Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Најава: Црвено-беле дочекују Србобран

Звездин млади састав наставља такмичење у Првој женској лиги Србије утакмицом трећег кола против Србобрана у Београду. Меч се игра у суботу у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.

После убедљиве победе против Спартака у првом колу резултатом 89:40, Црвена звезда је поражена у Вршцу са 56:78, па сада са скором 1-1 заузима шесту позицију на табели. На претходном мечу екипа није била расположена у шуту (само 30,2 одсто за два поена), што је био један од главних разлога лоше игре и убедљивог пораза, али са саставом у коме су готово све кошаркашице малолетне не могу се ни очекивати партије на високом нивоу у континуитету. Осцилације су нормалне за најмлађи тим који славни клуб има у својој богатој историји, а од почетка сезоне као вође нове екипе наметнуле су се плеј Александра Катанић и бек Снежана Богићевић. Александра у две утакмице има феноменалне просеке од 15,5 поена, осам асистенција, 7,5 скокова и 4,5 украдене лопте, док је Снежана први стрелац тима са просеком од 20 поена уз 5,5 скокова, 1,5 украдених лопти и једну блокаду по мечу. Црвено-беле предстојећи меч играју на домаћем терену, па се очекује да овај двојац добије подршку својих саиграчица, као што је био случај на старту сезоне у првом колу, када су заблистале Мина Ђорђевић, Јована Вучетић и Милица Бојовић, а зашто не и осталих кошаркашица Сање Вукобратовић, Дајане Лукић, Ђурђине Ђокић, Тамаре Обрадовић, Маријане Зукановић, Тамаре Чубре и Зоје Сеим.

Србобран је у групи од пет тимова који су без победе, међу којима су још крагујевачки Раднички, Партизан, Бор и Спартак из Суботице. У првом колу поражене су у Вршцу тек после продужетка (75:80), док су претходне седмице изгубиле на домаћем терену од Шапца са убедљивих 53:80. Србобран такође има млад тим, али не баш толико као Звезда. Водећа имена екипе су крило Даница Пипер, која је први стрелац и скакач тима са 13,5 поена и седам скокова у два кола и бек Марија Мршић (просек 12 поена), а треба обратити пажњу и на Анђелу Радовић (просечно четири асистенције по мечу), Дару Марјановић (9,5 поена), Маријану Срђанов (седам скокова по мечу), Браниславу Момић и Сању Дунђерски.

Звездин наредни противник је бољи него што то показује табела, а податак да су у Вршцу поражене тек после продужетка довољно говори о квалитету који Србобран поседује. Ипак, црвено-беле морају да побеђују на домаћем терену. Име, трофејна традиција и славна историја обавезује и данашње младе кошаркашице да дају свој максимум за црвено-беле боје, па не сумњамо да ће тако бити и овај пут. Било би лепо и да навијачи дођу у што већем броју како би подршком помогли Звездином талентованом саставу да стигне до нових бодова.

                                                        Црвена звезда – Србобран

                                                  3. коло Прве женске лиге Србије

                                                       субота, 25. октобар 2014.

                                          Дворана Баскет сити – Београд, 18:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment