Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Лалатовић и Гаврић: Ово је прво полувреме

Наредне две утакмице Црвена звезда ће одиграти против истог противника, на истом терену, у два различита такмичења. Први меч, у оквиру осмине финала Купа Србије, Рад и Црвена звезда ће одиграти у среду, 29. октобра у 13 часова.

Црвеној звезди је припао нимало лак задатак да у кратком року два пута савлада екипу са Бањице, али тренер Ненад Лалатовић и првотимац Ненад Гаврић сматрају да је Звезда у стању да то уради, уколико се промени приступ виђен на утакмици против Доњег Срема.

– Као и против Борца, ситуација је иста. Сутра је само прво полувреме, Куп утакмице у којој поправног нема, што сам јуче и рекао играчима. Ми немамо право на лош дан, и морамо да одиграмо много боље него што смо одиграли против Доњег Срема. Гледао сам утакмицу Рад – ОФК Београд, и очигледно је да терен на којем ћемо сутра играти није у добром стању. Због тога смо ових дана тренирали на нашем помоћном терену који није добро припремљен, јер нисам дозволио људима који раде на одржавању терена да га поправљају, како би се играчи навикли, колико је могуће, на услове који их и сутра, али и у недељу чекају. Ту неке квалитетне пас игре не може да буде, већ ће да пресуди управо оно што сам замерио мојим играчима у утакмици против Доњег Срема, дуел игра и агресивност. Рад има добар тим, искусне играче, доброг тренера… Чека нас тешка утакмица, али наш циљ се зна и то прво полувреме морамо да победимо. Неће бити нимало лако, али то је утакмица за један трофеј и ми морамо да дамо свој максимум, да забележимо победу и квалификујемо се у четвртфинале овог такмичења. Није лако победити истог ривала два пута, нарочито ће то бити тешко када је Рад у питању, на терену на Врачару, али терен није алиби. Услови су исти и за нас, и за њих – јасан је Лалатовић.

10501595_798756346851930_6674682196706806471_n

Ненад Гаврић је рекао да такође очекује тешку утакмицу, и осврнуо се на своју тренутну форму.

– Очекује нас тешка утакмица против екипе која има добре појединце. Упознати смо са њима, и ништа нас неће изненадити. Надамо се да ће се обе утакмице завршити добро по нас, као што је био случај против Борца из Чачка. Свакако да могу боље да играм. Ми смо се преко ноћи скупљали, таман сам се уиграо са Милијашем и на припремама дао пар голова, али нисам имао право да играм прва три кола, испао сам из ритма и форме. Као и сви, трудићу се да поново уђем у форму, али у међувремену, ко год да изађе на терен, оставиће срце на њему, јер Звезда је велики клуб – рекао је Гаврић.

Лалатовић је још једном појаснио шта је тачно замерио својим играчима након минималне победе коју су остварили у суботу.

– Утакмицу против Доњег Срема су морали да одиграју ангажованије. Ако их неће, ако имају лош дан, што се у фудбалу дешава, онда морају да покажу нешто друго, а то је већа жеља и снажнија дуел игра. То сам им замерио, и рекао сам да тако не може да се игра у Црвеној звезди, и да појединци морају да поправе то залагање на утакмици. То су све квалитетни играчи чим су у Црвеној звезди, можда су имали лош дан или лошу недељу, јер евидентно је да смо ушли у малу кризу у последње две недеље. Морам да кажем да су нас мало пореметиле и репрезентативне паузе током којих нисмо имали половину играча на располагању. Али, радимо на томе да у ових последњих пет утакмица поправимо форму, и да одиграмо онако као што смо играли у првих шест кола – рекао је Лалатовић, и подсетио је да је у почетку много тога било другачије.

– У почетку смо играли добро, али подсећам да смо тада имали Милијаша који је био прави лидер овог тима. Уигравали смо се са њим на припремама, он се физички јако добро припремио и на почетку сезоне био је наш најбољи играч. Након његовог одласка ја сам почео да тражим средину терена и чињеница је да тренутно имамо један неуигран везни ред, али и везни ред који има потенцијал. Ја се надам да ће како време одмиче они бити све бољи и бољи. Фали нам Милијаш, али не смемо да кукамо, имамо ту Ристића, Савићевића, Босанчића, Аврамовског који је на почетку играо јако добро, али ни он није 20 дана тренирао због повреде. Мислим да ће овај тим Црвене звезде бити прави, нажалост, тек на пролеће – рекао је Лалатовић.

Повезане вести

Leave a Comment