Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Убедљив пораз рукометашица против Радничког

Рукометашице Црвене звезде доживеле су убедљив пораз на домаћем терену у Београду против актуелног шампиона Радничког из Крагујевца резултатом 18:46 у оквиру шестог кола Супер лиге Србије.

Пораз од 28 голова разлике сигурно фрустрирајуће делује на први поглед, али то је нажалост у овом тренутку реалност имајући у виду велику разлику у квалитету између тренутно првопласиране и последњепласиране екипе на табели. Звездине младе играчице нису могле да се равноправно носе са знатно искуснијим и квалитетнијим ривалом, па ће шансу за бег са дна тражити у наредним сусретима, када ће имати знатно лакше противнике.

Црвено-беле само при резултату 1:1 у трећем минуту нису биле у заостатку на овом мечу. Предност гошћи из Крагујевца касније је расла како је време текло, од 6:3 у деветом до 16:6 у 22. минуту, да би лидер на табели са плус 16 (24:8) отишао на одмор после првих 30 минута.

Меч је увелико био решен, тако да је само било питање којом ће разликом црвено-беле изгубити. Ништа се није променило ни у другом полувремену, јер је Раднички већ у 40. минуту стигао до 20 разлике (31:11), али крагујевачки тим се ту није зауставио већ је на крају славио са максималних 28 голова разлике.

Најефикаснија у екипи Црвене звезде била је Катарина Манчић, капитен тима, која је постигла пет голова. На другој страни Анђела Јањушевић је бројала до девет погодака.

Црвена звезда – Раднички (Крагујевац) 18:46 (8:24)

Београд – Дворана: СЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца: 150. Судије: Даути и Колавчић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 3 (2), Раднички 4 (3). Искључења: Црвена звезда 2, Раднички 2 минута.

Црвена звезда: Манчић 5 (2), Ј. Ђорђевић 2, Никић 2, Ђокић, Радуловић, Анђелковић, В. Ђорђевић 4, Лежаја (6 одбрана), Михајловић, Сикимић, Сујић 3, Антонић 2, Карадиновић, Вуклиш (5 одбрана).

Раднички: Стајковић, Пријовић 3 (1), Танић 7, Стефановић 7 (2), Радосављевић 5, Чаировић 3, Милошевић 1, Нишавић 2, Тошовић (седам одбрана), Балаћ, Станисављевић 5, Рисовић (12 одбрана), Дукић 4, Даниловић, Јањушевић 9.

У следећем колу Звезда гостује Радничком у Свилајнцу који је само једно место изнад црвено-белих са два освојена бода.

Повезане вести

Leave a Comment