Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаОдбојкаОдбојка

Љубица Кецман за МЦЗ: Не одустајте од нас!

Пред сутрашњи (СЦ Визура, 19 часова) дерби другог кола првенства Србије и сусрет између првака државе и освајача Купа, Визуре и Црвене звезде, већ по традицији разговарали смо са Љубицом Кецман како бисмо  посетиоцима нашег сајта најавили дуел старих ривала.

МЦЗ: Љубице, сезону сте почеле поразом у Суперкупу и победом уз доста муке у првенству. И ове године је додатно подмлађена екипа, па су прилику да дебитују имале девојке од 15-16 година. Имамо ли уопште право да постављамо највише циљеве тако младом тиму?

Љубица: Сваки почетак је тежак, па је такав био и овај за нас, узевши у обзир да су повређене Адела (Хелић) и Николина (Лукић). Мислим да можемо себи да допустимо толико да пуцамо на највише, јер окосница екипе је иста у односу на прошлу годину, стигла је и Нина Росић као појачање, а надам се да ће и девојке које су дебитовале искористити прилику која им је пружена. Опет, и ја сам почела са 15 година у првом тиму, та је граница последњих година померена, уосталом, цела лига је доста млада и зато младости не треба да се плашимо.

МЦЗ: С обзиром да имаш најдужи стаж у првом тиму, како видиш своју улогу у њему?

Љубица: Са мојом 21 годином овде ме већ сматрају “матором“, што јесте мало смешно у неку руку, али заиста се тако не осећам. Имамо одличну атмосферу у екипи, доста добро су се уклопиле “девојчице“, а што се моје улоге тиче, свесна сам да са најдужим стажом овде имам улогу носиоца игре, али то није ништа ново у односу на прошлу годину.

МЦЗ: Кад је дерби меч са Визуром у питању, прво што морамо да питамо је како зауставити сјајну Тијану Бошковић?

Љубица: Како зауставити Тијану? Мислим да на то немам одговор. Она је заиста чудо и то је показала, а мислим да ће тек и показати. Мада, није рецепт за победу зауставити њу, већ остале играчице за које се не сматра да су толики баук за колики се сматра она. Треба да се фокусирамо на своју игру, али што се њих тиче, прошле године у финалу Купа смо показале да са њима може да се игра ако добро одрадимо посао против осталих играчица, а исто тврдим и за ову сезону.

МЦЗ: Доста година је Црвена звезда била без конкуренције. Како ти се сада чине ствари? Да ли су се улоге промениле и како се носите с тим?

Љубица: Ове године нас не сматрају фаворитом за освајање било ког трофеја,  а можда и имају право на то с обзиром на завршницу прошлогодишњег првенства, али ствари су сада мало другачије. Мислим да имамо екипу која свашта може да уради, ту нам је и нови тренер… Уколико све ово са повредама брзо прође, а надам се да хоће, они који нас не сматрају претњом ће морати још једном о томе да размисле.

МЦЗ: Који сегменти би могли бити пресудни за победу у дерби мечу?

Љубица: Добар сервис и игра без треме. Некако ми се чини да смо од почетка стегнуте и ово је вероватно тренутак да се то коначно промени.

МЦЗ: Порука за навијаче?

Љубица: Било је последњих година доста тешко, како клубу, тако и играчицама, и у најтежим тренуцима свако се од нас борио за ове боје, побеђивали смо и верујем да ћемо и сад то успети. Пошто ми нисмо одустали, нека не одустану ни они од нас. Свака подршка нам значи и нека то буде моја порука за навијаче!

 

Повезане вести

Leave a Comment