Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Најава: Цибона – Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде већ након три дана од почетка сезоне, настављају такмичење у АБА лиги. У оквиру другог кола регионалног првенства гостују екипи Цибоне, актуелном шампиону.

Ова утакмица је означена као дерби кола, с обзиром да је у питању реприза полуфинала од прошле сезоне, када су Цибоси у вероватно најлошијој Звездиној утакмици у сезони, славили у Комбанк Арени, а касније дошли и до титуле.

До тог меча, Звезда је нанизала пет узастопних победа над загребачким тимом у претходне три сезоне. Укупан скор у регионалном такмичењу је 15:11 у корист Црвене звезде, а у дворани „Дражен Петровић“ 9:3 у корист домаћег тима.

Екипа Цибоне је иступила из Евролиге због финансијских проблема и недостатка подршке града Загреба, а на њено место је дошла Црвена звезда. Међутим, упркос свему, имају респектабилан тим за који се очекује да ће поново бити у врху табеле, упркос лошем старту сезоне, када су као домаћини изгубили од Олимпије 80:85.

Највише ће се осетити одлазак Дарија Шарића, као и центра Дарка Планинића, који је појачао подгоричку Будућност. Остатак тима који је претходне сезоне освојио титулу је ту, предвођен Блесингејмом, Јагодић-Куриџом, Сиришчевићем, Кусом и Розићем. Од појачања, за сада су стандардни првотимци постали само Ван Острум, који је дошао из Лаборал Куће и Јуре Лалић, бивши центар Лукоил Академика. Центарска линија делује за сада јако добро, предвођена Лалићем и Јагодић-Куриџом док је спољну линију у првом колу чинио само Блесингејм.

Што се Црвене звезде тиче, у првом колу је са 30 разлике савладана екипа Левског. Екипа је стегнуто ушла у меч, али се половином друге четвртине вратила на прави колосек и агресивном одбраном полако преузимала иницијативу. У другом полувремену је само наставила препознатљивим ритмом и дошла до убедљиве победе. Новајлије су се показале у добром светлу, иако се репрезентативци још увек уклапају у тим, док је Дангубић и даље ровит после повреде. Најбоље се показао капитен Митровић, а добру подршку је имао у Марјановићу и Цирбесу. Посебно се пратила партија Вилијамса, а он је са 6 асистенција показао шта ће бити његов примарни задатак ове сезоне.

Биће ово први меч након поменутог полуфинала и прилика да се бар мало екипа одужи за пораз у том мечу. У „Драженовом дому“ је увек посебна атмосфера када гостује наш тим, тако да верујемо да ће то додатно подгрејати атмосферу и допринети квалитету кошарке коју ћемо гледати. Телевизијски пренос ће бити на каналу Спорт Клуб 1.

Цибона – Црвена звезда Телеком, уторак, 20:00, дворана „Дражен Петровић“.

 

Повезане вести

9 comments

РУК окт 7, 2014 at 21:47

Невероватно колико је теле овај мали Ребић! Отерасмо Човића и Цветковића а они су испали појам за њега. Тејић лош, Дангубић лош, Лазић лош, Митровић лош…Вилијамс одличан, Калинић и Марјановић такође, Џенкинс и Блажић ван форме.

Reply
dejca окт 7, 2014 at 21:50

Mali Rebic nesto poput malog Savicevica u FK! Poleteo previse 😐

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 7, 2014 at 21:59

bravo za komentar.. znaci Rebic decko zalutao na parket kao I savicevic u fudbalu..nazalost…Vilijams extra igracina kakvog nikad nismo imali..e da je jos jedan takav…ali i ovako sam prezadovoljan

Reply
aca nis окт 8, 2014 at 01:53

Kako vas nije sramota da ovako vredjate naseg mladog igraca? Decko ima tek 18 godina, ne znam kako ocekujes da igra kad se nije ni razvio u muskarca? On jos uci da igra, Tejic isto, i njega je neko vredjao, sramota. Ne znam kako ste vi izgledali sa 18 godina i kako biste igrali sa ljudima od 25-36 godina? U naslovu u najavi sam mislio da ce biti teze dosta jer smo mi igrali dosta slabo poluvreme sa Levskim, a Cibona zamalo da se vrati potpuno u mecu sa Olimpijom gde je gubila sa 17 poena, znaci imaju mentalitet, ali lepo su me demantovali, hvala na tome. Vilijams naravno nece biti na ovom nivou stalno, ali neka igra i razigrava sto bolje. Podrzite nase mlade igrace, nasi su, odrasli su kod nas, ne vredjajte, njima je bitan svaki aplauz sa tribina. Ocigledno ovde neko nikad nije igrao nikakav sport kad dopusta sebi ovako nesto, nista ne kosta da podrzis svaki kontakt mladog igraca sa loptom i svaki poen, pogotovo kad vodimo ovoliko i pobedjujemo.

Reply
Filip окт 7, 2014 at 14:09

Očekujemo pobedu, smatram da će biti nezgodan meč, ali smo kvalitetniji i nadam se da ćemo to pokazati na terenu 😀

Reply
nokia c5-03 окт 7, 2014 at 14:07

Bice tesko,bice +30 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ZVEZDA!!!

Reply
Delija mp окт 7, 2014 at 20:47

Na poluvremenu je +23 😆 Koliko energije u ovim igracima,samo da budu u formi do kraja sezone,mislim da smo ovaj pun za klasu ispred ostalih

Reply
Delija mp окт 7, 2014 at 22:00

Pokvatili su utisak u poslednjoj cetvrtini,gradjenje kosa nam je lose,nadam se da je ovo bio samo los dan Dangubica,Rebica,Mitrovica,Lazica i Tejca,ostali odlicni

Reply
aca nis окт 7, 2014 at 01:52

Bice teska utakmica, mi nismo iugrani, oni su koliko-toliko rastereceni, mi do sad nismo znali da igramo sa motivisanim i rasterecenim timovima, pa videcemo. Mi smo kvalitetniji, pa se nadam ipak pobedi. igraci polako ulaze u ritam jakih utakmica i bolje sto je ova stigla sad dve nedelje pred evroligu da vidimo gde smo. Nasa centarska linija mora da bude na nivou ako hocemo da dobijemo i moramo da zaustavimo Blesingejma kako znamo i umemo, jer ako se razigra bice isto kao i zadnja utakmica prosle sezone. On je u formi, pokazao je protiv Olimpije, Vilijams je slab u odbrani, Jovic neizvestan, neko ce morati da ga dobro cuva da ne razigra pik i pik moramo bolje da branimo nego sa Levskim, Cirbes je ispadao nekoliko puta, a Bobi standardno slabo to brani. Videcemo veceras, nisu autsajderi, to nikako, a nadam se nasoj konstantnijoj i organizovanijoj igri i u odbrani i u napadu. Sve u svemu, nadamo se svi dobroj sezoni, dosli su igraci sa dobrim mentalitetom, talentovaniji, mladji, zeljni dokazivanja za razliku od prosle sezone gde je bio stariji tim dosta i manje talentovan od ovog. Ovo je mnogo kreativan tim, motivisaniji, pa neka nas jednom posluzi sreca da se niko ne povredjuje i bice dobro.

Reply

Leave a Comment