Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Сестре из Аргентине у својој кући, на Маракани!

Занимљив текст са званичног сајта Црвене звезде о навијачицама црвено-белих из Аргентине који преносимо у целини:

Београдску Маракану су у четвртак, 30. октобра, посетиле две, можемо слободно рећи, ватрене Звездашице.

У питању су Камила и Франка Федериги, осамнаестогодишње сестре близнакиње из Аргентине, које су у Србију дошле како би посетиле свој омиљени клуб, и присуствовале утакмицама Црвене звезде.

– Ово нам је други пут да смо у Србији. Први пут смо биле смештене у Новом Саду, а дошле смо на утакмицу Црвена звезда – Слобода – почеле су разговор на српском језику сестре које живе и студирају у Гранади. Језик су, како саме кажу, научиле преко интернета, слушајући интервјуе Звездиних фудбалера.

– Желеле смо да студирамо српски језик, али то није било могуће у Шпанији, па смо морале да га учимо саме – рекла нам је Франка, чекајући испред свлачионице Звездине фудбалере. А онда, усред разговора, појавио се њихов омиљени фудбалер, Дарко Лазовић. Покушале су сестре Федериги да сакрију сузе, али им то није успело.

– Дарко Лазовић… – прошапутале су одушевљено, бришући уплакане очи, док се наш фотограф трудио да овековечи овај тренутак. Након Лазовића, редом су излазили Гаврић, Ковачевић и…

NIK_7341

– Вукан Савићевић! Ти си петом дао лопту Милуновићу, а онда је он центрирао Мудринском који је главом дао гол! – повикале су у глас, педантно описујући акцију из које је Црвена звезда смањила предност Слободе на 2:1.

Један за другим, фудбалери су, помало и запањени, излазили из свлачионице, не би ли се сликали са девојкама које памте и знају о Звезди толико тога. Оне су препознале сваког играча, па чак и чланове стручног штаба. Питали смо их за кога навијају у Аргентини, да ли за Боку или за Ривер, али…

– Код нас у породици се навија за Боку, али нас две не пратимо аргентински фудбал. Ми гледамо само нашу Звезду. Преко интернета, не пропуштамо готово ниједну утакмицу. Ево, данас ћемо ићи у Арену да гледамо кошарку.

Након сликања са играчима, одвели смо наше гошће на главни терен како би са собом понеле још понеку лепу успомену. Али још док смо пролазили кроз тунел, сестре нису престајале да нас изненађују.

– Тунел чека титулу! Да, сећамо се тог натписа. Читамо подједнако добро и ћирилицу и латиницу.

NIK_7297

Сликање на терену, потом одлазак у музеј. Испоставило се, наравно, да Франка и Камила познају добар део Звездине историје, а посебно им се свидела лопта са грбом Манчестер Јунајтеда.

– Наш брат је ишао на пробу у Манчестер. Тамо је упознао Немању Видића, и на нас је пренео феноменалне утиске о њему. И ми смо га, такође, заволеле, након свих његових прича. Потом смо почеле да „гугламо“ о Видићу, Звезди, тако је све почело, и ето, данас смо овде, на овом дивном стадиону где смо се упознале са играчима.

На крају, сестре су се поново запутиле на помоћни терен, где су првотимци тренирали.

– Гледаћемо данас кошарку, а у недељу ћемо бити на утакмици Рад – Црвена звезда, а после и на Црвена звезда – Чукарички. Надамо се да ће бити пуно навијача.

Поздравили смо их уз речи које су се саме наметнуле: „Ово је ваша кућа. Добродошле сте у било које доба дана“.

Осамнаестогодишње Аргентинке које живе у Шпанији, дошле су у Београд како би обишле свој вољени клуб, и биле на утакмици против Чукаричког. Треба ли нам боља позивница за ту утакмицу?

Повезане вести

Leave a Comment