Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаОдбојкаОдбојка

Суперкуп Србије: Визура – Црвена звезда (најава)

После вишемесечне паузе, и одбојкашице Црвене звезде започињу своју сезону и то утакмицом за трофеј Суперкупа.

Меч у коме снагу одмерава победник Купа Србије са прваком државе, односно ове године Црвена звезда са Визуром, биће тек друга утакмица овог типа за одбојкашице. Прошле године за први трофеј у сезони бориле су се исте екипе, а резултат је био 3:0 за „Ајкулице“.

Као припрему за изазове који их очекују у новој сезони, црвено-беле су одиграла неколико припремних турнира, где су учествовале најбоље екипе наше лиге. Најбољи учинак имале су на последњем, Меморијалном турниру ,,Драган Шакота-Шале“, на коме су освојиле прво место.

Играчки кадар наше екипе није доживео осетније промене. Пар млађих играчица послато је на позајмице у клубове Супер лиге, као и Прве лиге Србије. Свеједно, очекује се да првенство почне она постава која је завршила претходно, с тим што ће на позији либера, судећи по припремним турнирима, стартовати Нина Росић, која се екипи прикључила пред сам крај прошле сезоне. Црвено – беле ће са клупе предводити Бранко Ковачевић.

Што се тиче противничке екипе, ни ту није било неких великих промена. Тим је напустила Слађана Булић, искусни средњи блокер, а њено место ће највероватније заузети Маја Алексић, рођена 1997. и једна од играчица која је овог лета са јуниорском репрезентацијом Србије освојила златну медаљу на Европском првенству. Питање је и колико ће у овој утакмици играти коректор, Тијана Бошковић, која се недавно вратила са Светског првенства за сениорке, на којем је пружала одличне партије.

Што се нашег састава за ову утакмицу тиче, још није сигурно да ли ће Адела Хелић и Николина Лукић, због повреда трбушног мишића, односно рамена, бити у могућности да помогну екипи.

Надамо се да ће звездашице имати успешну сезону, као што су и имале у годинама иза нас, а ми им желимо сву срећу.

Утакмица је на програму у четвртак, 16. октобра, у Лајковцу, са почетком у 18ч. Директан пренос је на РТС2

Повезане вести

Leave a Comment