Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Пораз рукометашица против Пролетера

Рукометашице Црвене звезде нису успеле да прекину серију пораза на гостовању у Зрењанину. Пролетер је славио у Кристалној дворани резултатом 41:31.

Као и на претходној утакмици, београдски тим је приказао два различита лица – добро прво полувреме и пад у игри у наставку сусрета. Домаћи састав је после пет минута водио са 3:1, али су рукометашице Црвене звезде за само три минута преокренуле на 4:3. Затим је меч био потпуно егал, а резултат је често био изједначен, да би у 18. минуту изабранице тренера Жерајића стигле до два гола предности (11:9). До краја првог полувремена водила се врло изједначена борба у којој ниједан тим није успео да се резултатски одлепи. Последњи пут гостујући тим је повео минут пре краја првог дела, када је било 16:15, али је Пролетер ипак отишао на одмор са голом предности (17:16).

Црвено-беле су биле равноправан ривал само у првих пет минута у наставку, а затим је Пролетер од резултата 18:18 направио велику серију од 9:0 и практично преломио меч у своју корист за само десет минута игре у другом полувремену. У неколико наврата било је и 13 разлике у корист екипе из Зрењанина, а Звезда је до краја успела само да мало ублажи пораз.

Нерешива енигма за одбрану београдског тима била је Дијана Четић, капитен Пролетера, која је постигла чак 15 голова. На другој страни у тиму Црвене звезде истакла се Војислава Ђорђевић са 13 погодака.

Пролетер Суперпротеин – Црвена звезда  41:31 (17:16)

Зрењанин – Кристална дворана. Гледалаца: 250. Судије: Бранислав Ненадић и Дарко Стефановић. Седмерци: Пролетер 4 (4), Црвена звезда: 4 (3). Искључења: Пролетер 6, Црвена звезда 6 минута.

Пролетер Суперпротеин: Бранкован, Вуковић 1, Чаушевић 5, Тубић, Кнежевић, Ишпановић 6, Четић 15 (3), Т. Савковић, Бељић 5 (1), Месарош 2, Јовица 2, М. Савковић 1, Рајковић, Арсин 1, Лазић 3, Рашета.

Црвена звезда: Радуловић 3, Манчић 2, Антонић 1, Карадиновић 2, Никић 4, Ђокић 3, Анђелковић, В. Ђорђевић 13 (3), Лежаја, Михајловић, Ј. Ђорђевић 3, Гуџић, Сикимић.

Црвено-беле су остале на зачељу табеле без бодова после три кола. За сада делује да ће се врло тешко извући ове сезоне, али има још много да се игра, па ће екипа већ у наредној рунди такмичења тражити прилику за први тријумф на домаћем терену против новосадске Минакве.

Повезане вести

Leave a Comment