Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Најава: Црвена звезда – Вождовац

Након двоструке победе над чачанским Борцем, Црвена звезда дочекује Вождовац у VIII колу Јелен Суперлиге. Наш тим жели да настави победничку серију без примљеног гола, и сигурно је фаворит против тренутно последњепласираног тима на табели.

ФК Вождовац је основан у априлу 1912. године као ФК Душановац, а 1929. године мења име у Вождовачки СК. Након освајања Српске лиге у сезони 1963/64, клуб се пласирао у Другу савезну лигу. 1973. године спајају се са ФК Слобода, а две године касније освајају Београдски куп. У најјачем рангу домаћег такмичења дебитовали су у сезони 2005/06. Претходно су се фузионисали са Железником који се тада борио са финансијским проблемима. У дебитанској сезони су освојили 3. место и обезбедили учешће у Европи, али су од истог одустали. Следеће сезоне испадају из Лиге, а враћају се прошле сезоне након одустајања Хајдука из Куле. У априлу 2013. године Београд је добио јединствен стадион у свету и праву атракцију, а Вождовац нови стадион – на крову тржног центра. Одавно су познати и по навијачкој групи, „Инвалидима“, који су настали 1990. године.

До сада смо одиграли шест званичних утакмица са Вождовчанима:

„Маракана“:   3          3          0          0       10:2

Вождовац:     3          1          0          2          2:3

Укупно :        6          4          0          2        12:5

Први меч одигран је 20. августа 2005. године на „Маракани“ у III колу домаћег шапипоната, а победили смо са 3:1, иако су гости водили на полувремену. Голове за наш тим постигли су Бошко Јанковић и Никола Трајковић, док је стрелац за Вождовац био Иван Јовановић. Исте сезоне смо били бољи од њих и на њиховом стадиону, овога пута са 2:0, головима Ђокића, који је управо из Вождовца дошао у наш клуб, и Јанковића. Следеће сезоне смо их победили на нашем терену са 2:0, да би нам се реавнаширали истом мером на домаћем терену, и нанели нам први пораз те сезоне. Победили су нас и прошле године на Врачару (1:0), а наш тим је био убедљив на „Маракани“ победивши са 5:1, головима Милијаша, Дауде, Лазовића и Мрђе (2). Гол за госте постигао је Секулић.

cz-vozd_5-1
Слика са последње одигране утакмице на „Маракани“ између Звезде и Вождовца

Од заједничких играча издвајамо Душана Ђокића, Душана Анђелковића, Александра Пантића, Стеву Глоговца, Дејана Миловановића, Радета Вељовића, Огњена Ожеговића и Николу Караклајића. Тренер Вождовца у првом делу прошле сезоне био је Ненад Лалатовић, а његов помоћник Драган Шарац. Њих двојица данас са клупе предводе нашу екипу. Стефан Ђорђевић, који је овог лета појачао наш тим, стигао је у Црвену звезду управо из Вождовца.

Ненад Лалатовић неће моћи да рачуна на Аврамовског за ову утакмицу, a под знаком питања је и Ђорђе Ракић.

Вождовац је очајно стартовао ове сезоне и доживео шест пораза у првих шест кола, да би негативну серију прекинуо у прошлом колу победивши Младост из Лучана са 2:0. Никога не би требало потценити, али наш тим је свакако фаворит на овом мечу. Позивамо све навијаче да дођу на наш највећи стадион и помогну нашој екипи да дође до нове победе. Директан пренос ја на каналу „Прва“ за оне који не буду у могућности да уживо прате овај меч.

Идемо до нове победе!

VIII коло Јелен Суперлиге:

Црвена звезда – Вождовац,

„Маракана“, субота, 04. 10. 2014. године, 18h

Повезане вести

2 comments

ds окт 3, 2014 at 15:59

Sva tri boda hocuuu jaaaa!!! Nismo jos uigrani i daleko smo od onoga kako trebamo i mozemo da izgledamo,ali dobro se drzimo i to se nastaviti mora,poslje Vozdovca je partizan koji je veoma jak,treba imati sto manju bodovnu razliku i cekati kikseve,naravno i podici svoj nivo igre

Reply
jagodina navija za zvezdu! окт 3, 2014 at 14:53

Kad se setim samo tog poraza od vozdovca 2:0 i evrogol Kolakovica cini mi se. umeli su da nas pobede u nezgodnom trenutku pa je to dovoljan razlog da izadjemo maksimalno oprezno:)

Reply

Leave a Comment