Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Најава: Црвена звезда – Минаква Војводина

Рукометашице Црвене звезде покушаће да у 4. колу Супер лиге Србије забележе први тријумф у сезони и тако побегну са дна табеле. Црвено-беле у суботу од 20 часова и 30 минута дочекују новосадску Минаква Војводину у дворани београдског спортског центра Вождовац на Бањици.

Звезда је уз Раднички из Свилајнца једина екипа без бодова у елитном рангу после три кола. Екипи Славенка Жерајића гори под ногама и први тријумф се очајнички чека, док остали клубови лагано одмичу од црвено-белих. На последње две утакмице тим је био равноправан у првом полувремену, али је до великих падова долазило у наставку, када су се Звездини ривали резултатски одлепили и славили убедљиве победе. Стручни штаб и рукометашице искористили су паузу у шампионату за уигравање, а да ли ће црвено-бели брод кренути ка луци спаса или ће наставити да тоне показаће меч против тренутно другопласираног састава из Новог Сада. Убедљиво најбоља играчица екипе од почетка сезоне је Војислава Ђорђевић, која је у претходне две утакмице постигла укупно 20 голова. Чекају се и константније партије њених саиграчица, како би клуб коначно кренуо са освајањем бодова.

Екипа Минакве је у досадашњем току сезоне забележила победе против Радничког из Свилајнца и Железничара из Инђије уз реми против београдског Јуниора, па за сада заузимају врло високу другу позицију. Капитен Тамара Жарковић је прво име екипе и најбољи стрелац тима са 28 голова у прва три кола. Треба обратити пажњу и на Јелену Зечевић, стрелца 12 голова против Железничара, као и на Тину Колунџић, Јелену Бојанић и голмана Нину Колунџић. Минаква је на почетку шампионата играла против екипа из доњег дела табеле, тако да је њихов тренутни пласман изнад квалитета који овај тим поседује.

Црвена звезда овде може и мора да тражи победу. За тако нешто биће неопходно да домаћи тим одигра цео меч у високом ритму, максимално ангажовано у одбрани и паметно у нападу. Посебно ће бити значајно смањити учинак водећих имена гошћи. Уз све то за подмлађени састав црвено-белих веома значајна би била и велика подршка са трибина, зато позивамо навијаче да у великом броју испуне трибине и помогну Звезди да стигне до прве победе у шампионату ове сезоне.

Црвена звезда – Минаква Војводина

4. коло Супер лиге Србије

субота, 18. октобар 2014.

СЦ Вождовац – Београд, 20:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment