Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Црвено-беле немоћне у Нишу

Рукометашице Црвене звезде забележиле су и пети пораз у петој утакмици ове сезоне. Београдски тим је изгубио од Наисе у Нишу резултатом 26:39 у петом колу Супер лиге Србије.

Ништа ново од Звездиних младих рукометашица ове сезоне, мада није тако изгледало на самом почетку, када су гошће повеле са 2:0 у четвртом минуту. Ипак, Наиса је брзо повезала конце у својим редовима и повела са 5:3 у 13. минуту. Од тада је предност нишких играчица расла из минута у минут, а изабранице Славенка Жерајића нису могле да парирају расположеном ривалу. У 27. минуту било је 13:6, али је Звезда до полувремена успела да смањи на 9:14 и остави наду за преокрет за других 30 минута.

Међутим, поново се поновила иста прича као са претходних утакмица црвено-белих. Лошу игру на почетку другог полувремена гостујућег тима Наиса је искористила и стекла убедљиву предност од плус девет (21:12) у 39. минуту. Кратак период буђења довео је Црвену звезду на минус седам (15:22), али било је то све што су црвено-беле урадиле на овом мечу. Већ у 47. минуту Наиса је побегла на 12 разлике (28:16) и решила питање победника.

Најефикаснија у Звездином тиму била је Војислава Ђорђевић са осам постигнутих голова, док је у тиму Наисе Александра Пешић забележила исти број погодака, а седам пута се у стрелце уписала Марија Филиповић.

Наиса – Црвена звезда 39:26 (14:9)

Ниш – Дворана: Чаир. Гледалаца: 200. Судије: Колак и Милошевић. Седмерци: Наиса 1 (1), Црвена звезда 5 (3). Искључења: Наиса 6, Црвена звезда 4 минута.

Наиса: Качаревић (11 одбрана), Вељковић 4, Марковић 1, Пешић 8, Митровић 1, Стефановић, Кричак 4, Недељковић 4, Петковић (8 одбрана, седмерац), Ј. Здравковић 2, Т. Здравковић 1, Јевтовић (4 одбране), Петровић 3, Вучковић 1 (1), Танасковић 3, Филиповић 7.

Црвена звезда: Манчић 3, Гуџић 1, Ј. Ђорђевић 1, Никић, Ђокић, Радуловић 4, Анђелковић, В. Ђорђевић 8, Лежаја, Михајловић 3, Сикимић, Антонић 3, Карадиновић 3 (3), Вуклиш (11 одбрана).

Звезди остају велике бриге како да прекине низ пораза са скромним тимом састављеним од врло младих рукометашица. Екипа клизи ка понору, а следећи ривал је првопласирана екипа крагујевачког Радничког у Београду, где ће победа бити немогућа мисија.

Повезане вести

Leave a Comment