Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкашки „вечити дерби“

Прошлог викенда одиграна су три „вечита дербија“, рукометаши и стонотенисери Звезде су остварили победу над Партизаном, нажалост, наши фудбалери су поражени, а сада је дошло време и за окршај „вечитих ривала“ у одбојци. Жреб је одредио да то буде већ у II колу Суперлиге Србије, а утакмица ће се одиграти на Партизановом терену, у Спортском центру „Визура“.

Црвена звезда је отворила сезону победом у Суперкупу Србије, освојивши по четврти пут овај трофеј. Тада је побеђена Рибница са 3:0, а исти ривали су се састали и у првом колу Суперлиге Србије, и наш тим је поново био успешнији од Краљевчана, и на тај начин је Црвена звезда успешно започела одбрану титуле. Сутрашњи ривал је такође забележио победу у првом колу Суперлиге, савладавши Млади Радник са 3:0 у Пожаревцу. Партизан је сачувао тим у односу на прошлу сезону, а појачали су га и Никола Мијаиловић који је повређен, па неће бити у конкуренцији за сутрашњи меч, као и Горан Ивковић који је некада успешно наступао и за наш тим, с којим је освојио титулу шампиона Србије 2003. године. Са друге стране, Црвена звезда је значајно променила тим у односу на прошлу сезону, отишло је неколико битних играча, али, наш тим, као и увек има највише циљеве. Стигла су појачања, која ће уз староседеоце, покушати да наставе трофејни низ Звезде, а уз Војводину, „вечити ривал“ ће бити главни конкурент.

Прошле сезоне, Партизан је тријумфовао у првом „вечитом дербију“ у сезони, али су се касније наши одбојкаши реванширали, а били су бољи од ривала и у полуфиналу Купа Србије. Надамо се да ће и ове сезоне наш тим бити успешнији, али и да ће имати већу подршку са трибина. Позивамо све навијаче да дођу у халу, и подрже наш тим, и помогну им да наставе победничку серију. За оне који не буду могли да прате меч уживо, обезбеђен је директан телевизијски пренос (РТС2).

Идемо до нове победе!

II коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Партизан – Црвена звезда,

СЦ „Визура“, четвртак, 23. 10. 2014. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment