Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Блажич: Агресивно на Нептунас од почетка

Кошаркаши Црвене звезде Телеком су одлично започели сезону. Након четири кола у АБА лиги Звезда има исто толико победа, а старт у Евролиги је прошао фантастично. У спектакуларном амбијенту Комбанк арене црвено-бели су контролисали игру готово читав меч и на крају савладали Галатасарај са 76:68.

10521736_822571354470429_6876444366696829106_n Разлога за задовољство у редовима изабраника Дејана Радоњића свакако има, али простора за опуштање не, јер се паклен ритам одигравања утакмица наставља. Већ у четвртак са почетком од 18 часова по нашем времену Звезду очекује меч другог кола Евролиге против Нептунаса у далекој Клаипеди:

– Атмосфера у тиму је заиста сјајна. Сви се сјајно слажемо и мислим да ће временом хемија у екипи бити још боља јер се сви одлично разумемо. Победе на почетку сезоне су нам сигурно пуно значиле да тако буде, а ја се надам да ће тако бити и убудуће – рекао је на почетку разговора Јака Блажич.

Пред црвено-белима је јак ривал, а додатно отежавајућа околност ће бити дуг пут до Клаипеде прво авионом па потом и аутобусом. Словеначки репрезентативац истиче да неће бити лако, али да Звезда има јасан циљ:

– Не можемо да тражимо изговоре за утакмицу. У мислима имамо једну жељу, а то је да победимо Нептунас, иако ће сигурно бити тешко. Нептунас је добар тим, имају доста искусних и квалитетних играча, а сви добро знамо каква је Литванија кошаркашка сила и какву школу гаји. Ипак, ми знамо шта желимо и имамо у главама како до тога да дођемо – истакао је Блажич који је потом рекао који је рецепт за убојите шутере Нептунаса:

– Морамо да кренемо агресивно од почетка. Желимо да им онемогућимо отворене шутеве и лаке поене. Мислим да ће наша агресивна одбрана бити решење за њихове шутере, јер ако ми одиграмо одбрану на нашем нивоу, њихов напад ће да падне. Ипак, морамо да будемо стрпљиви и концентрисани свих 40 минута – истакао је борбени бек, а затим је говорио о наредном ривалу:

– Искрен да будем нисам знао много играча Нептунаса пре скаутинга који смо одрадили. Познавао сам Гаилијуса који је претходне сезоне наступао за Олимпију, а остале смо додатно упознали у претходних неколико дана и при том нам остаје још времена до утакмице да сакупимо још информација – рекао је Блажич.

45

Пред изабраницима Дејана Радоњића је прво гостовање у Евролиги. Звезда је одлично почела најјелитније европско такмичење победом над Галатасарајем у Комбанк арени. Овог пута подршка, како сам Блажич истиче, невероватних навијача Звезде неће давати енергију црвено-белима. Словенац истиче да ће и поред тога чета тренера Радоњића бити силно мотивисана:

– Када играмо на домаћем терену онда имамо уз нас најбоље навијаче у Европи. Енергија тада стиже са трибина и много је лакше. На гостујућем терену морамо сами у себи да пронађемо мотивацију и одиграмо најбоље што можемо. Наш циљ је да победимо и то је само по себи више него довољна мотивација за меч са Нептунасом – рекао је миљеник навијача Црвене звезде и потом додао:

– Имамо доста квалитетних играча. Ове године ћемо играти пуно утакмица и зато је јако важно да увек неко други може да искочи у први план. Наша филозофија је да играмо тимски, добро у одбрани и да нам то доноси поене из контра напада. Мислим да је то најбитније за целу сезону – закључио је Јака Блажич.

Повезане вести

Leave a Comment