Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Ковачевић – Вредно радимо, труд ће се исплатити

Црвена звезда је у минулом вечитом дербију истрчала у веома младом саставу. Толико младом, да је члан репрезентације до 21 године, Александар Ковачевић, на терену важио за једног од искуснијих фудбалера.

aleksandar_kovacevic_fk_2Ни Ковачевић, као ни његови саиграчи, нису лако поднели пораз којим је Црвена звезда додатно заостала на табели првенства, али наглашава да права борба тек предстоји.
– Ми морамо да наставимо даље. Првенство је дуго, и има још доста утакмица до краја. Из дербија можемо само да извучемо поуке. У првом полувремену смо били бољи од противника, имали смо три одличне шансе, али нисмо успели да их искористимо. У другом полувремену смо били кажњени, и примили смо гол из слободног ударца. Није нам лако, али морамо да се подигнемо и да покажемо карактер када је то најважније – рекао је Ковачевић, и подсетио на прошлу сезону када је Звезда такође успела да сустигне највећег ривала.
– Прошле сезоне смо заостајали солидан број бодова, па смо на крају били шампиони. Нема правила у фудбалу, они сада имају тежак распоред и сигурно је да ће негде кикснути. Али, ми не треба о томе да размишљамо, него да обратимо пажњу на наше утакмице како бисмо бележили победе, и учинили оно што је до нас. Морамо побољшати своју игру, морамо радити на реализацији, и ја верујем да ће се рад исплатити.
Звездин „тенк“ сматра да је дерби, упркос поразу, свима послужио као велико искуство, нарочито најмлађим фудбалерима који су и у највећој утакмици српског фудбала показали да не носе случајно дрес Црвене звезде.
– Сви морамо да подигнемо главу, а поготово најмлађи, они су буквално још деца. Први пут су играли дерби, и нико им ништа не замера. Нека слушају савете старијих, и уз добар рад и ангажованост, постаће лидери Црвене звезде, у то нема сумње – сигуран је Ковачевић, који каже да се већ размишља о Доњем Срему.
– Једва чекамо ту утакмицу, јер морамо што пре да се опоравимо од дербија. Вредно радимо и извлачимо поуке – не сме да нам се дешава да падамо у другом полувремену као што је био случај у суботу. Верујем да ће утакмица против Доњег Срема бити занимљива и квалитетна, и да ћемо победити пред својим навијачима – закључио је Ковачевић.

Повезане вести

1 comment

apac окт 22, 2014 at 02:29

Preostaje nam da se nadamo njihovim kiksovima pa sta bude do kraja polusezone,a na prolece Zvezdino prolece… 😆 inace Lalat bi morao da promeni formaciju u 4-4-2 nemamo vise sta da izgubimo, a efikasnost nam je slaba.

Reply

Leave a Comment