербија кола. Почетни налет Будућности у два наврата је одбијао Јака Блажич прецизним шутевима за три поена, али је уследило неколико грешака изабраника Дејана Радоњића које су гостима омогућиче серију 6:0 и предност од пет поена у завршници прве деонице (12:17).

У наставку игре је и даље виђена веома агресивна игра на обе стране терена. Половином друге деонице Марјановић је вратио своју екипу на пола коша заостатка (24:25), а онда се поновила ситуација из прве четвртине када је Шеховић погодио тројку уз фаул. Овог пута то је урадио Рејнолдс, који је већ у следећем нападу погодио још један шут ван линије 6.75 и својој екипи донео велику предност (24:32).

Блажич је у следећем нападу ублажио вођство Подгоричана, али су Кук и Рејнолдс новим тројкама донели најевеће вођство својој екипи на мечу (26:38). Ипак, то није обесхрабрило црвено-беле који су наставили да се боре, а то је дошло на наплату када је уз звук сирене Вилијамс на волшебан начин погодио тројку и при доласку на велики одмор смањио предност гостију на шест разлике (34:40).

Друго полувреме је лоше започело по црвено-беле јер је распуцани Рејнолдс везао пет поена. У наредном нападу је поентирао Марјановић, затим је Блажич украо лопту и закуцао, а потом је из још једне добре одбране Звезде поентирао Митровић и донео својој екипи заостатак од само пет кошева (40:45).

Звездин налет је био одбијен са две техничке грешке које су досуђене црвено-белима, али изабраници Дејана Радоњића нису клонули. Вилијамс је погодио тројку, затим је Марјановић био прецизан и изједначио резултат (47:47). У наставку се поновио већ два пута виђен сценарио и Шеховић је погодио тројку уз прекршај, потом је и Суботић био прецизан, а затим је Шеховић новом тројку повећао вођство на 59:52 у 29. минуту меча. Од тог момента на паркету Пионира као да је постојао само један тим – Црвена звезда.

Последњу деоницу Дангубић је отворио тројком, затим је Блажич из фантастичне одбране црвено-белих снажно закуцао. Одбрана црвено-белих је перфектно функционисала у тим тренуцима и Будућност никако није могла да пронађе пут до коша. Звезда је поентирала из следећег напада преко Цирбеса, а потом је још једна сјајна одбрана довела до контре коју је на асистенцију Блажича ел-еј-упом завршио Калинић и публику довео у екстазу.

Звезда није стајала. Будућност преко четири минута последње деонице није могла да дође до поена из игре па су црвено-бели након закуцавања Цирбеса заокружили серију 19:1 и стекли двоцифрено вођство (72:61), а потом су меч рутински привели крају у своју корист.

Црвена звезда Телеком – Будућност ВОЛИ 83:69 (14:17, 20:23, 20:19, 29:10)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 11 (7ас), Ребић, Дангубић 11 (5ск, 4ас, 4ул), Митровић 6 (9ск), Лазић 6, Блажич 18, Калинић 5, Марјановић 12 (17ск), Тејић, Џенкинс 3, Јовић 3, Цирбес 8 (7ск).

Будућност: Кук 5 (5ас), Шеховић 15 (9ск), Дашић 9 (6ск), Планинић 10 (8ск), Суботић 6, Чарапић, Шихи 2, Витковац, Поповић, Рејнолдс 18 (4ас), Ћапин 2, Рикић 2.

Повезане вести

6 comments

IgorNbGd нов 5, 2014 at 13:33

Skroz nas je upropastio ovaj Čović. Mi svake sezone sve gori i gori 🙂

Reply
Звезда шампион! нов 3, 2014 at 20:38

Бравмо момци свака част.Боби 17 скокова то се зове доминација у рекету.Узгред жао ми је што је овај сајт пропао…

Reply
josif нов 3, 2014 at 08:57

Niko ne komentarise odlicnu igru i pobedu.Da je bio poraz i losa igra pljuvaca kolko hoces.Sramota.Pozz.MKD

Reply
Delija mp нов 3, 2014 at 10:50

Ja sam to rekao jos na pocetku prvenstva,postoj ljudi (dali nasi ili njihovi) koji jedva cekaju poraz da bi ispljuvali sve zive.Izgleda da ce se nacekati 😛

Reply
Iznogud нов 3, 2014 at 12:32

Hahahaha, ja sam o tome pisao jos prosle sezone, ali nazalost tako je i tako ce biti.
Imamo stvarno jaku ekipu, pogotovo na niskim pozicijama gde Vilijams, Dzenkins, Jovic, Blazic… dominiraju ligom i naravno najdominantnijeg centra lige

Reply
milos нов 3, 2014 at 03:15

Svaka cast,momci

Reply

Leave a Comment