Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Црвена звезда Телеком – Мега Визура

Након сјајне вечери у Арени и велике победе над Галатасарајем, Звезду три дана касније чека наставак АБА лиге. У госте нам долази екипа Мега Визуре, а због заузетости хале „Пионир“, утакмица ће бити одиграна у хали у Железнику.

Црвена звезда је у Евролигашком дебију приказала веома агресивну игру, онакву каквој тежи тренер Радоњић. Гости су упали у ритам наших играча, са брзим преношењем лопте, тражењем брзих решења у нападу, а у таквој игри наша млада и атлетски снажна екипа се боље снашла против доста искуснијег противника. Скок је био одлично контролисан, а једино је фалио шут споља с обзиром да се само Вилијамс био прецизан за три поена. Надајмо се да је то нешто на чему ће се радити током сезоне и да ће руке омекшати нашим кошаркашима кад буде најважније, за разлику од претходних сезона.

Екипа Мега Визуре је такође добро отворила сезону у регионалном такмичењу. Стартовали су победом против МЗТ-а на свом терену, затим су у гостима поражени од Левског, а у прошлом колу је пала Цибона у Сремској Митровици. Оно што је карактерисало све три утакмице Меге јесте игра на велики број поена и неизвесност до последњих минута. А с обзиром да са Звездом увек улази у неизвесну завршницу, можемо тако нешто очекивати и у Железнику. Што се статистике тиче, она је у потпуности на страни Звезде – у последњих 16 сусрета, 13 је припало нашем тиму.

Екипа је доживела доста промена у односу на претходну сезону. Напустили су је лидери Мицић, Дангубић, Величковић и Варда, а доведена појачања нису тог реномеа, осим Марка Кешеља који ће сутра и дебитовати против свог бившег клуба. Са друге стране, Немања Дангубић неће дебитовати за Црвену звезду, али ће први пут играти против клуба у којем се афирмисао. Од појачања су ту још Ћантекин из Банвита, Николић из Будућности и Мареља из чачанског Борца.

Лидер тима је Никола Јокић, момак који је био летос 41. пик на драфту, а изабран је од стране Денвера. Одлично игра леђима у рекету, а највећа предност у односу на противнике му је шут споља и покретљивост за једног високог играча. Међутим, у прве три утакмице, шут за три га није служио. Покрива позиције и центра и крилног центра. По мечу бележи 20 поена уз 11 скокова.

Највећу подршку има у Ненаду Миљеновићу, омаленом плејмејкеру чији таленат коначно долази до изражаја ове сезоне. Одлично га служи шут за два, док за три не покушава често, углавном се ослања на поене из продора или шутеве из блока. Бележи по мечу 17 поена уз 8 асистенција.

Поред ове двојице играча, у спољној линији се највише истакао Јарамаз до сада, а у рекету Николић и Мареља који су се одлично прилагодили након доласка.

Што се Црвене звезде тиче, најважније је да се момци опораве након велике победе у Евролиги и да психички спремни дочекају овај меч. Не сме се правити разлику између такмичења јер само преко АБА лиге се можемо пласирати и догодине у Евролигу. Но, сигурно смо да у клубу то добро знају и да ће наставити низ победа у Београду који траје већ две године. А нама навијачима преостаје да уложимо мало више напора него иначе, одемо до Железника и испратимо кући убедљивом победом екипу која нам је прошле сезоне задавала можда највише муке у свим мечевима.

Црвена звезда Телеком – Мега Визура, недеља, 21:00, хала у Железнику

Године пролазе моје…

Повезане вести

Leave a Comment