Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Најава: Црвена звезда – Доњи Срем

Након пораза у „вечитом дербију“, Црвена звезда више нема права на кикс уколико жели да се врати у трку за шампионску титулу. Имају наши играчи за чим да жале, створили су неколико добрих прилика на тој утакмици, али, нажалост, нису их искористили. Не вреди се сада враћати на то, шта је било – било је, мора се ићи даље, и започети нова победничка серија. Следећи противник је Доњи Срем.

ФК Доњи Срем је основан 1927. године као ФК Борац, а до 2011. године слабо се знало за овај тим. Од 1978. године, Доњи Срем игра на стадиону „Сувача“. На крају сезоне 2011/12, Доњи Срем се пласирао у Суперлигу Србије, и супротно очекивању многих, и даље игра у овом такмичењу.

До сада смо одиграли четири званичне утакмице против овог клуба, с тим што нас је као домаћин дочекивао на стадиону Војводине.

„Маракана“:              2          1          1          0         3:2

„Карађорђе“:             2          2          0          0         3:1

Укупно:                     4          3          1          0          6:3

Први међусобни дуел одигран је 27. октобра 2012. године на „Карађорђу“, у Новом Саду, а Црвена звезда је славила са 2:1, после преокрета, захваљујући головима Луке Миливојевића. На „Маракани“ први дуел одигран је 27. априла 2013. године, а Црвена звезда је победила са 1:0, голом Николе Микића. Прошле сезоне, у 5. колу шампионата, на прослави 50 година „Маракане“ и промоцији нових дресова у част „Маракане“, Доњи Срем је покварио славље. Црвена звезда је повела головима Дауде и Печника и када се очекивало да дода гас и употпуни тријумф, прво је Марчета смањио предност, а затим је Ашковски у последњим минутима поставио коначних 2:2. У последњој до сада одиграној утакмици између ова два тима, Црвена звезда је у Новом саду победила са 1:0, голом Нејца Печника.

Што се тиче здравстеног стања, Марко Петковић ће бити ван тима читаве сезоне због тешке повреде задобијене док је играо за младу репрезентацију. Мијаиловић има четири жута картона, па ће и он пропустити ову утакмицу, остали ће бити у конкуренцији за меч.

Доњи Срем је тренутно 10. на табели, а у претходних 9 кола остварио је 3 победе, 2 ремија и 4 пораза. Нападач, Дарко Спалевић, који је некада наступао и за наш тим, представљаће највећу претњу по гол Рајковића. Свакако је наш тим фаворит против овог клуба, али би требало бити опрезан, Доњи Срем је већ знао да нам квари славље. Позивамо све навијаче да дођу у суботу на „Маракану“ и помогну нашим фудбалерима да дођу до тријумфа и започну нову серију победа. Директан пренос ја на каналу „Прва“ за оне који не буду у могућности да уживо прате овај меч.

Ситуација јесте лоша, већ смо две утакмице без победе, ред је да се то прекине, а сигурно смо да ће се навијачи одазвати и помоћи нашим фудбалерима у томе, јер:

„Кад тешко је, кад је лоше и када ти не иде, тебе ће, наша песма водити до победе!“

X коло Јелен Суперлиге:

Црвена звезда – Доњи Срем,

„Маракана“, субота, 25. 10. 2014. године, 18h

Повезане вести

3 comments

Republika Srpska окт 25, 2014 at 18:08

dajte neki link za prenos

Reply
misko окт 25, 2014 at 18:04

link?

Reply
MrT окт 25, 2014 at 15:39

Ma gubimo u najavi,u najboljem slucaju nereseno :facepalm:

Reply

Leave a Comment