Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда у Задру лечи евролигашке ране

Кошаркаши Црвене звезде настављају такмичење у регионалној лиги. У оквиру 10. кола играће у Задру против истоимене екипе.

Навијачи Црвене звезде никада по добру нису памтили екипу Задра. Ова два тима су одиграла 23 меча до сада и наш тим има незнатно више победа, 13:10. Међутим, када су у питању утакмице у Задру, статистика каже да је Звезда тријумфовала само три пута, а домаћи чак осам пута.

Задрани до сада имају половичан учинак. У својој дворани су савладали Игокеу и Левски, а у гостима су изгубили од МЗТ-а и Цибоне у неизвесним утакмицама.

Задрани су оставили добар део тима из прошле сезоне, а то су углавном млади и јако талентовани играчи, предвођени Рамљаком, Краљевићем и Ловреом.

Што се појачања тиче, најзвучније је Џејмс Флоренс, убедљиво најопаснији играч Задрана у прва четири тима, али дефинитивно играч којег наши бекови могу да зауставе уколико максимално озбиљно приступе том задатку. Ту су још Вранеш, Вркић и Дошљак.

У припреми ове утакмице треба више пажње посветити нашем тиму. Момци су имали на тацни Нептунас у последњем мечу у четвртак. Брзоплета игра Калинића и Блажича у појединим тренуцима, наставак агоније Џенкинса, као и сјајно шутерско вече Гаилијуса и осталих узроковали су наш пораз. Такве поклоне би тренер и играчи требало да знају да користе. У финишу се мора знати ко шта ради и какви се поени траже, неће Вилијамс увек моћи да измишља поене.

Нема жаљења, сезона је тек кренула. Чека нас једно од најтежих гостовања, а наши момци су дефинитивно квалитетнија екипа. Само треба то да покажу на терену.

Задар – Црвена звезда Телеком, недеља, 19:00, дворана „Крешимир Ћосић“

Повезане вести

8 comments

Jessie Pinkman окт 26, 2014 at 18:30

Link?

Reply
Jessie Pinkman окт 26, 2014 at 19:21

Fala bate!!!!

Reply
Filip окт 26, 2014 at 16:11

Smatram da nam ipak treba pojačanje na poziciji 4. Sezona je duga, biće minuta za Tejića, ali smatram da on u ovom trenutku ne može da ispuni očekivanja. Nadam se pojačanju jer nam treba da učvsrtimo reket, ali da potpišemo ugovor na 1 sezonu, ali mislim da u našoj ligi treba razigrati Tejića. Prioritet je ABA, tu je neograničen broj stranaca i potrebno je zaista kvalitetno pojačanje. 😀

Reply
Stefan окт 26, 2014 at 14:22

Radonja, da se ne ljubimo…

Reply
Hez окт 26, 2014 at 02:57

Idi, Radonja, skupićemo pare da ti se isplati sve iz ugovora i bonus preko, samo idi.

Reply
dokle vise? окт 26, 2014 at 02:21

Radonja ako odes bicu ti vecno zahvalan

Reply

Leave a Comment