Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Лалатовић и Деспотовић пред нови дуел са Радом

Након елиминације из Купа, Црвену звезду већ у недељу чека прилика да се „освети“ екипи Рада.

Трећи пут заредом, рачунајући и прошлогодишње четвртфинале Купа Србије, Црвена звезда ће након утакмице у најмасовнијем српском такмичењу са истим противником одиграти и првенствени дуел. Тренер Ненад Лалатовић и нападач Ђорђе Деспотовић надају се да ће и у трећој утакмици, Црвена звезда забележити првенствену победу.

– Прво полувреме против Рада смо, нажалост, изгубили. По мени несрећно, јер, опет кажем, када се не искористе шансе које се укажу, казна уследи у великој броју случајева. Окрећемо се другом полувремену, које је за нас много важно. Евентуалном победом остајемо у трци за титулу, и исправљамо ову грешку из претходне утакмице. Неће бити нимало лако. И раније сам рекао да је тешко победити истог противника два пута, ми нисмо успели да победимо у првој утакмици, а надам се да хоћемо у другој. Очекујем много бољу партију од оне коју смо приказали у Купу – рекао је Лалатовић у уводном обраћању медијима.

10298703_826735480720683_2494416583511015334_n

Ђорђе Деспотовић сматра да ће се екипа издићи из ситуације и да ће показати карактер када је то најтеже.

– Јасно нам је да нас очекује јако тешка утакмица, у јако тешким фудбалским условима. Рад се у првој утакмици боље снашао, а ми нисмо искористили наше прилике. Надам се да ће моја екипа показати карактер и да ћемо у недељу освојити та жељена три бода – рекао је Деспотовић.

Шеф стручног штаба Црвене звезде најавио је да ће бити одређених промена, како у стартној постави, тако и у тактици.

– Морамо да променимо нешто, да бисмо победили. Лош терен није изговор, морамо да одиграмо боље него што смо играли, и да кроз пас игру остваримо оно што желимо. Ту смо грешили у првом мечу, јер је у нападу играо Јовић који је бољи са лоптом у ногама него у ваздуху, а ми смо прескакали игру. Ја то нисам тражио од мојих играча, терен је био такав да су се они одлучили за такве покушаје у току утакмице. Примили смо гол из првог шута у другом полувремену, они су се повукли и чекали контре, а екипа која игра тако ће сигурно дочекати још неку прилику за гол – објаснио је Лалатовић, и додао да се Ракић осећа боље и да је јуче тренирао са екипом.

Звездин тренер прихвата одговорност када су нешто лошији резултати у последње време у питању.

– Црвена звезда је највећи клуб у региону, и кад год да изгуби, то је непријатно изненађење. Није до мојих играча, када се изгуби, увек је крив тренер, према томе, ако је неко крив, то сам ја. Као неко ко је поникао у Звезди и провео добар део живота на Маракани, не волим када изгубим, али све је то део живота, и опет кажем, ако је неко крив, онда сам то ја – рекао је Лалатовић, и открио да ће разговарати са Александром Ковачевићем, као и да ће Звездин првотимац бити кажњен.

Повезане вести

1 comment

jagodina navija za zvezdu! нов 1, 2014 at 15:23

Podrska za Kovacevica!

Reply

Leave a Comment