Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Петковић: Доћи ће поново и мојих пет минута!

Недостајало је свега неколико минута да стадион у Јагодини капитен младе репрезентације Србије, Марко Петковић, упамти по великом успеху, јер одиграти 0:0 против репрезентације таквог квалитета као што је Шпанија, свакако јесте успех. Нажалост, спорт је поново показао и ону ружну, а неизбежну страну. Фудбалеру Црвене звезде су у 91. минуту утакмице страдали предњи укрштени лигаменти колена.

Велики пех за младу репрезентацију коју очекује реванш са Шпанијом, за Црвену звезду која је у Петковићу добила поузданог и квалитетног бека, али пре свега за Марка, који је ове такмичарске сезоне играо вероватно најбољи фудбал у каријери. Звездин бек је у последње време подизао форму, пружао квалитетне партије и постао један од вођа на терену. А, онда се све окренуло у секунди…

– Цео живот је борба. На овај, или онај начин. Нажалост, овакве ствари су постале нормалне у овом нашем послу. Никада није добар тренутак за повреду, нарочито повреду оваквог типа, али да ствар буде још и гора, све ово се десило пред најлепшу утакмицу. Ако желиш да се бавиш фудбалом, и посебно ако гајиш симпатије према Црвеној звезди, зна се која је најлепша утакмица за тебе. Шта је ту је, пауза је неминовна. Борба се наставља. Надам се и верујем да ћу се вратити што пре, и што јачи – почео је причу Петковић, и надовезао се на тему вечитог дербија:

– Што се тиче утакмице у суботу, све људе занима шта и како ћемо, јер смо помало дефицитарни на тој позицији. Ја сам, пак, сигуран, кога год шеф изабере да ме замени, урадиће то на прави начин, а екипа као екипа ће одреаговати добро на терену. Верујем да ће остварити добре резултате и без мене. Ја ћу свакако бити уз њих максимално, и физички, и психички.

Фудбалери Црвене звезде су тешко поднели информацију о повреди свог друга. Најтеже је било онима који су већ ходали путем којим Марко тек треба да се запути.

– Неки малер нас је задесио са тим повредама, али није само у Звезди таква ситуација. И у свету фудбала све чешће долази до њих, малтене на сваких недељу дана неко покида лигаменте. То је стварно најтежа повреда у фудбалу. Али, шта да се ради, глава горе, треба само позитивно размишљати, јер и колено ће се залечити. Саиграчи ми пружају јако велику подршку, посебно Ракић и Лазовић који су већ били у мојој ситуацији. На вези сам стално са њима, вратили су се и они после повреде лигамената, и јако брзо постали веома битни играчи за Црвену звезду. Надам се да ћу и ја, наредне године, отприлике у време одигравања вечитог дербија, бити поново битан члан екипе – прижељкује Петковић, коме операција колена тек предстоји.

Форма и самопоуздање Звездиног бека били су у узлазној путањи. Рад и вера у себе почели су да се исплаћују, што се видело и у утакмици са Шпанијом.

– И ја сам осетио да коначно „надолазим“, био сам све задовољнији својим играма. Посебно сам се добро осетио током утакмице са Шпанцима, увидео сам да могу да се носим и са великим играчима из Реала и Барселоне, али ето, тај 91. минут… Шта да се ради, саиграчи ће морати без мене, а сигуран сам да ће им моја ситуација дати још један додатни мотив, јер знам да су након сазнања вести о мојој повреди осећали само нервозу и горчину. Знам да ће изгарати, не само у дербију, већ на свим утакмицама, и да ће направити добре резултате – сигуран је Звездин десни бек.

Он је пожелео својим друговима који вечерас играју у Шпанији пуно среће.

– И у младој селекцији је тешка ситуација, моја повреда је дошла на сву муку која је већ била присутна, јер је то малтене скроз промењен састав. Шансе увек постоје, јесу мале, али момци су велики борци. Најављује се и пун стадион, неће им бити нимало лако, али ни Шпанцима неће бити свеједно – нису навикли да било кога не победе, а то им се десило у Јагодини. Момци само треба да буду концентрисани и храбри, и то ће много повећати наше шансе – рекао је Петковић, који је за крај разговора самоуверено поручио:

– Доћи ће поново и мојих пет минута.

Хоће, у то нема сумње.

Повезане вести

Leave a Comment