Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: „Позивам навијаче да дођу и подрже овај млади тим“

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у петак са почетком од 19 часова у Пиониру ће дочекати Левски из Софије и на тај начин започети нову сезону. Прво коло АБА лиге и старт регионалног такмичења црвено-бели ће искористити и за промоцију свих селекција и представљање нових гарнитуре дресова. Манифестација под називом ЗВЕЗДИН ФЕСТИВАЛ почеће у 18 сати, окупиће све кошаркаше који ће бранити црвено-беле боје у сезони 2014/2015, припремљен атрактиван и занимљив програм па позивамо навијаче да у што већем броју дођу и пруже подршку Звездиним кошаркашима на новом почетку. Овом апелу придружио се и тренер црвено-белих Дејан Радоњић:

– Позивам навијаче Црвене звезде да дођу на утакмицу у петак у што већем броју и да подрже овај нови млади тим јер ће нам бити много лакше уз ветар у леђа који долази са трибина – поручио је Радоњић И потом се фокусирасо на дуел са Левским:

Наш први дуел ове сезоне је против Левског у нашој хали. Бугарски представник је дебитант у АБА лиги и екипа која је могла да изгледа другачије након што су одлучили да уђу у регионално такмичење. Кренули су да праве тим агресивно, али због одређених проблема су се одлучили за екипа са домаћим играчима. Нама је било најбитније да се у припреми утакмице оријентишемо на потребе нашег тима. Користили смо сваки дан за добар тренинг, да подигнемо форму и будемо спремни за све што нас чека у АБА лиги.

Стратегт црвено-белих осврнуо се и на квалитет такмичења у АБА лиги у новој сезони:

– Регионално такмичење је у једном тренутку изгледао да ће бити значајно слабије, чак и најслабија од оснивања. Ипак, тимови се константно појачавају сјајним играчима. Имамо ситуацију да је велики број тимова кренуо са великим амбицијама, укључујући Цибону и Олимпију за које су сви мислили да ће бити слабији него прошле сезоне, а биће супротно. Будућност је ангажовањем Омара Кука направила конкретну назнаку какве су им амбиције. Уз поменуте тимове треба истаћи и Партизан и Цедевиту који имају јако квалитетне саставе. Биће добрих дуела и мечева и без дилеме нас чека занимљива сезона – истакао је тренер Црвене звезде Телеком.

Радоњић се потом осврнуо и на стање његове екипе пред дуел са Левским:

– Покушавамо да подигнемо физичку спремност играча. Сви су у различитом степену уиграности и физичке спреме. Нећемо користити меч против Левског да бисмо исправљали те ствари, али ако буде било услова размишљаћемо и у том правцу. Немогуће је да Дангубић са само неколико тренинга изгледа као и пре повреде, а имамо још неколико играча који нису на потребном нивоу физичке спреме. Сигурно да ће долазак Вилијамса, али и других играча донети новине. Само је питање колико ће нам требати времена да се уиграмо. Вилијамс још увек није на максималном нивоу, иако морам да га похвалим да одлично ради. Што се тиче Лазића, о његовом наступу са Левским одлучићемо на дан утакмице. Уколико и буде у тиму велико је питање колико је спреман да уђе у игру – рекао је Радоњић и на крају излагања прокоментарисао нови систем такмичења у АБА лиги:

– Плејоф је најбоље решење. Свакако да је то одлична ствар која даје најбољем тиму највеће шансе да буде и на крају први – закључио је тренер Црвене звезде.

Повезане вести

1 comment

Darko окт 3, 2014 at 18:29

Odlazi.

Reply

Leave a Comment