Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Успешан викенд, голови и асистенције Милијаша, Ђорђевића, Томовића, Тричковског… (Фото, Видео)

Добродошли у ново издање учинака Звездаша широм света. Овог викенда Звездаши су имали водеће улоге у својим клубовима, постизали голове и асистирали, а у Серији А Ђорђевић и Томовић добили епитете најбољих. Путовање црвено-белим светом почињемо са чизме, из Италије.

Италија

Серија А

На Апенинима је одиграно шесто коло, које је протекло у знаку бурног дербија између Јувентуса и Роме, али Звездаши су обележили викенд за нама.

Верона – Каљари 1:0

Бошко Јанковић је у дресу Вероне заиграо од 67. минута и био успешнији од бившег тренера Црвене звезде, а сада Каљарија, Здењека Земана.

Емполи – Палермо 3:0

Милан Милановић није био у протоколу у дресу Палерма у тешком поразу. Милановић није у плановима тренера Јакинија, али можда се ситуација промени, јер је због веома лошег старта Сицилијанаца, Јакини практично већ бивши.

Фото: Серија А, званична ФБ страница
Фото: Серија А, званична ФБ страница

Лацио – Сасуоло 3:2

Филип Ђорђевић је залудео публику у Риму, а и овог викенда је пружио одличну партију. Постигао је гол и асистирао код трећег поготка небеско-плавих. Из игре је изашао у 85. минуту, када га је заменио Мирослав Клосе. Добио је овације пуног „Олимпика“ и зарадио епитет играча меча. Лацио је умало изгубио већ виђену победу после вођства од 3:0. Ђорђевић се налази на деоби другог места листе стрелаца, раме уз раме са Ди Наталеом, Каљехоном, Касаном, Хондом и Освалдом. Одавно један српски нападач није изазвао толику пажњу у лигама петице и у Европи.

Душан Баста је прво због повреде руке, а затим због повреде листа пропустио још један меч Лација. Баста ће пропустити и почетак квалификација селекције Србије за Европско првенство, и одсуствоваће наредне четири недеље, а Ђорђевић ће бити нада селектора Дика Адвоката и српског националног тима.

Сампдорија – Аталанта 1:0

Синиша Михајловић успешно предводи са клупе Сампдорију. После победе у градском дербију, против Ђенове, везао је и трећи узастопни тријумф и задржао трећу позицију, уз само два примљена гола, по чему је одбрана Сампдорије најчвршћа у лиги уз Јувентусову. Жеље навијача „Блућерћатија“ су драстично порасле после феноменалног старта.

Удинезе – Ћезена 1:1

Дејан Станковић и Андреа Страмаћони су одлично започели посао на Фриулију, али су овог викенда изгубили три бода у надокнади времена са беле тачке.

Наполи – Торино 2:1

Никола Максимовић је одиграо добар меч на „Сан Паолу“. Максимовић је био асистент код водећег гола „Бикова“, Кваљарели, Али су Наполитанци преокренули резултат и славили. Добре партије Максимовића, који је постао универзалац Ђампјера Вентуре, су га довеле на списак Дика Адвоката, где ће заменити Душана Басту.

tomovic
Фото: Серија А, званична ФБ страница

Фиорентина – Интер 3:0

Ненад Томовић је асистенцијом за водећи гол, а затим и првенцем за Виолу изазвао делиријум у Фиренци и ставио тачку на тотални крах Видићевог Интера. Играч утакмице једног од дербија кола је због прославе гола добио жути картон, а у видеу испод имате прилику да видите и одушевљење на „Артемио Франкију“ – Немања Видић у дресу Интера је поново посматрао суров пораз своје екипе, која је у два узастопна пораза примила седам голова! Видић је играо цео меч, а Здравко Кузмановић посматрао пораз са клупе.

Погледајте гол Ненада Томовића

Серија Б

Пескара – Виртус Ланћано 4:0

Урош Ћосић је одиграо свих 90 минута у првој победи Пескаре у овој сезони.

Фрозиноне – Катанија 1:0

Филип Јанковић није био у протоколу у поразу Катаније. После два одиграна меча у стартној постави овога пута је био на трибинама.

Енглеска

Премијер лига

Челзи – Арсенал 2:0

Најбитнији и најбољи играч Челзија, Немања Матић, је и у дербију Лондона имао своју улогу. Одиграо је цео меч, а колико је битан у игри тима са Стамфорд Бриџа најбоље говоре речи Сеска Фабрегаса – „Лако је бити асистент када је Матић иза вас!“.

Астон Вила – Манчестер Сити 0:2

Александар Коларов је одиграо цео меч за Сити и добио жути картон у 28. минуту, у тесној победи на „Вила парку“.

Француска

Лига 1

Евијан – Мец 3:0

Милош Нинковић је победу Евијана посматрао са клупе.

Лион – Лил 3:0

Милан Бишевац се после повреде вратио на терен и са капитенском траком повео тим са „Жерлана“ у нову победу. Одиграо је први меч у сезони и игру напустио у 74. минуту.

Сент Етјен – Тулуз 0:1

Павле Нинков је у игру ушао у 31. минуту и зарадио жути картон у великој победи Тулуза, док се Урош Спајић и даље опоравља од повреде.

Лига 2

Ним – Лавал 0:0

Ненад Ковачевић је одиграо цео меч за Ним, и зарадио жути картон у 85. минуту.

Немачка

Бундеслига

Борусија Менхенгладбах – Мајнц 1:1

Мајнц и даље одолева у једној од најјачих лига света. Нису поражени у досадашњих шест кола, а десетка Мајнца, Филип Ђуричић је игру напустио у 60. минуту, након што је три минута раније добио жути картон.

Вердер – Фрајбург 1:1

Стефан Митровић је постао стандардан на списку репрезентације, а дуел у Бремену је напустио на полувремену.

Шпанија

Примера

Еибар – Леванте 3:3

Дејан Лекић је имао запажену прошлу сезону у Хихону, што шампиону Сегунде Еибару није промакло. У сјајном мечу на „Ипуруи“, домаћин је до бода дошао у трећем минуту надокнаде времена, а Лекић је у игру ушао у 80. минуту.

Хетафе – Кордоба 1:1

Кордоба је једини тим без победе у Примери, а до премијерног тријумфа их је делило свега пар минута. Александар Пантић је стандардан, одиграо је цео меч.

Белгија

Про лига

Лирс – Варегем 3:1

Лирс је забележио прву победу под вођством Славише Стојановића и његовог стручног штаба у коме је и Братислав Живковић, а љубимцу Делија, Бобану Бајковићу је требало свега 180 минута да „купи“ навијаче Лирса, који су му већ скандирали после одличних одбрана у две утакмице. Бајко је и други меч проглашен играчем утакмице, а победа води Лирс ка сигурној луци уз курс Звездине колоније.

Погледајте детаље са меча

 

Мускрон – Мехелен 1:1

Александар Јанковић је забележио први реми на клупи Мехелена голом у 89. минуту и налази се на деоби 7. места.

Беверен – Серкл Бриж 1:0

Абубакар Оумару је ван тима Беверена, и већ четврти дуел за редом је ван протокола. Абубакар је изгубио место стартера после доласка Анте Вукушића, који је био и стрелац за победу. Статус Камерунца је под знаком питања, одиграо је само прва четири меча и зарадио црвени картон.

Холандија

Витесе – Ден Хаг 6:1

Абиола Дауда се није уписао у стрелце у новој убедљивој победи Витесеа, али је забележио једну асистенцију, да би у 76. минуту уступио своје место Урошу Ђурђевићу.

Грчка

Супер лига

Због убиства навијача претходне седмице, све утакмице 4. кола грчког шампионата су одложене.

Мађарска

НБ 1

Пушкаш – Ђер 2:1

Никола Трајковић није био у протоколу у екипи Ђера.

МТК – Њиређихаза 2:0

Драган Вукмир је одиграо целу утакмицу за МТК, који је други на табели са шест бодова мање од водећег Видеотона.

Халадаш – Папа 2:0

Милан Богуновић је био у саставу гостију свих 90 минута, али су поражени против једног од конкурената за опстанак.

Русија

Премијер лига

У шампионату Русије је била пауза минулог викенда, а у међувремену је Миодраг Божовић “Гроф“ постао нови тренер Локомотиве из Москве, чији је члан од ове сезоне и Немања Пејчиновић.

Украјина

Премијер лига

Металист – Металург Запорожје 2:1

Владимир Дишљенковић није бранио за Металист у тријуфу против екипе из Запорожја.

Зорја – Ховерла 2:1

Никола Игњатијевић је био на терену до 65. минута, а зарадио је и жути картон у 48. минуту у тријумфу свог тима.

Волин – Ворскла 2:2

Јован Маркоски проводи већ осму годину у екипи Ворскле, а ову утакмицу посматрао је са клупе.

Белорусија

Премијер лига

Гомељ – БАТЕ Борисов 1:2

Нова победа учесника Лиге шампиона у борби за титулу, у којем је Филип Младеновић одиграо цео меч.

Динамо Минск – Нафтан 2:0

Немања Николић је одиграо цео меч за Динамо, који је у шампионској трци три корака иза БАТЕ Борисова.

Турска

Супер лига

Сивас – Генчлербирлиги 1:0

Нови пораз гостију. Душко Тошић је одиграо цео меч и зарадио жути картон у 40. минуту.

Истанбул Башакшехир – Акхисар Беледије 4:0

Акхисар је у претходној рунди такмичења савладао Фенербахче и преузео прву позицију, а сада су доживели убедљив пораз и склизнули на пето место. Бруно Мезенга је уписао још један меч за Акхисар, а из игре је изашао у 63. минуту.

Ескишехир – Ризе 1:2

Горан Чаушић је ушао у игру за домаћи састав у 72. минуту, а само пет минута касније је у првом контакту са лоптом постигао гол за изједначење, али његов тим није успео да избегне пораз.

Фенербахче – Коња 2:1

У поразу од актуелног шампиона, Јагош Вуковић је одиграо цео меч за гостујућу екипу.

1. Лига

Маниса – Анталија 3:3

Маниса је ремијем остала на дну табеле, али су тројица бивших чланова најтрофејнијег српског клуба одиграли целу утакмицу и имали запажене улоге. Ненад Милијаш је постигао гол у 49. минуту, док је Бранимир Субашић довео Манису у вођство у 6. минуту. Над њим је направљен и пенал после кога је домаћи тим изједначио на 3:3. Никола Микић је зарадио жути картон у 89. минуту.

Погледајте голове са меча

Адана – Кајзери 1:2

Срђан Мијаиловић није био у протоколу код победника због ограниченог броја странаца.

Португал

Супер лига

Порто – Брага 2:1

Евандро је ушао у игру у 77. минуту за власника две титуле шампиона Старог континента, а његов тим је прекинуо низ од три ремија у свим такмичењима тријумфом против Браге.

Швајцарска

Супер лига

Тун – Грасхоперс 3:2

Андрија Калуђеровић је у игру ушао у 69. минуту у екипи Туна, а његов тим је задржао корак за водећим двојцем на табели.

Арау – Јанг Бојс 3:2

Огњен Мудрински није био у протоколу у домаћој екипи, док је Милан Вилотић пораз Јанг Бојса испратио са клупе.

Молдавија

Дивизија Национал

Шериф – Академија 3:0

Каду је одиграо цео меч за екипу из Тираспоља и допринео победи асистенцијом код гола у 60. минуту. Бразилац је други меч у низу имао додавање за погодак Шерифа.

Милсами – Верис 0:1

Владимир “Гума“ Богдановић учествовао је у победи Вериса, који дели прво место са Шерифом.

Азербејџан

Премијер лига

Прошлог викенда није било утакмица у азербејџанском првенству.

Грузија

Зестафони – Колхети 1:1

Бојан Павловић је бранио за Зестафони целу утакмицу, али његов тим није стигао до победе у 8. колу.

Казахстан

Премијер лига

Иртиш – Атирау 2:0

Игор Бурзановић, Звездин Марадона, одиграо је целу утакмицу за Иртиш и радовао се победи против двојице екс првотимаца клуба из Љутице Богдана. Милош Трифуновић, најбољи стрелац лиге, одиграо је читаву утакмицу за Атирау, док је његов саиграч Марко Блажић ушао на терен у 57. минуту.

Узбекистан

Навбахор – Пахтакор 0:1

Бојан Миладиновић је одлучио победника голом из једанаестерца у 94. минуту.

Јапан

Џеј лига

Вентфорет Кофу – Омија 0:1

Јако битна утакмица за Омију на гостовању Вентфорету, која је значила излазак из опасне зоне, али Драган Мрђа није био у протоколу.

Шимицу – Серезо Осака 3:0

Дејан Јаковић је одиграо цео меч за Шимицу у убедљивој победи на домаћем терену.

Џеј лига 2

Точиги – Кјото 2:1

Милош Бајалица није био у протиколу за госте, који су и без њега успели да славе у 35. колу другог ранга такмичења.

Мито Холихок – Сапоро 0:0

Такајуки Сузуки је овога пута био стартер за домаћи састав, а из игре је изашао у 68. минуту.

Кина

Супер лига

Гвангжу – Гвижу Рене 1:0

У поразу од трећепласираног Гвангжуа, Звјездан Мисимовић није био у протоколу, због повреде.

Енан – Лиаонинг 1:0

Александар Јевтић је у поразу Лиаонинга играо до 71. минута, а његов тим очекује тешка борба за опстанак, јер су само бод изнад опасне зоне.

Јужна Кореја

К Лига Класик

Сеул – Сувон 0:1

Маурисио Молина је ушао у игру у 61. минуту, али није успео да спречи пораз Сеула. Адилсон, који је легенда Сеула и бивши дефанзивац Црвене звезде, сада је тренер овог клуба.

Џеџу – Улсан 1:0

Филип Касалица није био у протоколу за екипу Улсана, а управо у следећем колу његов тим се састаје са Сеулом.

УАЕ

Ајман – Ал Наср 0:3

Иван Тричковски је био играч утакмице. Допринео је победи гостију голом у 56. минуту и са две асистенције. Из игре је изашао у 81. минуту.

Иран

Гостареш Фулад – Падидех Коросан 0:1

Милан Јовановић “Мрва“ је пронашао себе у далеком Ирану, где је након гола у претходном колу, овога пута одиграо цео меч за госте, који су стигли до тријумфа у Табризу.

САД

МЛС лига

Њујорк – Хјустон 1:0

Луис Гаридо је још једном одиграо целу утакмицу за Хјустон, али га је Тјери Анри спречио да освоји бод у Њујорку голом за победу у 46. минуту.

Бразил

Серија А

Гремио – Сао Пауло 0:1

У дербију бразилског шампионата, Ернан Баркос је одиграо целу утакмицу за Гремио, али овога пута није успео да се упише у стрелце. Аргентинац је тренутно трећи стрелац лиге са 11 голова, а победоносни погодак на овом мечу постигао је легендарни 41-годишњи чувар мреже Сао Паула Рожерио Сени у 55. минуту из пенала. Био је то његов 122. гол у каријери по чему је светски рекордер међу голманима у историји фудбала.

Перу

Примера

Алијанца Лима – Сан Симон 2:0

Мигел Араухо је још једном одиграо цео меч за Алијанцу, која је тренутно другопласирана на табели.

Мексико

Лига МX

Веракруз – Тигрес УАНЛ 0:1

Веракруз је забележио други узастопни пораз, а Кристијан Борха је одрађивао суспензију због црвеног картона у претходном колу.

Путовање завршавамо лигама у окружењу и српским шампионатом.

Хрватска

1. ХНЛ

Загреб – Славен Копривница 1:1

Марко Мирић је донео бод гостима из Копривнице у 90 минуту, али је његов тим и даље на зачељу табеле.

Хајдук – Ријека 1:1

Марко Вешовић је ушао у игру за Ријеку у 65. минуту, а његов тим је однео бод из Сплита и тренутно је на другом месту са четири бода мање од Динама.

Словенија

1. СНЛ

Домжале – Заврч 1:3

Лидер словеначког првенства је поражен на свом „Шпортном парку“. Немања Максимовић је био стрелац водећег и јединог гола за домаћина, док је Вељко Симић ушао у игру у 61. минуту.

Копер – Горица 1:0

Ненад Срећковић је ушао на терен за победнички састав од 65. минута.

Босна и Херцеговина

Премијер лига

Сарајево – Славија Источно Сарајево 3:0

Иван Татомировић је одиграо цео меч за Сарајево у убедљивој победи, док је његов саиграч Милош Стојчев замењен у 79. минуту.

Република Српска

Прва лига

Леотар – Пролетер Теслић 1:0

Ненад Стојановић “Пурке“ је играо за тим из Требиња до 86. минута у победи на домаћем терену, којим су задржали предност од четири бода у односу на конкуренцију.

Србија

Супер лига

Јагодина – Борац 2:0

Данијел Михајловић је одиграо цео меч за Јагодину и био један од најбољих на терену у тријумфу против Чачана, док је његов саиграч Огњен Ожеговић ушао на терен у 89. минуту.

Војводина – Нови Пазар 1:0

Нино Пекарић је одиграо свих 90 минута за новосадске црвено-беле, док је цео меч за госте уписао Бојан Ђорђевић, али то није било довољно за освајање бодова екипе коју је недавно преузео Миша Косановић.

ОФК Београд – Доњи Срем 4:0

Дарко Спалевић је одиграо цео меч за клуб из Пећинаца у убедљивом поразу на Карабурми.

Раднички Ниш – Чукарички 2:1

Тек друга победа екипе са Чаира у Супер лиги, а свој допринос успеху дао је Петар Ђуричковић асистенцијом код првог поготка. Из игре је изашао у 87. минуту, а његов саиграч Владимир Ђорђевић је провео свих 90 минута на терену. За госте је прво полувреме одиграо Филип Стојковић, док је Славољуб Срнић забележио цео меч.

Раднички Крагујевац – Рад 0:3

Јован Крнета је одиграо целу утакмицу за Раднички и спречио још убедљивији пораз избацивањем лопте са гол линије, док је његов саиграч Марко Перовић ушао у игру на почетку другог полувремена. Славко Перовић је био у саставу тима са Бањице до 80. минута и уписао асистенцију код трећег гола.

Спартак – Напредак 0:0

Андреј Мркела је играо за Суботичане до 61. минута, док је за Крушевљане цео меч забележио Стеван Луковић.

Прва лига

Слога Петровац на Млави – Колубара 4:1

Милош Рељић је постигао нови гол за Слогу. Погодио је мрежу у 78. минуту, а затим је минут касније изашао из игре.

Бежанија – Слобода Ужице 1:0

Милан Јеремић је провео на терену свих 90 минута за госте који су овим поразом склизнули у зону испадања.

Радник Сурдулица – Слога Краљево 3:0

Мисдонгард Бетолингар је био на терену свих 90 минута за Слогу и зарадио жути картон.

Синђелић – Бачка 1:3

Весељко Тривуновић је наставио са одличним партијама у дресу Бачке. Био је играч утакмице и постигао два гола за свој тим, први у 64. минуту, а други из пенала у 78. минуту. За домаћи тим је до 78. минута играо Стефан Чикић.

Српска лига – Београд

Земун – Срем Јаково 1:0

Душан Ђокић и Миланко Рашковић су предводили Земунце до нове победе. Искусни фудбалери нису постигли гол, али су били у саставу свих 90 минута, док је голман Александар Кировски пропустио овај сусрет.

Зона Дрина

Раднички Стобекс – Златибор 1:0

Владимир Мудринић је одиграо цео меч за Златибор, али је његов снажан шут укротио голман домаћих.

Следеће виђење заказујемо после репрезентативне паузе за две недеље.

Повезане вести

3 comments

Damjan Martinovic окт 9, 2014 at 02:16

Gde je i sta radi Stevan Reljic? Ako bar jednu recenicu ne mozete tom coveku da posvetite,ja onda stvarno ne znam.Ugrizli ste me za srce!Srce zvezdasko naravno! Izuzetno sam ga cenio kao igraca,ponajvise kad je na klupi ili jos bolje kad nije u kombinaciji za tim!

Reply
Драган окт 9, 2014 at 09:55

У Румунији је, а прошле сезоне је био у Вардару.

Reply
Damjan Martinovic окт 10, 2014 at 01:48

Pa kakav je,ide li mu,pogoci,asistencije,uspesi kluba?

Reply

Leave a Comment