Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Пораз Звезде на Шкверу

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у 3. колу Триглав Регионалне лиге на Шкверу од Јадрана 7:11 ( 1:4, 1:3, 4:1, 1:3). Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Страхиња Рашовић са 3 гола.

После осам година Црвена звезда је поново у Херцег Новом. Повратак на чувени Шквер обележен је поразом од Јадрана. Црвено-бели су боље отворили меч и повели преко Виктора Рашовића. Међутим, домаћини су преко Сарића и Злоковића прву деоницу решили у своју корист, 4:1. Истим ритмом су Новљани наставили и у другом делу. Преко Драгана Драшковића су дошли до +5 на полувремену, 7:2.

Црвено-бели су ушли храбро у трећу четвртину. Преко Бијелића и Страхиње Рашовића су смањили предност Новљана, Укропина је на тренутак прекинуо пост Јадрана, да би Страхиња Рашовић и Обрадовић довели Звезду на -2, 8:6. Ипак, Злоковић и Драшковић у последњој деоници решавају победника. Млади Кандић на голу Јадрана је забележио 14 одбрана, и уз бољу реализацију Јадрана (10/8) било је довољно за тријумф у дербију 3.кола.

Млади тим Црвене звезде је показао у трећој деоници да може много. Јадран је у предности за искусне интернационалце Злоковића и Драшковића, који су донели превагу када се ломио меч и били најефикаснији са по 4 поготка. Ово је тек други званични меч наших ватерполиста у новој сезони и верујемо како време буде одмицало да ће бити све бољи. Треба и напоменути да је Звезда играла без Шефика и Рацкова.

Црвено-бели већ у четвртак крећу пут Хановера, где ће од петка до недеља играти на турниру 2.кола квалификација за Лигу Шампиона. У петак је противник домаћи Хановер, у суботу Спартак Волгоград и у недељу шампион Италије, Про Реко, у репризи прошлосезонског класика из плеј-офа.

Јадран – Црвена звезда 11:7 ( 4:1, 3:1, 1:4, 3:1)
Базен: Шквер. Судије: Абрамовић и Панчић. Искључења: Јадран 9, Црвена звезда 10.
ЈАДРАН: Кандић, Радовић, Попадић, Секулић, Видовић, Москов, Баничевић, Сарић 2, Латиновић, Злоковић 4, Драшковић 4, Пјешивач, Колеско, Укропина 1. Тренер: Гојковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Драксимовић, С.Рашовић 3, Јовић, Танкосић, Томашевић, Ешкерт, Драшовић, В.Рашовић 1, Ранђеловић, Његован, Бијелић 2, Обрадовић 1, Тановић, Димитријевић. Тренер: Савић

Повезане вести

1 comment

IgorNbGd окт 18, 2014 at 11:16

Ove godine opet, nažalost, ništa od LŠ… U ligi se borimo za 2.mesto. Radnički je najbolji… EJ osvajač duple krune 2 godine zaredom, osvajač domaćeg superkupa, osvajač superkupa Evrope i prvak EL od pretprošle godine ne ide u LŠ direktno… Dakle vaterpolo je zreo za jedan opasan bojkot…

Reply

Leave a Comment