Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Олимпија је озбиљан противник

Кошаркаши Црвене звезде Телеком пружили су у прва два кола АБА лиге веома добре партије. Црвено-бели су на отварању сезоне савладали Левски у дворани Пионир са чак 30 поена разлике, а затим и Цибону у Загребу готово једнако убедљиво (88:64).

Играчи Звезде имају разлога за задовољство и сигурно ће у сјајном расположењу дочекати Олимпију у трећем колу АБА лиге. Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић не крије да ће црвено-бели покушати да забележе нову победу али истиче да то неће бити ни мало лако јер екипа из Љубљане поседује велики квалитет о чему најбоље сведоче победе Змајчека у прва два кола регионалног такмичења:

– Дочекујемо Олимпију која је стартовала веома добро за разлику од прошле године. Направили су сада тим који је одмах показао квалитет. Треба очекивати још доста победа тима из Љубљане и борбу за сам врх. Годинама су били учесници Евролиге па су услед проблема имали заокрет у политици клуба, али сада покушавају да се врате на старе стазе. Предњачи центар Ален Омић, а на тој позицији је и Мирза Бегић који додуше има отворен уговор. Такође, позиција организатора игре је велики квалитет Олимпије јер је ту Марко Мариновић. Показали су свима да су озбиљан противник, а да су у претходна два дуела боље изводили слободна бацања њихове победе би биле и убељивије – хвалио је наредног ривала Дејан Радоњић, а потом додао:

– Потребна нам је подршка навијача и да уз њихову помоћ дођемо до треће победе. Имали смо здравствених проблема у екипи. Јовић је поново осетио бол и радио је само један тренинг у последњих седам дана. Његов наступ је под великим знаком питања против Олимпије. Тренирамо у некомплетном саставу, али без обзира на то користимо сваки тренинг да бисмо што боље напредовали. Имали смо карактеристичан припремни период, због тога смо опрезни и спремни смо на осцилације. Задовољни смо почетком сезоне али то не треба да буде оптерећење – истакао је тренер Црвене звезде Телеком, а потом додао:

– Степен спреме је такав какав јесте. Покушавамо некима да подигнемо, а код неких одржавамо ниво физичке припремљености. Ми не можемо да мењамо календар такмичења и просто морамо сваки дан да користимо да поправимо  одређене елементе. Очекивано је да сви имамо жељу и мотивацију. Млади играчи то показују, а на нама је да то каналишемо како треба. Задовољан сам како играчи тренирају и како се понашају – закључио је Дејан Радоњић који је такође рекао да ће Никола Чворовић бити члан Црвене звезде Телеком у наредној сезони, док ће Марко Гудурић започети сезону у Звездином развојном тиму ФМП-у.

Повезане вести

1 comment

Hez окт 11, 2014 at 10:59

Odlazi.

Reply

Leave a Comment